В тези първи ЮЛСКИ дни, дъжд от бебчета вали! - тема 34

• 33 572
  • 719
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Джина, те ги обличат в гащеризончета на Мустела  Grinning Ако те боли, си искай обезболяващи (имаш право, да знаеш) И искай нещо за разхлабващо, не чакай до последно  Grinning

Айде бе, Мисти... Само тебе те наблюдавам и чакам да действаш  Mr. Green какво се ослушваш? А и Хера я гледам се помотва  Crazy Hug Hug
Мъхче, аз не съм бяла, ама и на мен ми личат вените  Tired Да се надяваме след време да се оправят  Thinking

# 211
Честито на всички нови мами!

Доста поизпуснах докато бях в болницата, а ето и първите въпроси от начинаеща мама:

1) Как да накарам да суче от гърдата? Не захапва изобщо, захапва само зърното или просто го лигави.
Пробвах най-различни начини да я хвана, да поставя зърното в устата и, но се изнервя, че не може и почва да реве много...къде греша? Иска ми се да се свържа и с консултант, който да дойде и да види какво правя...в Слатина съм.

2) Трябва ли да разтварям срамните усти на бебето и да бърша навътре? Изглеждат огромни.

3) Колко често да мажа крем срещу подсичане? Мисля, че ако прекаля ще си създам сама проблем.

# 212
Дейзи, добре дошла  Hug

Мъхчееее -  Heart Eyes Обае ти завидях...как така сваляш кила, а аз нищо?  Sad То верно, че си с две, ама все пак...Аз свалих в болницата 10 кг и ми остават още 5. А коремче определено имам. И аз кърмя (някак си) обаче съм  баси говедото дебело  Rolling Eyes Иначе сгъваема кошарка аз имам на Чиполино и съм много доволна, ама нека и други да кажат.

Сандалка ако не се  заплеснала по пътя, вероятно ражда шЪ знаете  Sunglasses

Мисти, айде скоро си и ти. Аз все си мисля, че така както се оплаквате че няма скоро да се ражда, така изведнъж ще се обебите и няма и да разберете от къде ви е дошло  Sunglasses

Жалинче, айде малко остана до утре, чакаш ТМ, под ръчичка и отивате да раждате  Peace

Аз отивам да мажа Бобо с Нистатин, че има млечница  Tired

# 213
  • София
Тук съм бе   surpriseuu
Не раждам, не раждам, просто митках днес, че ме нападна учудващо перфектна форма.
Ама видях Джина сега вечерта  smile3534
Страхотно изглеждаше, само по коремчето й личеше, че е раждала! Направо какъв герой, аз не бих могла така  Peace И вече знаеше всички клюки в болницата  Mr. Green

При мен нищо ново под слънцето... явно аз ще съм последната родила в темата, та ще ми се наложи също като Дейзи да се местя в августинки  Mr. Green
О, и за Скреч се замислих. Тя, милата, има толкоз много работа покрай вас, та явно се чувства вързана в темата да отговаря на грижите и терзанията ви. И чак като свършите да кърмите, ще има време да роди, момичето  Joy Нали нямаме желаещи да кърмят до 1 клас?  Mr. Green

Остават 6 дни до отварянето на портала.

# 214
Дейзи, добре дошла. А какво стана след като са минали тези 2 месеца на редовен плач. Питам защото и моята девойка си има едни около 2 - 3 - 4 часа всеки ден но по различно време дето се глези и иска нон стоп да е на гърда или както и при теб ако таткото е тука да я дундурка.

Хера, и аз имам такава кафява черта дето още си стои. Моята е много голяма - започва от госпожицата и стига чак до диафрагмата, така че споко.

Последна редакция: чт, 18 юли 2013, 21:29 от rosi.to

# 215
Сандалич, ние закучените бремелийки няма да кърмим до 1 клас, ние направо ще ги родим първокласници Simple Smile))

Родилите мами, аз пък искам нови снимки на бебета Simple Smile) Повечето имат по 1 а те децата растат със дни, много ми е любопитно да ги видя колко са пораснали вече Simple Smile) Сигурна съм, че имате много снимки така чееее, хайдеее

# 216
  • София
Glupi, ne stiga, che ne mi davat da iam, ami i ti me izkushavash.... Snimka ste gledam da kacha utre.
Geri, te mi biat obezboliavashti na vseki 3 chasa, ama sekcioto si e gadna rabota. Verno dreshkata beshe biala sus sin nadpis, znachi tuk sa manekencheta na mustela Simple Smile
Sandalich, az daje uspiah i da pusha. Edna sanitarka mi stana priatelka i me zavede na pushkom Simple Smile, koito e mnogo blizo do RO.

# 217

Мъхче, вие за какво ще ги ползвате, за един уикенд да кажем или ще прекарват повече време в тях, за игра повече или за сън, място имате ли, мисълта ми е, аз сега купих една, която е супер стабилна, но е малко по-обемна от тази, която ползвах със Стани, иначе е много добра, тази е сегашната: http://www.hippoland.net/cangaroo-koshara-funny-dreams-s-v-rtele … i-lilava-i-zelena
Аз взех същата в зелено, изглежда много стабилна и е изработена от по-качествени материали на фона на другите които съм гледала.Все още нямам впечатления от ползването й, но и това ще стане съвсем скоро, надявам се... Повечето сгъваеми кошари имам чувството, че са направени от плат за чадър (някакъв шушляк)

# 218
  • София
Глупи, абе какво се оказва - ти утре ли ще го раждаш първолака?  Shocked
(За лентичката - харесай си на някого лентичката, цъкни на нея, и ще те заведе на място, където да си съставиш своя  Peace Оформяш си я, и обикновено дава 2 линка, които да сложиш тук, в подпис. Ако първият не се показва, сложи втория.)

Остават 6 дни до отварянето на портала.

# 219
Честит Кирил на Ани!! Да ти е жив и здрав и много да ви радва с тати!! На теб бързо възстановяване!!

Мисти, Флай, честити годишнини!! Пожелавам ви да посрещнете още много такива!!

Аз имам един въпрос към роси.то и другите мами с проблеми с щитовидната жлеза, които вече се кърмят с бебчовците си. Интересува ме, ако още пиете хормони (еутирокс, л-тироксин или нещо от тоя род), как го съвместявате с кърменето? Първо кърмите сутрин и после пиете хапчето или...? Мерси много предварително за отговорите (Роси, надявам се да го прочетеш, въпреки, че още съм от подгрупа бременни  Wink)

# 220
Честити бебчета!

Честити годишнини на Мисти и Флай

Близначе, ние оченцата ги оправихме с кърма, физиологичен разтвор, компреси с лайка и измиване с тампончета със сребърна вода - пу, пу, пу - дано вече да не се връщат гадните гурели.

Днес, направихме сефте на количката и съм много доволна от представянето на малкия  Blush Heart Eyes.
И доста работа посвърших в къщи и сега ако е благосклонен ще е хубаво да се поспи  Mr. Green

-------
Джине, гащеризончетата са на Мустела имат и на Хип, на нас ни се паднаха чаршафчета с рибки - много сладки. Да те питам нещо - стоя ли във ВИП коридора  или само аз съм с тази привилегия  Mr. Green

Последна редакция: чт, 18 юли 2013, 23:06 от wwwaz

# 221
Zdraveite momicheta! Vchera 17.07 se rodi moqta Malka KatrIn 3340/ 53 sm.

Izvinqvaite .za latinicata. I chestito na drygite obebili se mamcheta!  bouquet

# 222
  • София, св. Троица
[въпрос към ллл:
1.мога ли да пия кафе и бира докато кърмя?
2.по колко време да го държа на  гърда?педиатрите казаха 20-30 минути общо,но бебето е гладно след такова време на сучене ,смуче си пръстите и иска още ?
3.може ли да ми препоръчате хубав чай за увеличаване на лактацията и подходящи храни ?
4.кога да изцеждам с помпата-след кърмене или по време на паузите между две хранения?
много благодаря на консултантите,невероятни сте!

Здравей venito85,
По първия въпрос, зависи от това колко е голямо бебето, тъй като и кофеина и алкохола преминават в кръвта и от там и в кърмата. Добра идея може да е през първите няколко седмици тези неща да се избягват, особено алкохола. След първите няколко седмици едно по-слабо кафе на ден се счита, че не би следвало да даде съществено отражение върху бебето. Все пак можеш да си малко по-наблюдателна относно признаци на превъзбудимост или раздразнителност у него. Тази статия може да ти е интересна http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=903

По втори въпрос - правилно си се ориентирала, че строго определеното време за сукане не пасва на всяко бебе. Някои бебета се хранят много бързо, други може да имат нужда от повече време. Ако на твоето бебе му е нужно повече от 20-30 минути, тогава може да не е удачно да го прекъсваш преди да се заситило. Добре би било да обърнеш внимание на това дали сукането е ефективно. Как горе долу то се случва при вас? Как усещаш гърдите си преди и след кърмене? От едната или от двете гърди кърмиш на едно хранене?

3. Какво те кара да мислиш, че имаш недостиг на кърма. Ако искаш разкажи малко повече за организацията ви на кърмене и признаците, по които съдиш, че не ти достига кърма.
Някои храни като орехи, жито, копър, бадеми се считат за лактогонни. Някои майки споделят, че бирената мая също има подобно действие. Относно чая - на някои майки помага, на други не. В аптеките има няколко вида, можеш да си избереш.

4. Обичайно изцеждане се препоръчва в 3 ситуации  -
- при доказан недостиг на кърма - тогава е добре да се изцежда след всяко кърмене с цел стимулация
- при препълване, което е характерно за много майки в първите седмици - тогава е добре да се изцежда по малко, само когато е е нужно и до облекчаване на напрежението не до край
- в случай на запушено каналче - тогава се изцежда с цел да се отпуши каналчето, като обикновено бебето се справя по-добре с тази задача.

Изцеждане също така може въобще да не се налага. Ако искаш този въпрос може да го обсъдим по-подробно в зависимост от това, кое от трите неща повече се доближава до твоята ситуация.

Ще очаквам отговора ти.

bouquet

# 223
  • varna
Мъхче, ние взехме такава: http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/bebeshki-krevatcheta- … kcija-ljulka-lime Платът е хубав, отдолу има кръстосани греди, за да е стабилна, и две крачета, дето като ги добавиш става като люлка, на колелца е да мога да си местя беба с мен из стаите, а и е удобно, защото докато е малка под матрака има място за багаж, отстрани има джобчета за разни дреболии, кремчета и др.
Гемавар, моята ендокриноложка ме инструктира след раждането да намаля сегашната доза наполовина и да я пия разделена на по следния начин: след първото сутрешно хранене на беба, примерно към 7, така че после три часа поне беба да не яде, за да не се обременява кърмата с хормони, и втората половина пак до обяд трябва да съм я изпила - дано го обясних правилно  newsm78

# 224
  • София
Скреч,
Скрит текст:
хич не ти е бременен мозъка, проблема е в моя телевизор, хич не обяснявам като хората.  Banghead
Бебо си ме хапе с венци, за това и не смея да махна силиконовото зърно. Наложи се да му дам биберон, защото си смуче ръчичките и пръстчетата и то настървено. Друг е въпроса, че го плюе.
Хапе си ме още от началото. Предполагам тогава и съвсем неумело съм го държала / не, че сега съм спец/. На моменти си суче спокойно, дори и да прегладнее, но друг път захапва рязко и стиска. Сега е започнал да ме дъвче, както си суче, спира да дърпа и само дъвче. В началото си мислех, че е изпразнил гърдата, но се оказа, че устата му е пълна с мляко, но явно си се успокоява така.
За стомахчето, давам му да суче от гърда, шишето е в съвсем краен случай. Поради тази причина ми е странно как ще му го разширя, при условие, че той суче толкова, колкото му е нужно. Лакомичък е и когато започне да суче се чува как преглъща, но се храни дълго време, почива си, заспива, буди се и продължава. Стигали сме по 1 час да се храни.
Не съм пробвала поза футболна топка, струва ми се трудна и, ако не се справя с нея ми се струва, че пак ще има поражения по зърната ми  #Crazy
Кръстосана люлка пробвах, когато правех тази компресия на гърдата, която ми описа, но пак ме затруднява. Ще опитвам пак Simple Smile
Благодаря ти много!  Hug
[/color]

Щом кърменето с накрайниците е решение, чудесно! А когато се осмелиш да пробваш без тях, ако бебето още продължава да хапе, дано бързо схване намека с отстраняването от гърда. Това не е нещо, което да може да се търпи с надежда, че ще отмине, тъй че се пожелавам мерките за справяне с хапещо бебе да са от полза. И да наблюдаваш дали случайно не се дължи на по-бавно спускане на млякото или на твърде силна/твърде слаба струя мляко, дали може да е от запушено носле и подобни. Дори да си има "извинителна причина", която е добре да се отстрани, то пак не е добре да се търпи хапането.
 Ако обаче не забелязваш раничките да зарастват и особено ако се влошават, ще е добре да погледне и лекар.

Въпрос към ЛЛЛ:
Кърмя малката на поискване и тя заспива на гърда. Обаче тук идва проблема, че не я оригвам. Налага ли се това?
  Thinking

Нищо чудно изобщо да няма какво да оригне. Не е нужно непременно да се поддържа за оригване, особено, ако бебето суче спокойно, а не лакомо, не се чува цвъркане и не губи вакуум докато суче, млякото не шурти толкова силно от гърдите, че да се задавя бебето и подобни. И ако няма неприятни последствия от сорта на връщане на повечко мляко или силни колики, или бебето е неспокойно след кърмене.

Последна редакция: пт, 19 юли 2013, 01:08 от skrech

Общи условия

Активация на акаунт