Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са темите, обсъждани във форума?
Защо бебето ми пие по-големи глътки, когато е минало повече време от обичайния му интервал?
Какво да правя, ако кърмата почти е спряла и бебето не яде нищо?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са темите, обсъждани във форума?
-
Защо бебето ми пие по-големи глътки, когато е минало повече време от обичайния му интервал?
Когато вашето бебе пие по-големи глътки след по-дълъг от обичайния интервал, това може да означава, че е много гладно или жадно. В такива случаи гърдата може да съдържа повече мляко, което сигнализира на тялото ви да произвежда повече. Освен това новородените бебета често имат нужда да сучат по-често от 3 часа и кърмата се усвоява много по-лесно и бързо за около 30 до 90 минути.
-
Какво да правя, ако кърмата почти е спряла и бебето не яде нищо?
-
Какво означава, когато гърдите се усещат пълни или напрегнати след по-дълъг период без кърмене от една гърда?
-
Какво да правя, ако кърмата ми намалява?
, всичко ми се яде и от нищо не ми става лошо. Направо не мога да повярвам, все още се замислям преди да сложа нещо в устата дали няма да ми прилошее после
. Аз може да не качих през бременността килограми, но сега ще си наваксам. За сега съм -10 кг. от тези на които забременях.
Теглене веднъж на няколко дни или теглене веднъж на седмица би дало по реална представа за наддаването. Разбира се един добър показател са пелените - щом нещо излиза, значи преди това е влязло. Едно изключително кърмено бебе (без даване на вода, АМ, сок или друго) обичайно има около 5-6 напишкани пелени и от тях поне 3-4 наакани през първите 6 седмици.
, помислих, че ще почна да бълнувам от Т. Вчера преди да легна ММ ме накисна яко в оцет, аз изцедих гърдата, после й сложих лед направо ( много добре ми беше с леда). Като че ли малко облекчи, но Т си я поддържах 39,5 почти цяла нощ. Сега в момента се чувствам добре, ама току що я измерих и е 38,5
. Вчера само за това мислех 
Ама в най-големи подробности - падала тапата, после водите и после почвали контракциите. Рекох да я секна и викам :"При мен не изтичат водите предварително", а тя:"А, да, може, може. Нормално е, нищо притеснително няма, случва се. И тапата също така - може да падне от веднъж, може на части, няма да се притесняваш." Следва дълъг разказ за нейните индуцирани раждания от пълна липса на родова дейност, съответно разни там ужасии, усложнения, драми, завършва с :'ама ти лесно ги раждаш, при тебе няма да е така". И щом усетиш, че започва раждането (изрежда отново симптомите, за да съм наясно), веднага да звъннеш.