В тези първи ЮЛСКИ дни, дъжд от бебчета вали! - тема 34

• 33 608
  • 719
  •   1
Отговори
# 450
  • varna
Айде честито и на Опис - живо и здраво да е бебочето!
Глупи, щом сварваш и да пишеш, значи всичко е 6, дано така да продължава  Hug
Джине, зарязвай я тая, важното е, че сте си вкъщи вече!
И аз имам боцкащо такова отдолу, и циците ми нещо много се напрегнаха, да видим док какво ще каже утре.

# 451
  • София
Хера, боцкащото от долу аз си го имах последните месеци, обаче 1-2 седмици преди да родя беше станало даже нетърпимо. Според мен това си е сериозенпредвестник за раждане. А, най-якото е, че сега изчезна. Party
Плами, благодаря ти за отговорите. Ми няма да я будя.

# 452
Привет отново Simple Smile
Аз пак ще да питам

консултантите от ЛЛЛ
Когато бебето предпочита едната гърда, знам че трябва на всяко хранене да се предлага 'нелюбимата', само че като го правя бебето заспива почти моментално. В същото време ако я храня от 'любимата' другата тече. Бебето като цяло е сънливо, едва успявам да го разбудя изобщо да яде, и с това заспиване на едната гърда тотално се затрудняват нещата. Четох че някои бебета може да предпочитат да лежат на лявата или дясната си страна, затова опитах позата футболна топка, но не помага когато става дума за тази гърда, иначе от другата в общи линии както я сложа така яде (само биологичното кърмене не ми се отдава  Sad ).
Тъй като кърменето на първото ми дете беше кошмарно - по 2 часа на всеки 3 сега се опитвам още от самото начало да направя всичко възможно за да не намразя тотално процеса, ама да видим. че още 1 такава кошмарна година не ми се прекарва

# 453
Джине  Hug Това с Бор-Чвора ме утрепа  hahaha Ама как да не се притеснявам, я виж тука що червенко се изписа...народа кърми и пита, пита и кърми. А аз - кърмА йок.  Crossing Arms Не е честно. Ще взема и аз да задам въпрос към ЛЛЛ: Ако не кърмя и нямам кърма, това прави ли ме лоша майка?  Crossing Arms

Моите свекита си отидоха. Като цяло получих куп безполезни съвети от свекито, включително и да повивам Бобо с повой  ooooh! Да са му прави краката вика....Идеше ми да и извадя отнякъде "Основи на ортопедията" и да и я тресна в главата. Хиляда пъти повтори как съм оперирана и не бивало да излзиам сама с количката. И един куп глупости. И все :"Ние едно време....". Докато накрая свекъра не издържа и вика: "Айде стига вече с това едно време, ние живеем тук и сега, в настоящето. И децата най-добре си знаят как ще гледат бебето". Бе в общи линии - веселба  Grinning

Bellatw, ще родиш, споко. Още малко. То неродила бременна няма, така че ...  Wink

Честито бебенце и на Опис, живо и здраво да и е  Hug

# 454
  • София
Близначе, като родих дъщеря ми, имахме едно приятелско семейство /те се разведоха/ и жената кърми до 2 годинки, че и продаваше кърма /в Гевгелийски има банка за кърма, там я носеше/. Обаче цялата работа много стриктна- цедене на три часа, газирано само по 200мл на ден, другите съм ги забравила. Добри пари си докарваше, щом беше спестила 14 бона за кола от кърмата... Ама накрая кърмата едва я спряха, връзваха я с някакви бинтове, пи лекарства...Та, тогава, преди да родя, аз бях много надъхана, че ще кърмя. Ентусиазма секна още в болницата, като ме нападнаха ония ми ти неонатоложки да ми мачкат гърдите, но аз упорита. И после вкъщи 40 дни-мъка. На гърда /а на мен кърмата ми лепи и ми мирише не на хубаво/, цедене /насиних си гърдите, а едва изцеждах по 30мл/, пешкири /компреси, леле що компреси/. По цал ден ходех с една парцалива нощница, на кукуриго и по цял ден, като кукуриго се занимавах с кърми, а в промеждутъците сменях памперси. И се карах със всички, сякаш хората ми бяха длъжни на мен- кралицата кърмачка. За това този път бях със ясното съзнание /близките ми и вие тук също бяхте предварително уведомени/, че сега това ще бъде спестено. Не е повод за гордост, но ако някой ме нарече лоша майка, надълго и нашироко мога да обясня какво съм направила за детето си /първото, сега това е още на денчета и освен живот, друго не съм му дала/.
Гифт, тъпо се получи, ама да ти кажа, вече ми дреме точно на госпожицата.

# 455
Джине  Joy викаш на кукуриго се обърна, поне ме развесели, че нещо съм се скльофтяла, то се знае защо. Днес Танчето не съм я засичала, да не би и тя да ме изпревари  newsm78 А за последното ми това да се чува  Laughing Wink

# 456
  • София
Ей, честити бебета на Бори, Сандалка и Глупи!!!
Да са ви живи и здрави и много, много, много щастливи!!!
Браво и на железните майки Simple Smile)))

Маги, аз пък бих го будила детето точно сега (ако е започнала жълтеницата де Simple Smile), защото ако е с жълтеница детето ще спи доста повечко, на 3 часа и половина бих го будила, айде да не е на 3, после като мине жълтеницата бих спряла с буденето. А за дозата АМ, когато детето е на 1 ден се дават по 10 мл, на 2 дни по 20 и така до 9тия ден, после по 90 първият месец, вторият месец по 120, третият по 130 и така с по 10 мл всеки месец, но...на кутиите АМ си пише дозите според възрастта, освен това всяко дете си е различно, ти сама ще видиш яде ли всичко, не яде ли, връща ли след това и ще се нагласите, часовете за хранене също (ама ти верно ли не помниш от голямата? Simple Smile))). А Снежито я зае*и, собственото си дете да измъчва така и да му докара такова нещо, млад мъж да вика бърза помощ заради нея, да си гледа работата, той може и да й го прости, защото й е син, ама аз на твое място не бих...

# 457
Джине, аз  напълно подкрепям майките , които не искат да кърмят. Не смятам,че това да си дойна крава и да се моткаш по цял ден с компреси по теб (както ти си го описала) те прави майка.. Кърменето не бива да е задължение ! То трябва да е естествен и приятен избор. А не както аз сега ходя от дни с ужасно болезнени гърди и зърна, за да се докажа (не знам на кой????) че видиш ли каква добра майка съм. Знам, че за Бобо това е най-добрата храна, но Бога ми - и аз съм човек ! И ако това води до болка и дискомфорт, не виждам защо трябва да си го причинявам.
За щастие последните дни той все по-добре се справя и за сега (макар че само се оплаквам) е само на кърмА (с изключение на 2-3 пъти дадено АМ за дохранване). Обаче видя ли зор, спирам. Без грам угризения.  Naughty А че от моите цици вече нищо не става, то е ясно......Поне няма да се чудя после защо ММ се прехласва по Преслава. Тя нали не е кърмила, бОли я капата  Crossing Arms

# 458
  • София
Иве, мерси Hug. Горе-долу изяжда по 50мл, правя и 60, но и остават. Абе, аз мисля да основа лига, нещо, като ЛЛЛ, но за АМове, какво ще кажете? Ми за такива, като мен, да си помагаме.... Laughing
Близначе, Мисти, като вземе джакпота /големия/ ще ни удари по едно рамо за сЕликон и повдигане и тогава ни Преслава, ни Вреслава могат да ни се опрат Sunglasses

# 459
  • София
Абе казвала съм ви, но пак да си кажа, Джине , Близначе много ви обичам!  Hug

Опис, Глупи честити ви бебчета! Да са живи и здрави!  bouquet

Джине аз сменям памперс на 3 часа (горе долу) и то преди хранене, след хранене може да повърне малката като я мачкаш. И храня пак през 3 часа +/- половин час, понякога и 4 съм пропускала ако спи, това е през деня, през нощта лягаме и когато се събуди му давам да си хапне. Това може да е на 4-5-6 часа, когато иска-тогава, според зависи кога е ял сутринта така си нагласям режима през деня. Изцяло е на АМ.

Останалите не родили момичета, (да не изреждам, но малко останахте) да знаете, че ви мисля и стискам палци да родите бързо като Глупи и безболезнено.

# 460
 Joy  Джине, прието ! Съгласна съм за сЕликона  hahaha И за лигата за АМ съм съгласна, ама как ще я кръстиш?

Весе, и ние те обичаме  Hug (божке, като някаква сапунка сме  hahaha)

# 461
  • София
О, и аз искам сЕликон, че тази помпа за кърма в Шейново така ми ги разтегли, че сега си ги премятам на рамо като се навеждам над Лазар.

# 462
О, и аз искам сЕликон, че тази помпа за кърма в Шейново така ми ги разтегли, че сега си ги премятам на рамо като се навеждам над Лазар.

rotfImao rotfImbo rotfImao

# 463
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Честити нови попълнения  Hug Да са живи и здрави бебоците   bouquet

Марти си дойде от морето днес и съм много щастлива. Не мога да му се нарадвам. Само ходя по него да го мачкам милия  Laughing

И да се похваля, че днес имам някакви болки в кръста и стягане на корема...съвсем леко е, не боли толкова, но пак е някакъв сигнал, че тази година може да родя  Crazy

# 464
ЧЕСТИТИ НОВИ БЕБЧЕТА! ДА СА ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ!
Ей, Сандалче, най накрая и към теб да го отправя това пожелание.
Аз адски се сдухвам, защото Далийка явно си има един период дето просто трябва да си реве. Каквото и да направя спира само временно и пак надава вик. Днес от 10 сутринта все си беше будна и от 16.00 до 17.00 беше непрестанен рев. И двамата с Петър се видяхме в чудо. Той все ми вика "абстрахирай се от плача й", а аз съм готова и аз да ревна - толкова лошо ми става като я слушам да плаче. Обаче пък след това става една кротичка и спи толкова хубаво. Чакам нощите с нетърпение и се страхувам от дните вече. Откъде толкоз енергия в това дребосъче.

Общи условия

Активация на акаунт