В тези първи ЮЛСКИ дни, дъжд от бебчета вали! - тема 34

• 33 574
  • 719
  •   1
Отговори
# 435
  • София, св. Троица
ллл
айдин:детето е изписано 3250.роди се 3550.4дена след изписването сме върнали кг от раждането.купих си везна и правя контролни измервания-преди и след кърмене,засичам около 60-80 мл на хранене.достатъчно ли е за бебе на 10 дни?спрях дохранването и водата от един ден-доста е лакомо и иска още и още,и по-трудно го приспивам-обикновенно на гърда.прави много големи паузи -през деня 3 часа ,от 12 до 4 нощем си спи.понеже четох в библиотеката че за увеличаване на лактацията е необходимо хранене на два часа,не знам дали е редно да го будя за да го храня или да го оставя на поискване ,като ни се събират 6 хранения.днес например го храних в 12 нощес,в 4,в 8,в 11,в 15,в 18,предполагам довечера пак ще се събуди към 10.иначе  кърменето ни е някъде към час- два за да успея да го приспя,като сменям гърдите и правя малки паузи да уригне,а и той все още  е ленив и заспива.утре мисля да го изведа за малко ,ама се притеснявам ако се разплаче за кърма как ще го храня навън като яде по сто часа.за цеденето също искам да попитам-налага ли се и да цедя ли между две кърмения като има такъв ссериозен интервал или само след всяко ханене за стимулация?иначе памперсите ги пълни доволно.

Здравей venito85,
Прекрасно е, че търсиш допълнителна информация и се стараше да подобриш кърменето, така че да задоволиш всички потребности на бебето си.  HugМного е хубаво, че си успяла да махнеш добавката.

Относно количеството което бебето изсуква на едно хранене - трудно е да се прецени, тъй като всяка двойка майка и бебе са различни и уникални. Някои бебета предпочитат да сучат на много чести интервали от време, при което е възможно да приемат по-малки количества кърма, а други точно обратното. През първите седмици и месеци, бебетата често променят хранителните си навици. Те се развиват много бързо и понякога може да имат нужда да сучат повече и по-често, от обичайното за тях. Друг път може да правят по-големи паузи от сън. Може би тази статия ще представлява интерес за теб http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=65156.0

Прекрасно си се ориентирала, че новородените бебета имат нужда да се хранят на около 2 часа или да имат около десетина- дванадесет кърмения за денонощие. Ако бебето е по-поспаливо е добра идея да го разбуждаш. През първите 6 седмици, докато се установи лактацията и наддаването на бебето е добре майката да поема инициативата за хранене, в случай че бебето прави по големи паузи от сън. След първите 6 седмици, ако бебето е здраво, наддава добре, има достатъчно напишкани и наакани пелени, активно и игриво е, когато е будно, може да се остави на кърмене на поискване - когато и колкото то желае.

Много добре правиш, че сменяш гърдите, оригваш и разбуждаш, докато суче. Така му помагаш да приеме повече порции мляко. Peace

Едно от улесненията, които предлага кърменето е възможността мама да носи мляко винаги навсякъде, в нужните количества, в приятна опаковка и точната температура. Много майки се възползват от това и прекарват по цял ден навън с бебето. Обичайно е за новородените бебета да сучат по-продължително време(компресията на гърдата понякога помага това време да се съкрати. Как се получи тя при вас?). Можеш да си намериш дрехи, които да предоставят лесен достъп до гърдата - това може да е обикновена ризка, блуза с по-голямо или разтегливо деколте - тип "прегърни ме" или тип "гръцка туника" и др. Може да си предвидиш нещо за четене или слушане или някой за компания. В тази връзка ще си позволя да те поканя на срещите и бебешките кафета, които ЛЛЛ организира. Там можеш да срещнеш много кърмещи навън майки и да обмениш опит или идеи с тях. Ето тук  може да видиш график на събитията ни по градове http://lalechebg.com/category/meetings/

Относно цеденето  - чудесно би било ако успееш да накараш бебето да суче по-честичко. Така хем то ще получава допълнителни количества кърма, хем ти ще облекчаваш гърдите своевременно. По принцип дали ще цедиш или зависи по-скоро от това как ти усещаш гърдите си. В случай, че се препълват и усещаш дискомфорт е добре да поизцеждаш по малко до облекчение, не до край. В случай, че са спокойни, а бебето не суче често и ефективно, и преценяваш че има недостиг, тогава може да е добра идея за известно време, докато то стане по-активно да изцеждаш след кърмене или между 2 кърмения за допълнителна стимулация. Може би тази статия ще ти е интересна http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=21129.0

Надявам се информацията да ти е била полезна. Ще се радвам да разбера как се случват нещата при вас.

bouquet

# 436
Честити бебенца на Бори и Глупи ! Да са ви живи и здрави момичета, много да ви радват и слушкат !

bouquet   bouquet   bouquet

Малко останахте Wink Бемол "откри" сезона, да видим коя ще го закрие  Sunglasses

Последна редакция: нд, 21 юли 2013, 14:55 от blizna4e

# 437
Честити дъщерички на Сандалка, Глупи и Бори 82   bouquet Да растат здрави, обичани и щастливи  Hug
Стискам палци, на които предстои събитието тези дни!

# 438
Момичета,
opice е писала преди малко в старата тема, че е родила:

Пиша, за да се похваля, че на 9.7.2013 се роди нашето синче Борис. Естествено раждане, момъкът се появи с тегло 3250 гр. и 50 см дълъг Wink  Smile Smile Smile
Сега като сме вкъщи не ми остава време за нищо, понякога дори да си измия зъбите....
Поздрави на всички  Smile

Да е жив и здрав!

# 439
Ей, Sandalka, така и не си дочака лъвицата - уплаши я нещо с този портал май!  Laughing Sandalka, да ти е жива и здрава малката госпожица, да расте умна като майка си!! Честити рожби и на Глупи, Opice и Bori82! Да са ви живи и здрави и много да ви радват!!   bouquet

Мисти, повече сме от 4ка белот все още.  Wink Но наистина малко останахме. Аз броя вече часовете до утре 18:55, когато слънцето влиза в лъв и моя вече ще има зелена светлина да се появява. Само да не се заинати и той като майка си и да взема да пренося от много стискане, че и на мен ми идва в повече вече. Успех с бойлера, дано стане по-бързо, отколкото се опасяваш.

Стискам палци на всички в очакване за едно леко и бързо раждане! fingerscrossed

# 440
Честито на Сандалка! Да е жива и здрава малката Дарина и мноого да радва мама и тати!!!!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Честито и на Глупи, Opice и Bori82! Мноооого да ви радват бебчетата!

# 441
Данче - честит термин! Пожелавам ти бебчо да се появи, когато ти искаш Simple Smile
herairness - на мен цяла бременност ми тече коластра...да ти кажа- не я стискай, така ми каза моята акушерка ....
Джине - ми то пък наистина в един момент ти писва и айдееее...зарежи я, тя си знае. Всичко ще се нареди, на такива хора любопитсвото им е много силно  Mr. Green
Глупи fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover сигурно вече си станала мама (към момента, в който пиша това:)
Йееее за Сандалка - да й е жива и здрава малката сладурана, да расте умно и красиво дете !!!  bouquet
Джине - и аз останах! хаха, но това е моят термин е като за августинка, но аз съм си с вас от началото и затова си ви обичам  Heart Eyes
Мисти - не се притеснявай, аз съм си варила вода за да се изкъпя .... просто непрекъснато забравям, че сме на бойлер и трябва да го пускам. Сега с бебето не знам какво ще правя, трябва някакво реле да се сложи или не знам...
Честито на мама Глупи- да ти е живо и здраво бебчето и да расте умно, спокойно и обичано!  bouquet

Добреее - стана супер объркано, но аз така си пиша Simple Smile
При мен нищо ново - едвам ставам вече от леглото след вчерашната разходка - днес си лежах повечко, но сега ще взема да изляза малко на разходка Simple Smile ММ се държи много добре, малко ми липсва времето прекарано тук, но от утре той е наработа (тук в БГ филиала а фирмата) и ще пиша ли пиша отново ....  bouquet Hug

# 442
  • София
Честито opice!  bouquet
Глупи, жива и здрава да е Камелия!  bouquet
Аз мисля, че Жалина ще закрие сезона Laughing
Ние вече сме вкъщи. Е, много е хубаво да се изкъпеш в своята баня и да легнеш на своето легло Heart Eyes
Скрит текст:
След селските спартакиади, които спретна Снежето, мисля, че не желая повече да я виждам. Снощи мъжа ми, като се прибрал от тях и му станало лошо, вдигнал някакво безумно кръвно, та викал бърза помощ. Били му инжекция, но му казали, че е на нервна почва.
Дето вика майка ми, аман от нейните шопски обичаи......
Днес дойдоха да ни вземат, той и Бранка. Каката е много щастлива, но и леко стресирана. Марина откакто се е прибрала спи. Розовият свят, който сме и спретнали май и харесва /то всичко от каката- креват, чаршафи, обиколници и т.н./
Да попитам:
1. Бебето не е акало от два дни, утре ще идва педиатър, стомахчето не е напрегнато, но да се тревожа ли?
2.Ако спи сладко, задължително ли е да я будя за хранене? /изцяло сме на АМ/?
3. В болницата и даваха по 60мл АМ, смятам да продължа на същата доза.
4. Памперса го сменям на час и половина, но е, като неизползван. Да разредя ли?

Сандалич, минах да ти кажа Чао, но ти спеше, явно си била уморена от нещо Laughing Пък съквартирантката ти голям чук, всеки път, като влезнех в твоята стая ме гледаше, като полезно изкопаемо. Сутринта рано отивам и я питам дали си родила, а тя, през зъби : Не знам! Ми кажи, взеха я, ала бала, ама както и да е.
Да се оправяш и да нацелуваш Дарина! Hug
gemavar, ти си толкова блага и уравновесена, че от сърце ти пожелавам едно лъвче. Че раците са малко.... Confused
Близначе, стига си страдала за тая кърма! Жив и здрав да е Боян, ще видиш какъв мъж ще стане, голям, като баща си, ако ще и кисело мляко Бор Чвор да му даваш. Hug
Весе, благодаря ти за всички думи, които ми написа, докато бях в РО. Много ми помогна мила, наистина. Ей, сега, докато го пиша това и ми се насълзяват очите. Hug
Мисти, искам да раждаш. Peace

# 443
Ох и аз искам вече да си гушкам бебчето.  Така ме болят и костите долу. И чести подготвителни контракции имам и едно такова боцкащо придърпващо чувство все едно във влагалището. Много се надявам утре като отида да имам разкритие. Стискайте ми палци другата седмица и аз да родя.

# 444
Джине ти си машина. Не я мисли снежето, и това ще мине дето се вика.

Мисти, айде ти си.

Чакам да се разпишше и Данчето.

На чакащите успех.

Жалинка подхващай го мъжа ти за секс, тамън и бебето да тръгне. .

Аз само за ядене си мисля и за бирааааааа. Малко кофти че съм със съквартирантка, но ще преживеем няколко дни.
Липсва ми Марти. Малката засука почти веднага, имам си и  коластра.

Хайде целувки от нас, следя ви да знаете. Лягам да спя, докато и тя спи

# 445
  • София
Глупи, ти си машината- отиде и роди, като пич, а аз още, като се смея и си държа увисналия корем, че придърпва, да не вземат да изпадат карантиите Laughing Почивай сега. Hug Hug Hug
Бела, стискаме. Peace

# 446
Честито Опице!Да ти е живо и здраво бебчето!

Глупи,звучиш страхотно!Браво,момиче!

джине,малко тъпо се получи при теб със свекито,но по-важно е че ти и Марина сте добре и вече сте си у дома. Hug

Бела,стискам палчета!

# 447
Честити бебоци мами! Да са ви живи и здрави и много щастливи.    bouquet   bouquet

Ние вме си 2в1имам си и още малко време до термин, пък и бебка не бърза хич  Flutter

# 448
gemavar обаждай се по-често, чисто те забравихме в списъка на неродилите  Laughing ние с теб явно лъвчета ще отглеждаме, и гледай да е вярна информацията, че след 19ч утре е лъв, да не се объркаме нещо.
Жалина като се роди бебето, няма да изключваш бойлера, включваш и забравяш, а иначе ти както си тръгнала ще ни изпревариш, поне имаше някакви признаци на скорошно раждане, за разлика от мен примерно, а то беше ясно, че като те види ТМ ще омекне  Peace
ОПИС ЧЕСТИТО И НА ТЕБ  smile3525 Докато се похвалиш, детето вече пораснало  Laughing
Бела аз пък съм се заблудила, че вече си родила  Embarassed време ми е да раждам, че чисто оглупях.
Глупи щом пишеш тук, значи наистина си екстра, браво на теб и на Камелия.

# 449

Скрит текст:
/
Да попитам:
1. Бебето не е акало от два дни, утре ще идва педиатър, стомахчето не е напрегнато, но да се тревожа ли?
2.Ако спи сладко, задължително ли е да я будя за хранене? /изцяло сме на АМ/?
3. В болницата и даваха по 60мл АМ, смятам да продължа на същата доза.
4. Памперса го сменям на час и половина, но е, като неизползван. Да разредя ли?

Hug
здравей  Hug  1 нас като ни изписваха от болницата вики не беше акала от предния ден та и в къщи като се прибрахме се изака чак на по следващия ден,но в болницата ми обяснниха че възприемат АМ   малко по бавно и за това 1-те дни акат по рядко,след това се нормализираха нещата  Hug
2 аз лично не я будя чакам я да се наспи тя като се усети гладничка сама си се буди  Laughing
3 и ние бяхме в болницата на 60 мл но на 7 и ден дойде личната в нас и каза че 60 мл вече и е малко и от 8 ден и давам по 70 -80 мл така че като дойде педиатърката ако искаш най добре я попитай.
4 малко на повече време го сменям памперса принципно я чакам да се наяде и ако има нещо да върши да си го свърши и тогава и доло горе се събират към 3 часа с един памперс  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт