Интериорен стил по аматьорски 14

• 56 487
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
  • на североизток
Ами да! Погледни как се отваря пространството!
Сега остава да смениш местата на мивката и пералнята и всичко ще е по стандарт Simple Smile
Все пак някой ден този хладилник ще се смени, щом бръмчи, но заради това да си "осакатиш" кухнята, не бива. В краен случай може да бъде без предна врата, за да може да диша по-добре. И не знам каква толкова разлика виждаш дали там ще е хладилник или шкаф-колона, то си е едно и също в крайна сметка, с разлика от няколко см. За скосяването се изказах вече, че е неуместно при останалите неща от интериора ти, но както си решиш, ще има още едно място където да бършеш прах.
Вярно нямаш много посуда, но нямаш и такова пространство като на клипа, т.е. не ти трябват 40 чекмеджета, а може би 5-6. Оттам и цената няма да е кой знае колко голяма. Въпроса беше да видиш, че така е по-удобно. Сега можеш да използваш празните чекмеджета за неща, които не са свързани с кухнята, както казваш, че имаш нужда.

# 346
  • София
Такова разпределение предлагате вие,нали?
Амели, определено така е по-добре, дори може пералнята да е до фурната. Няма проблем, че е далече от канала. Трябва ти 2 по-дълги маркуча .. и така ще я изгониш в нишата. Преди да направя ремонт на първата си кухня изкарах 2-3 г. с дълги маркучи - около 2,5 м.
Трябва да се остави само място зад шкафовете и около колоната където да обикалят.

Сподели, че мъж ти се е настанил да работи в коридора, а ти нямаш място на машината... не можели да се използва другата закрита тераса за "кабинет" и място за твоето хоби.
Повечето панелки имат големи вградени гардероби (ползвала съм такъв) където може да побереш страшно много неща включително да имаш малко "складче"

# 347
  • София
    Да, това е нормалня кухня с нормално пространство. Не ме бийте всички, но сега ще всея много голям смут  Mr. Green  newsm43 - може би Амели беше донякъде права с искането хладилника да е след колоната ( boo), макар че аз си държа, че трябва да е до дивана зад вратата за да не разваля кухнята и да не се набива непрекъснато в погледа. Сега ще обясня защо:
   Всъщност кухнята не е в ниша, а направо в хола и е едно общо пространство.
https://picasaweb.google.com/101173878720596830813/DropBox#5911911833334039586
  Ето колко близо е дивана - направо срещу кухнята и хладилника би трябвало да е до този елегантен шкаф точно пред погледа и насред хола
https://picasaweb.google.com/101173878720596830813/DropBox#5898158208714270322
https://picasaweb.google.com/101173878720596830813/DropBox#5898158344924129362
   А ако е след колоната, както предлагаше Амели, ще е в единствената издадена зад балкона чупка, която не е съвсем насред хола и толкова няма да се набива на очи
https://picasaweb.google.com/101173878720596830813/DropBox#5911928916080234850
   Продължавам да твърдя, че завирането на печката след хладилника е глупост и казвам, че аз бих го сложила до дивана зад вратата, пък след време може да се смени с червен или по - модерен или да се прикрие пак като секция... но и честно казано не бих го пляснала до телевизора срещу носа си...  newsm78 Sick

# 348
Амели, аз се вмъквам в дебатите с малка подсказка. Тъй като се занимавам с дограма, смятам че е изпълнимо въпросният изцяло отваряем прозорец да се преработи, така че да се отваря само половината. Няма да е много скъпо, стига да откриеш кой да го реализира. По този начин ти отпада ограничението от него и би могла да пласираш хладилника крайно в ляво, където според мен му е мястото. До него с меки връзки можеш да сложиш пералнята, а останалата по- дълга част след колоната, да си разпределиш както ти харесва и ти е удобно.

Аз съм за този вариант при така поставените предпочитания на Амели.

# 349
     но и честно казано не бих го пляснала до телевизора срещу носа си...  newsm78 Sick

ето,ти ме разбра!
наистина мястото е малко. Проблем е,че не мога да ви го покажа реално колко е,къде е, до къде стига дивана (ние малко ще го разместим обаче, той добре,че е на два независими модула,които можеш да си въртиш според кефа), до къде стига ТВ шкафа и т.н.

Ние тук го разглеждаме само като кухня,а не в контекста на цялото помещение и това според мен обърква представите ви. Съжалявам,че не мога да правя 3Д проекти и да ви онагледя ситуацията.

# 350
  • София
Амели, ето цялото помещение http://media.snimka.bg/s1/2511/031265606-big.jpg
Може да използваш чаршафи нагънати с размерите на шкафовете и да ги поставиш по пода и так ще "визуализираш" какво място точно ще ти отнеме всичко.

Ето така беше моята пералня: http://media.snimka.bg/s1/2511/031265657-big.jpg (използвах твоя чертеж)

Последна редакция: чт, 15 авг 2013, 21:57 от Desem

# 351
  • Варна
Хайде сега хладилника бил пляснат пред носа. То пък мивката с чинии до телевизора - по-добра алтернатива! Поне визуално хладилника като колона ще разделя тв сета от кухнята, а иначе се сливат телевизор - мивка, пералня...
Лично мнение е верно, а за сбутаните котлони е ужасно неудобно, когато готвя обикновено отстрани има лъжица за разбъркване върху поставка или чиния, когато се пържи нещо също, и за да има място котлоните ше са плътно до стената и няма да може да се сложи по голяма тенджера или тиган. Нещо което често се случва - печеш във фурната и правиш някакъв сос или заливка на котлона. Ако се наложи да извадиш тавата какво? Заобикаляш хладилника и я оставяш за красота до телевизора.

# 352
  • София
    но и честно казано не бих го пляснала до телевизора срещу носа си...  newsm78 Sick

ето,ти ме разбра!
наистина мястото е малко. Проблем е,че не мога да ви го покажа реално колко е,къде е, до къде стига дивана (ние малко ще го разместим обаче, той добре,че е на два независими модула,които можеш да си въртиш според кефа), до къде стига ТВ шкафа и т.н.

Ние тук го разглеждаме само като кухня,а не в контекста на цялото помещение и това според мен обърква представите ви. Съжалявам,че не мога да правя 3Д проекти и да ви онагледя ситуацията.

http://media.snimka.bg/s1/2511/031265676-big.jpg - вариант с "вграден хладилник", или хладилник в дървена кутия.... ще трябва да се отварят 2 врати но ще е скрит и ням да те дразни до ТВто

# 353
  • Варна
А и често казано бих се простила с мраморния плот за сметка на вградени уреди, един обикновен ламиниран плот е 200 лв 4м, за разликата в цената до мраморния бих продала стария хладилник и бих купила нов за вграждане или червен Simple Smile

А едно по-радикално решение направо се скрива кухнята http://www.napravisi.com/skrita-kuhnq-za-moderen-interior  Wink

Не мога да си спомня ника на една съфорумка от направи сам, нейната кухня беше в хола и изненадващо добре се беше получило цялата кухня и плота и гърба в един дървесен цвят, беше се загубила стандартна визия и си беше направо холна мебел, дори мивката не стоеше зле. Дано открия линка, че беше отдавна.

# 354
  • София
Да, всъщност една скрита кухня, които са хит в момента - аз съм виждала няколко предложения с врати тип хармоника, или това, което е показала Дорис, което е страхотно, мисля, че ще реши всички драми с помещение тип холо-кухня.

# 355
  • Варна
И аз се присъединявам към мнението на Дорис - бих се лишила от мраморен плот, та дори и от кухня от дърво, в името на една изрядна като цяло кухня, т.е. уреди, прекрояване където трябва и т.н. Но всичко е въпрос на лични приоритети. Ако кухня от дърво и мрамор ти е мечта и си склонна да преглътнеш стар хладилник не на място - ОК.

Мацки, случайно попаднах на една тема от НаправиСиСам и съм очарована от трансформацията на кухнята. Може да сте я виждали, но все пак. Споделям.

Последна редакция: чт, 15 авг 2013, 23:04 от Lady April

# 356
Що се отнася до прозореца,смятам,че най-разумно ще е да се обърне посоката на отваряне,т.е.цялото крило да се завърти.Няма да е нито скъпо,нито трудоемко.Дори и да е отворен прозорецът,все ще остане малко място в ъгъла да се мушне човек  до печката или хладилника/зависи какво в крайна сметка ще се намира там...Дръжката да е отляво/в случай,че не съм обяснила ясно/

# 357
Ако кухня от дърво и мрамор ти е мечта и си склонна да преглътнеш стар хладилник не на място - ОК.

Да, така се чувствам в момента. Дават ми се повече пари за плот от камък, но не ми се дават повече пари за модерен хладилник. Възможно е в близко или далечно бъдеще да изпадна в друго настроение, но за сега положението е това.

Хайде сега хладилника бил пляснат пред носа. То пък мивката с чинии до телевизора - по-добра алтернатива! Поне визуално хладилника като колона ще разделя тв сета от кухнята, а иначе се сливат телевизор - мивка, пералня...

Аз затова предпочитам да имам като делител между кухненска и холна част един шкаф-колона, евентуално през средата с 2-3 рафтчета за разполагане на красива фруктиера, декорация с цветя и т.н. При всички случаи няма мивката да е лепната за ТВ шкафа,макар реално да е едва на 45-50 см от него. Освен това избирам плот камък и заради възможността умивалникът да се вкара по-дълбоко и да не бие на очи, смесителят мисля да е в ъгъла до шкафът-колона,а не в центъра на умивалника,т.е малко прикрит ще идва от гледището на дивана ...и така си го представям всичко доста прибрано и неприличащо на кухня. Ако ми скрият пералнята с врата и намерим решение за сушилника за чинии да не ми е на показ, си пляскам на плотчето една красива мраморна вазичка с мини розички и съм вери хепи!!!!!! Това е в моите 3Д мечти  Laughing

И аз гледам разни изпълнени проекти и ми текат лигите, направо не знам как хората успяват да се справят, от къде този усет и финес, аз уж съм един вид творческа натура, ама в интериорните въпроси се оказах куц кон и хем съм уверена в проекта на кухня,на който си държа,хем с всеки ден изпитвам ужас,че накрая ще направя жестока свинщина.

Сега и за прозореца не искам да мисля. С него достатъчно ядове брах- той е такъв защото майсторите така настояха и аз накрая вдигнах ръце. аз исках да е голям до края на стената и да не се отваря, а другия прозорец да е двоен и да се отваря, а те вече не помня с какво ме убедиха,но ето, разколебах се,предадох се и сега се ядосвам. Помня,че ми разправяха,че като пържа, щяло да ми пръска по стъклото, ама казвам, аз не пържа, у дома всички сме с болни стомаси, ядем основно печени неща и на котлон само сварявам, задушавам това-онова...ама те си знаят тяхното и ето ми накрая един безсмислен прозорец, който ми е повече пречка отколкото удобство.

# 358
  • Варна

Ако ми скрият пералнята с врата и намерим решение за сушилника за чинии да не ми е на показ, си пляскам на плотчето една красива мраморна вазичка с мини розички и съм вери хепи!!!!!! Това е в моите 3Д мечти  Laughing
Решение за сушилника за чинии има - всички хубави механизми са си цена обаче http://www.-spam234-/catalog/index.php?cPath=107_110 Особено като имаш предвид, че цедилника освен за чинии трябва да има възможност и за отцеждане на по-големи съдове - купи за салати, тенджера, тава... Има такива механизми за вграждане в долните шкафове http://www.dikam.com/bg/Кухненски-механизми-за-вграждане/Отцедни … аф-с-метална-тава Ама като знам цените може да се мисли за мияна.

В тази част на кухнята ще са ти единствените шкафове за съхранение на големите домакински съдове, също олио, веро, оцет, почистващи препарати и противната гъбичка за миене Mr. Green няма начин да я избегна и също е в кутия в шкафа, кърпи за подсушаване, а след като и пералнята ще е там евентуално и перилен препарат

# 359
Ох, Амели, така ме развесели с този въпрос какво толкова правим в кухните, че ни трябва много пространство  Joy
Ами дори и да не готвиш, както сама казваш, и да имаш две тенджери, нямаш ли кафеварка, тостер, кутия за хляб, сокоизтисквачка някаква, знам ли? На мен никога не ми стига мястото отгоре на плота именно за такива неща. Вярно че при мен са (дооооста) повече де  Mr. Green
Според мен кухничката ти има потенциал, дори и с тази колона, и не вземай прибързани решения, защото след някоя друга година току виж ти се сменило мисленето и решиш че тия твои две деца заслужават качествена домашна храна, а не от останките на магазина от топлата витрина  Sick.

Общи условия

Активация на акаунт