за толкова пари, толкова работа

• 39 134
  • 995
  •   1
Отговори
# 690
Въпросите ми са към авторката на поста, интерпретации всеки може да си прави, колкото си иска.

# 691
По-скоро парите й не я устройват за тези задължения.

по-скоро се чувства недооценена ,
мисля , че иска някой да я насърчи и да й признае , че работи много ...

# 692

Поредната завистлива злобарка ли си ти? Защо да заминава, нещо ти подбива у живота в Булгаристан ли?
Завистлива?! Да завиждам, че някой е учил 6 години, за да получава 390 лева заплата?

# 693
Не, завиждаща на тези, които са успели да намерят по-добре платена работа в чужбина, затова пращаш мрънкачите там.
Докато се случва това, недооценените да заминават и изведнъж някой наистина да ги оцени зад граница, няма да ни се повиши стандартът.

# 694
Не, завиждаща на тези, които са успели да намерят по-добре платена работа в чужбина, затова пращаш мрънкачите там.
Докато се случва това, недооценените да заминават и изведнъж някой наистина да ги оцени зад граница, няма да ни се повиши стандартът.
Представи си че аз съм в чужбина. И съм една от малкото, които работят квалифицирана работа. И то е защото съм завършила тук образованието си. И защото сама съм го финансирала, а не съм чакала стипендии от фондации на Джордж Сорос. И много добре знам, колко е реално да си лекар в България и да те оценят на запад с дипломата ти от следвоенна България. Българските лекари тук работят като санитари. По-точно нещо средно между санитари и медицински сестри. Не мият пода на болницата, но сменят подлогата на пациентите.

# 695
По-добре да я сменят, отколкото на пациентите да им се налага да си ядат екскрементите (реални случаи в БГ). Не виждам нищо срамно. За човек, очаквал, че името му ще стои под статии в щатски медицински списания, сигурно е драма, но според мен е въпрос на избор. Нали пак помагат на хората?
Само че тук, в БГ, като кажат "заминавай, щом не те кефи", го казват със злоба.

# 696
  • Бургас
По-добре да я сменят, отколкото на пациентите да им се налага да си ядат екскрементите (реални случаи в БГ). Не виждам нищо срамно. За човек, очаквал, че името му ще стои под статии в щатски медицински списания, сигурно е драма, но според мен е въпрос на избор. Нали пак помагат на хората?

Ох, ще ме умориш  Joy

# 697
  • Плевен
Цитат
Много малко лекари в света получават горепосочените цифри, но не е като да ги няма. Нормална заплата за специализант (каквато предполагам си), е около $60,000 на година. Но забележи, на теб ти плащат, не ти да плащаш на обучаващите те. Вярно, че и интензивността на обучението е различна. Смъкват ти кожата в общи линии - работиш нон-стоп (е, има ограничение до 80 часа на седмица).
Оттам нататък, в зависимост от специалност, местонахождение, стаж, кадърност, заплатите варират, но са в пъти по-високи от средната за страната. Но нека все пак имаме предвид, че и обучението по медицина в много страни  е много скъпо, та като завършиш, после с години изплащаш студентски заеми. Но вярно като у нас никъде го няма вече.

Искам да уточня че мъжът ми е писал от моя профил-той е лекарят специализант.Обучението им за специализанти е 3 вида-държавна поръчка,платено и финансирано от трети лица.Съпругът ми е платено обучение понеже държавата не пуска вече държавни поръчки.И е точно така както го е казал-390 лева заплата,като 180 на месец отделяме за да си платим рекета към университета за да го "обучават"-никой не го учи,той поема цялото отделение когато е на смяна,колегите му се крият по стаите и се заключват-понеже уж работят,а от вътре смърди на цигари.Специализантите по закон нямат право да дават нощни дежурства,да носят отговорност,и да пишат рецепти и лечения на пациенти.Елате да видите как това не се спазва-и нощни дава,всяка нощ в последните две седмици е първа смяна,връща се за 4 или 5 часа и пак застъпва нощна.Всеки пациент със изискванията си,на всеки да обърне внимание,че и циганите да обслужи дошли на тумби пред кабинета.

# 698

Ох, ще ме умориш  Joy
С кое, че пациентите си ядат лайната, защото санитарките не щат да си свършат работата и да им почистят ли? Случай в моето семейство е.

# 699
  • London

Това с яденето шега ли беше или действителен случай? Shocked Sick

# 700
Не съм искала никого да обидя или да му се надсмея. Просто реших да използвам изразите на трубадурите на "Новия Световен Ред", които по форумите често използват клишето "Заминавай за Северна Корея", в случай че някой критикува унизителното положение, в което България и българския народ се намира в момента.

# 701
BirdsFlu , реално искам да разбера дали трябва да се възмущавам, че работя 5*12 часа и то не че ми е сложна работата, но все пак си е отговорна и ми заема всички тези часове.
Нямам приятели,нямам деца, нямам излишни пари за харчене,само сметки...Тъй като никой не ни помага за всичко разчитаме на себе си, аз и ММ, ни е трудно, но затова стискаме. Квартира в София, храна,вода,ток,парно,кредит ( за незавършеното ми висше-изкарах само 3 семестъра) и кола... А бе луда работа. Въобще не знам какво става по света...като затворена птичка съм. Докога ли така...? От толкова много мнения ми затвърдихте,че няма накъде да ходя.Явно навсякъде е така, дори по-зле - и заплащането и стреса...
Но истината, е че очаквах като работя толкова , да получавам и доста повече, нали съм  в Столицата. Аз в Пловдив взимах 600 лв, не работих толкова и тогава не бях и на квартира  Rolling Eyes .
П.П.
Няма да се разсърдя, и заплатата да не мърда, но и някой да ми помага, за да намалеят зад-ята.
бонбонбон приемам, че за тази "длъжност" е "нормално" 750 лв, нали? А за грижите, кой го е грижа, кой как ще живее?
Благодаря на всички,които се включиха, за да ме върнете в реалността в БГ.
( просто една приятелка днес ми наду главата как може да търпя, все пак нали съм в големия град и имам 'избор")

Последна редакция: чт, 25 юли 2013, 23:08 от brilqntina

# 702
Хубаво, ама ако не стоиш на тъмно, не си и гладен, пак си оставаш на базовото ниво, ако мислиш само за пари! Шопинг и ресторант! Голям праз! Ако ще бачкам цяла седмица за едниния шопинг и ресторат, то направо съм жива загинала! Спокойно се отказвам от тях срещу духовните наслади. Една фанелка е около и над десет лева. Една книга е десет-петнайсет лева. Предпочитам книгата. А ако съвсем мога да избирам - купувам си книга и отивам на ресторант. Или след театър да пийнем по едно-две. Децата ги водех всяка неделя на куклен театър, а след това и на детски постановки в други театри, а не им купувах поредната кукла или количка или менюто в Макдоналдс. Ежеседмичното културно занимание на двете деца плюс моят билет, хич не излизаха евтино.

И защо трябва да избирам между това дали да си купя книга или фанелка ? Не е ли по добре да мога да си позволя и двете ? WinkСъщото е и с театъра и кукличките на децата  Mr. Green

# 703

Цитат
точно медицински сестри и учители най-малко трябва да обвързват качеството на работата си със заплащането. Тези професии са призвание. Който ги е избрал, трябва да се отдаде изцяло на работата си, а не да се оправдава, че поради мизерното заплащане, не е в състояние да предложи по-добро качество. Ако толкова не може да се примири, по-добре наистина да работи като продавачка в магазин. ( макар че намусена продавачка, също не е много лицеприятно нещо)

[/quote]

Казваш, че мед сестрите и учителите нямат нужда от храна и могат да се хранят само с удовлетворението че са призвани да бъдат такива ? Интересно .... Wink

# 704
  • Ямбол
.....
И защо трябва да избирам между това дали да си купя книга или фанелка ? Не е ли по добре да мога да си позволя и двете ? WinkСъщото е и с театъра и кукличките на децата  Mr. Green
Защото девойката, която твърди, че си ги позволява, си скъсва г*за от работа, за да се хвали после в бг-мамма. Някои предпочитаме спокойствието и достатъчна духовна храна пред мола и ресторанта.
Купуването на "фанелки" се превръща във висок стандарт за някои, за други са просто дрехи, които трябва да се намират в наличност.

Общи условия

Активация на акаунт