за толкова пари, толкова работа

• 39 216
  • 995
  •   1
Отговори
# 75
Има друг тънък момент, който срещам с една група мои колеги. 6 човека, които "обслужват" 50 клиента седмично, а в крайна сметка работата я върши един от шестте. Другите обаче си взимат заплатите, по цял ден са във фейсбук.
В тази връзка - убедени ли сте, че като се редуцират задълженията, ще остане изобщо нещо за вършене за много хора? Защото аз пък имам някакви наблюдения, особено в офисите, че се стои в повечето време, дори и с хилядата задължения. Проблемът е, че се струпват за 2 часа седмично много неща за вършене, а в останалото време се кръстосват крака и се сплетничи кой колко бил работил.
Трудно мога да бъда убедена, че кадърен човек няма избор. Месец, два, година. Повече просто е невъзможно за един добър работник, дори в България.

# 76
Не е до некадърност, а до мързел. Българите са най-мързеливата нация, която съм срещала през живота си. Заплащането е чудесно оправдание за мързела.
Тук не съм много съгласна ThinkingТо си е до човека първо и второ една моя приятелка работи в Англия от 5 г. и ми каза,че там искат и търсят българи за работа,защото наистина бачкали Peace Не мога да ти кажа тя ли е попаднала на шеф или наистина бачкат,но е факт ,че си е до човека.Другото ,което ми каза тази моя приятелка,е че англичаните били мързеливи.

Изобщо не съм съгласна, че българите са мързеливи. Това ни го втълпиха същите тези работодатели, дето се чудят как да не ни плащат.
Всеки има познати, които работят по света и се е интересувал. Истината е, че българите са ценени работници и специалисти, където и да отидат. И в Англия, и в Америка заплащането ти е според работата, а не обратното. С две думи знаеш за какво работиш. Като бачакш повече ще получиш и повече.

# 77
Има друг тънък момент, който срещам с една група мои колеги. 6 човека, които "обслужват" 50 клиента седмично, а в крайна сметка работата я върши един от шестте. Другите обаче си взимат заплатите, по цял ден са във фейсбук.
В тази връзка - убедени ли сте, че като се редуцират задълженията, ще остане изобщо нещо за вършене за много хора? Защото аз пък имам някакви наблюдения, особено в офисите, че се стои в повечето време, дори и с хилядата задължения. Проблемът е, че се струпват за 2 часа седмично много неща за вършене, а в останалото време се кръстосват крака и се сплетничи кой колко бил работил.
Трудно мога да бъда убедена, че кадърен човек няма избор. Месец, два, година. Повече просто е невъзможно за един добър работник, дори в България.

Това е въпрос на оптимизация на работния процес от страна на работодателя. Ама честно казано.....малко са вече тези места, дето работата е за един, а пък те били назначени шестима  newsm78

А за кадърността и избора- недей така  Stop Еле, да живееш в някой малък град (пък в момента и в по-големите е жив зян), пък да видим кога ще си намериш изобщо някаква работа. За София е друга бира.

# 78
Ми като няма работа, нека си създаде! Никой няма да му я подари! Но хората не искат да поемат отговорност да захващат бизнес.

# 79
  • София
Добре, ако работата е толкова кофти, защо се хваща да я върши иначе големия професионалист, а не си търси нещо, което да отговаря на претенциите му и място, на което може да се развива  newsm78

За мен възможен отговор е и, че масово тук всеки гледа да избута виШу-ту дори и да му се повръща от идеята да работи по такава специалност. И после резонно почва да прави нещо още по-различно, от което рядко има задълбочена представа и това води до посредственост, негативизъм и нежелание за работа

Защото в малките градове принципно заплатите са ниски, а безработицата е голяма, а има хора, които все пак искат да си работят професията. Медицинската сестра какво да направи, като й плащат малко и в болницата, и в поликлиниката, и в частния кабинет, да стане продавачка в магазин за хранителни стоки за по-висока заплата ли? София не е България, нито всички хора са с високо заплащане за професията си.

# 80
Ми като няма работа, нека си създаде! Никой няма да му я подари! Но хората не искат да поемат отговорност да захващат бизнес.
То пък нали бизнеса ни е процъфтяващ . Дали не се захващат само защото ги мързи и не са се сетили за тази опция.
Като се спомена- професията мед. сестра , се подсетих. Майка ми работи като такава. В провинцията. Заплатата е повече от обидна . Това означава ли че е не кадърна и не пробивна и не находчива. Заплатата е фиксирана и повярвайте , няма как да се скатава.

# 81
точно медицински сестри и учители най-малко трябва да обвързват качеството на работата си със заплащането. Тези професии са призвание. Който ги е избрал, трябва да се отдаде изцяло на работата си, а не да се оправдава, че поради мизерното заплащане, не е в състояние да предложи по-добро качество. Ако толкова не може да се примири, по-добре наистина да работи като продавачка в магазин. ( макар че намусена продавачка, също не е много лицеприятно нещо)

# 82

Това е въпрос на оптимизация на работния процес от страна на работодателя. Ама честно казано.....малко са вече тези места, дето работата е за един, а пък те били назначени шестима  newsm78

Има,има.

# 83
Piny , зарежи работата с признанието.  Laughing Кой го измисли това оправдание за ниските заплати в тези сфери................... Laughing Не се сещам , някой да си избира професия , за да работи благотворително или защото му е...хм  newsm78 "призвание"......... и това , че е - призвание , значи ли , че трябва да е мизерно платена.

# 84
Има - в офисите. Половината ми трудов стаж е по офиси. Няма такова кръстосване и дефилиране. После, нали, при нас се прави кариера.

# 85
  • Sofia
Важното е човек да си обича работата!

Ако е и кадърен - ще му се удава леко, ако не - ще има стимул да се развива.
Въобще не е въпрос на мързел или недоволство.
Недоволните просто не харесват това, което вършат! На такъв, колкото и да му плащаш, пак няма да е ефективен.

# 86
  • София
И на най-кадърния, ако не му плащаш или го правиш на маймуна, пак няма да е ефективен. Човекът или ще се скапе или ще тегли една сочна и ще гледа с две очи къде да се махне.

# 87
точно медицински сестри и учители най-малко трябва да обвързват качеството на работата си със заплащането. Тези професии са призвание. Който ги е избрал, трябва да се отдаде изцяло на работата си, а не да се оправдава, че поради мизерното заплащане, не е в състояние да предложи по-добро качество. Ако толкова не може да се примири, по-добре наистина да работи като продавачка в магазин. ( макар че намусена продавачка, също не е много лицеприятно нещо)

Брей! Те медицинските сестри и учителите нямат деца и семейства и само на призвание живеят. Естествено,че ако ти плащат по-добре ще работиш по-добре. Няма начин да е еднакво при заплата 500 и 1500 нали? Ама тук всички сте бели и добри,никога не се скатавате и за призвание умирате. Смешки.

# 88
  • Sofia
И на най-кадърния, ако не му плащаш или го правиш на маймуна, пак няма да е ефективен. Човекът или ще се скапе или ще тегли една сочна и ще гледа с две очи къде да се махне.

Ами да се махне - той поне ще има шанс!

# 89
Интересно как по другите страни професията учител и мед. сестра не е "признание" , а си е работа от която си храниш семейството, но нали ние тук в Бг. сме мрънкачи и нищо не разбираме.

Общи условия

Активация на акаунт