за толкова пари, толкова работа

• 39 123
  • 995
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Контактът с деца е първо отговорност. Не съм учител, но съм заставала на мястото на учителя, макар и не точно пред деца, а пред млади хора на по двайсет-трийсет години. Това е ситуация, в която хората, които стояха пред мен, ми имаха доверие както като към личност (макар да ме виждаха за пръв път), така и по отношение на знанието, което щях да представя и да им предам. И аз усещах, че те ми вярват, и много трябва да внимавам какво им казвам, за да не ги подведа, да не се окаже, че ги уча грешно. Не, не беше сценична треска, не ме беше страх, че ще си глътна граматиката, а докато говорех, въпреки че знаех за какво говоря като материя, бях проверила два пъти фактите, пак ги оценявах дали правилно ги подавам на хората. Когато погледна в очите на моите деца, когато им обяснявам нещо, усещам, че приемат казаното от мен за чиста монета, те просто не го подлагат на съмнение, вярват ми. Това, което му казваме кредит на доверие, е най-важното в учебна обстановка - и хората отсреща, и ти знаеш, че за тях ти си в момента по-знаещият, и си готов да им предадеш знанието си. Хем е велико усещане, хем е страшно.

# 751
  • Варна/Лондон
Учителите определено трябва да се пенсионират по-рано, подобно на миньорите, но при тях не заради физически здравословни проблеми, които настъпват от упражняване на професията, както е в първия случай, ами заради психични отклонения.
И военните.
Като е толкова добре да си учител, защо стачкуваха преди известно време? Платени стачкуващи?
Уважавам тази професия, но за съжаление само един учител от моя ученически живот помня с добро, защото беше изключителен педагог. Не просто даскалица.  Тази жена беше невероятна, никога след това не срещнах учител, или какъвто и да е човек, занимаващ се с подрастващи да има такъв подход. Жалко, че такива като нея получават същите пари, като примерно...онази по география, дето крещеше като ненормална по нас.

# 752
Християния, ти наистина ли съвсем буквално имаш предвид това, което си написала? Ако да, то не зная още колко низко можеш да паднеш. И двете деца ги направихме баш в едни от най-бедните години. Децата ни са от поколението, поколението на хиперинфлацията и въвеждането на валутния борд - заченати и родени в много смутни времена.  Криво-ляво, поотгледахме ги, позакрепихме положението. От държавата съм получила единствено майчинство по една година за всяко дете, и то навремето баше процент от МРЗ, независимо колко са били осигуровките. И детски не съм вземала. Така че, да, децата са само наша отговорност!

..банка - избирате дали да купите нова играчка на детето си или да прекарате повече време с него.
Ниско няма как да падна а ,и стоя зад думите си.
Ако работата е с добро заплащане ,няма да му мисля,но само за гол престиж работа,еми мерси.

Последна редакция: сб, 27 юли 2013, 00:11 от Християния

# 753
  • Ямбол
....Като е толкова добре да си учител, защо стачкуваха преди известно време? ....
Кой го твърди това?

# 754
Стига с тези даскалици, върнете са на чантите Фурла и музеите/концертите, в краен случай на много трудната работа с Микроинвест.  Mr. Green

# 755
Ти пък ся ще ни даваш наклон на разговора ли Simple Smile

# 756
Стига с тези даскалици, върнете са на чантите Фурла и музеите/концертите, в краен случай на много трудната работа с Микроинвест.  Mr. Green
Аз нямам лично нищо напротив да се върнем на тези теми,но никой не ги захваща.

# 757
  • Варна/Лондон
....Като е толкова добре да си учител, защо стачкуваха преди известно време? ....
Кой го твърди това?

Кое? Че стачкуваха за по-високи заплати, но вие не сте присъствали, защото ви устройва и заплатата и отпуската?

# 758
  • Ямбол
Кой го твърди това?

Кое? Че стачкуваха за по-високи заплати, но вие не сте присъствали, защото ви устройва и заплатата и отпуската?
Не. Кой твърди, че е добре да си учител?

# 759
  • Варна/Лондон
Вие. Само не ме карайте да ви цитирам, но сте от малкото в темата, които са доволни и от това което работят и от това което получават като пари за свършената работа. Малко хора работят за престиж и някак си изпъкнахте със ''задоволението'' си  от образованието си, работата и заплащането.  Задоволението е в кавички, но ако си прочетете постовете към непрестижно-работещите със заплащане в паунди, евро и долари, ще намерите обяснение за кавичките.

# 760
  • Ямбол
Не си ме разбрала, но и на мен не ми се обяснява повече, така, както на теб не ти се търсят цитати, които няма как да намериш, поне за мен.
Не е толкова важно, понеже не искам да се говори за мен.

# 761
Тази тема от къде тръгна, от къде мина и до къде стигна?
Има си тема за учителите, който иска да ходи да пише там.  ooooh!

Няма ли да я заключват вече и без това отдавна не се пише по поставения въпрос?

# 762
  • София
Но истината, е че очаквах като работя толкова , да получавам и доста повече, нали съм  в Столицата. Аз в Пловдив взимах 600 лв, не работих толкова и тогава не бях и на квартира  Rolling Eyes .

Не мога да се въздържа от коментар на гореизложеното.....Към авторката:не знам КАКЪВ ТИ Е ПРОБЛЕМА?
1.Не си специалист в дадена област.
2.Не си завършила образованието си/вероятно поради липса на средства /.
3.Нямаш ангажименти.
но.....имаш претенции!
Имала си работа в РОДНИЯ ГРАД.Е,за съжаление не била в центъра,за да обикаляш магазините в свободното работно време/аз също работя в Суходол,но не разполагам с такова и това не ме притеснява толкова,колкото факта че пътувам 2 часа до СОБСТВЕНОТО си жилище/. #Cussing out
Може да прозвучи злобно,но не мога да разбера такива като теб!Идваш от сигурното,само и само да си в София!Много станахте и взе да ми писва! #2gunfire
А знаеш ли,че с твоята „политика” да си траеш и да работиш за „малко”пари,за да можеш да си плащаш квартирата и сметките,правиш сечено на нас/имали шанса да се родят в София/.Ако някой,който има желание и е способен да работи на твоето място,няма никакъв шанс да получи и стотинка повече,защо ли?!
Моят съвет е събирай си багажа и се връщай в Пловдив/хубав и голям град/.Хем няма да плащаш квартира,хем ще си намериш спокойна работа и най-важното ще освободиш работното място за някой друг!Е,така сме в Столицата,на който не му харесва .........

# 763
Проблемът е, че не сте така!

# 764
  • Бургас
snegura4ka , до някаква степен те разбирам, но не съм съгласна с изложеното от теб. Всеки може да работи където иска - в София или в чужбина. Ако си кадърен, специалист си и имаш опит, защо да се притесняваш, че някой провинциалист ще ти вземе работата. Това с подбиването на пазара го има във всеки голям град. И в Бургас го има това хора от околните селца и градчета да идват да работят тук и да са доволни на 400лв заплата. Само, че ако имаш образование и сериозна професия не мисля, че въобще може да те трогне някой, който е дошъл от дълбоката провинция. А и в крайна сметка трябва ли да виним тези хора, че са се родили в малки населени места. Нямам нищо против да се конкурирам за работно място с човек от малко градче/селце стига да сме на едно професионално ниво и интелект. Не съм нещо повече от тези хора само защото съм родена в областен град  Peace

Общи условия

Активация на акаунт