за толкова пари, толкова работа

• 39 088
  • 995
  •   1
Отговори
# 855
  • sofia
Както знам, че ако кандидатствам, ще ме вземат в кол-център с езици и мога да взимам там повече пари от тук /сегашната ми работа/.
Но съм работила и това и знам, че вече няма да издържа.

Сестра ми почна в кол-център (с немски език). Обслужваха клиенти на НР. След 2 години я повишиха. След още една се обявиха места за обслужване на някакви "специални" клиенти. Смени работодателя, но пак работеха за НР (вече английския стана основен език и тя ходи на курсове, за да го опресни). После знам, че пак нещо смени позицията и вече половината работа си я върши от вкъщи. Но всички тези места си се обяваваха "вътрешно", т.е. предназначени са за хора, които са в системата им.
Бакалавърското й образование е начална педагогика с немски. Сега записа магистратура, свързана с това, което работи за да може да расте.
Честно казано, като тръгна да ми обяснява какво точно прави, гледах като "теле в железница".

Анди, не е важно да си вярва, важно е да има реална себеоценка. Като почне някой много да си вярва се надува....

# 856
  • София
Мерси, ще те черпя! Отдавна не бях чувала за себе си, че си представям нещата идеалистично (по скоро твърдят, че гледам твърде реалистично). Има надежда за мен, значи! Grinning

# 857
Специално за този бранш-ц, никак не ти е реалистичен погледа. Инак ако си говорим за по принцип-ок, общи неща можем да си говорим и да обобщаваме. Peace

# 858
  • Бургас
бонбонбон , коментираме само и единствено юзерите, списващи в мамата ли? :thinking
По-скоро НЕ коментираме чичовото и лелиното, те са ясни и не си признават как са назначени Simple Smile

Аз пък нямам нищо против назначените с връзки, стига да вършат добра работа. Това до някаква степен дава гаранции и на двете страни. От една страна работодателят назначава препоръчан и проверен човек, а назначеният получава работа също при препоръчан работодател. Е, наистина е неприятно да се състезаваш с някой връзкар за едно работно място и той да го спечели, но това е живота. Направи така и ти да си създадеш връзки.
Не коментирам разни лелички в държавната администрация, които се държат вулгарно и невъзпитано с хората, само защото се чувстват несменяеми.

# 859
И ти май не си наясно за какво иде реч.
Представи си следната ситуация-работиш по проект. При събиране на екипа са казани едни бонуси. Появява се назначен ей така, който е само за присъствие. С него ти делиш твоя бонус. Или директно му дават изработения от теб бонус на него.
Въобще не ти говоря за това да си намериш работа с връзки. Crazy

# 860
  • sofia
А, той не си е мръднал пръста....да доуточня.
При мъжа ми един такъв е на заплата......къткат жена му, която нещо в едни комисии взима решения, които пряко касаят фирмата.

Това го има навсякъде, де. Не е типично само за нашата държава.

# 861
  • Бургас
Представи си следната ситуация-работиш по проект. При събиране на екипа са казани едни бонуси. Появява се назначен ей така, който е само за присъствие. С него ти делиш твоя бонус. Или директно му дават изработения от теб бонус на него.

А ти май въобще не четеш какво пиша, а именно:
"Аз пък нямам нищо против назначените с връзки, стига да вършат добра работа".
Да, няма да ми пука, ако работя по проект заедно с назначен с връзки човек, стига той да работи също по този проект и да допринася за изготвянето му. Говоря за връзкари, но за такива, които съвестно си вършат работата, а не за такива, каквито ти визираш. Такъв тип хора, които ти описваш, биха дразнили дори и ако бяха назначени без връзки.

# 862
  • Варна
Темата е работа за пари. За колко работа колко пари се дават.
Здравейте и от мен !
Това зависи обаче и къде живееш. Имам приятелка ,която в София в ДМ за оперативен счетоводител започна с РЗ 1500 лв. А къде другаде биха могли да се вземат такива пари , за такава длъжност  ?

# 863
  • sofia
Мис Джули....до сега не съм се сблъскала с връзкар, който да върши работа.
Малко се стараят в началото, но после директно през просото....
Тя Джиз, това имаше предвид - не си е изработил своето, а взима твоето.
А при моя мъж, понеже са една й съща длъжност, оправя бакиите на въпросния, което е точно допълнително натоварване.

# 864
А, той онзи дори нямаше жена в комисия. Инак писах за политическите назначения. Да си "пробуташ" фирмата за дадено нещо пак поне има логика. Да стои, да краси офиса, и когато чичо му в комисията трябва да вземе решение-се взима "правилното за правилния изпълнител на проекта". По принцип чичото не го прави безплатно това, не е даром, а е платена услуга. Дали под формата на подкуп или под формата на даване на заплата на някой роднина-няма значение. Номера е обаче, като си си заработил бонуса-да си е твой, защото тя заплатата на онзи си тече-има си я, но реалната работа си свършил ти, за което си духал супата.

# 865
Темата е работа за пари. За колко работа колко пари се дават.
Здравейте и от мен !
Това зависи обаче и къде живееш. Имам приятелка ,която в София в ДМ за оперативен счетоводител започна с РЗ 1500 лв. А къде другаде биха могли да се вземат такива пари , за такава длъжност  ?

Темата не е за това.
Темата е за:
какъв труд полагаш и как е възнаграден.
Пример-много често в обявите е написана една длъжност, предлага се определена заплата, но на терен установяваш, че ще вършиш работата на още 3 длъжности. Например уж ще си продавач-консултант, но ставаш и половин счетоводител и доставчик и фактурист и чистач, и.....

# 866
  • София

Да, няма да ми пука, ако работя по проект заедно с назначен с връзки човек, стига той да работи също по този проект и да допринася за изготвянето му. Говоря за връзкари, но за такива, които съвестно си вършат работата, а не за такива, каквито ти визираш. Такъв тип хора, които ти описваш, биха дразнили дори и ако бяха назначени без връзки.
Да,но в 99% от случайте връзкарите са некадърници.Те и затова неуспяват да си намерят работа по обява.

miss july ,как точно човек би могъл да си създаде връзки?!

# 867
  • Бургас

Да,но в 99% от случайте връзкарите са некадърници.Те и затова неуспяват да си намерят работа по обява.

miss july ,как точно човек би могъл да си създаде връзки?!

С повече контакти с /правилните/ хора.
Защо 99% да са некадърници? Ако познат ти предложи да започнеш работа каквато искаш и с добро заплащане, защо да не се съгласиш. Това прави ли те некадърник!?

# 868
Да създадеш контакти е съвсем различно.
Ако търсиш някаква стабилност е добре да имаш име и да си изградил контакти. Това са колеги, бивши и настоящи, работодатели, клиенти, приятели-всякакви. Своеобразен пример е ЛинкедИн.
При желание за смяна на работата контактите работят за теб-някой те препоръчва. Даже много големи фирми имат бонуси за доведен човек-поощрява се воденето на проверен, но пак казвам-това е различно от парашутизма.

# 869
  • sofia
Връзки се създават, като работиш в даден бранш достатъчно дълго и се познавате с колеги от други фирми - това на теория и практиката в определени професионални области.
Другите връзки са личните познати и роднини.

Малко тъп пример: навремето бях секретарка и правех митниците на фирмата. Докато висях по митниците се запознах с доста хора, които се занимават с това. Та ако тръгнеш да си търсиш аналогична работа, ще попиташ дали не търсят хора, дали не знаят за някого, който си търси персонал.

Мис Джули, след 15 години работа къде ли не, не съм срещнала още връзкаря, който му се работи...ще да е като бялата лястовица работещия връзкар.

Общи условия

Активация на акаунт