6 годишните на предучилищна

• 34 702
  • 726
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Моето хлапе ще е ПГ в ДГ и по тази причина нищо няма да купувам, тъй като всяка година в началото ни събират определена сума и с нея учителките купуват на всички деца необходимите принадлежности.
vela, в Херлиц има ли в момента разнообразие от раници или втората половина на месеца ще има повече? Трябва да купувам на сина ми, че неговата се скъса вече.

# 91
Моето хлапе ще е ПГ в ДГ и по тази причина нищо няма да купувам, тъй като всяка година в началото ни събират определена сума и с нея учителките купуват на всички деца необходимите принадлежности.
vela, в Херлиц има ли в момента разнообразие от раници или втората половина на месеца ще има повече? Трябва да купувам на сина ми, че неговата се скъса вече.

Има много раници, но побързай,  понеже са почнали да зареждат големите магазини и може да няма после разнообразие.

# 92
  • София
Благодаря ти Hug.

# 93
  • Sofia
Когато моята щерка тръгна за кратко миналата година купвахме:

моливи, бурканче за вода , пастели, пластелин, ножичка, гланцова хартия, скицник, лепило, острилки,гуми, четки, ...
+ моливник, дъска за пластелина, по една тетрадка с квадратчета и с тесни и широки редове, малки цветни етикети (от онези, на които пишат цените) - тях лепеше на книгите и пособията на децата с написано името. Като госпожата имаше изисквания за конкретни марки относно пособията. Също трябваха и мокри кърпички, тоалетна хартия, комплект бельо (потник и гащи), пантофи.

azals, при никой още не е минала РС (род. среща) и всички се чудим какво да купуваме.
Раница, ако ще се носят книжките/учебниците, ще взема направо такава, която ще ползва после и в 1клас и т.н.  Ако книгите стоят в у-ще бих взела нещо по скоро като за ДГ - по малка раница (но не от най-малките), но да има външен джоб за шише и мокри кърпички. А ние имаме и чанта за храна, та може и само с нея да ходи, ето таква е нашата - отгоре е кутията и шишето, долу е място за приборите и има място и за пакет мокри кърпички Simple Smile :

# 94
Аз етикети не съм купувала. На първокласника преди две години си направих сама на компютъра. Само с имената му и класа. Той понеже не можеше да чете така си ги познаваше неговите учебници и тетрадки. А малката понеже чете / само печатно/ пак ще направя такива.

Морена защо сте носили тоалена хартия и бельо?  newsm78
Виж кърпичките / сухи и мокри/ са ясни за всички класове

Това с лепенките и имената при нас го практикуваха и в детката градина. А в първи клас госпожата ни накара на едната тетрадка с тесни и широки/ квадратчета/ да залепим червена точка , а на другата синя. Така децата се ориентираха в коя да пишат и коя да събира за проверка госпожата.

Всяка госпожа си има отделни изисквания.Така че ще сверяваме часовниците след родителските срещи. Laughing

# 95
  • Sofia
vela, тоалетна хартия за тоалетната, пък бельо за всеки случай - напишкани (госпожата явно има опит с такива случки) или изпотени... нали бяха 5 и 6годишни заедно, много от тях за цял ден. 
Нали би трябвало да са аналогични нещата в у-ще като в ДГ за 5 и 6 годишните, за ПГ (подготвителните групи), та така.
А нали ходи само една седмица моята щерка, та не знам как са протичали нещата всъщност.
Иначе това, което споменах не са точно етикети, а по скоро цветни лепенки - 1.5х3см - нещо такова и тя си ги надписваше за себе си, не за децата,  там стояха всички неща и тя има ги раздава като им трябват. 

# 96
В училището на сина не са ни карали да носим т. хартия, това в първи клас. Но аз познавам почти всичките родите на които децата са им в ПДГ и тях не са ги карали да носат такива неща.  При вас си е било направо като в деската градина, само че без спане. Laughing

Разбрах те за лепенките , и в детската бяха такива, по скоро за госпожите.

# 97
Благодаря, предполагам че може да изискват кухненска хартия, напоследък доста се ползва, но да, всяка госпожа си има практика  и си знае нещата, от опит Simple Smile

А подложка за чина, какво е това? за училище ли или за вкъщи?

# 98
  • у дома

А подложка за чина, какво е това? за училище ли или за вкъщи?
За училище,за чина,когато рисуват да не се цапа самият чин  Peace

# 99
  • София
Блок №4 дали ще ползват? Харесах раница с размери 35/24/14. Има и външни джобчета за шише и кърпички, както и малко предно джобче. Блокчето обаче едва ще влезе и може би ще се мачка. Всъщност не съм сигурна дали е 24см горе в по-тясната част или долу.

# 100
  • Sofia
Simantro, според мен дават размерите мерени долу, по дъното.
Аз питах за блк №4, защото и книгите не са много по малки, а иначе може би ще е скицник вместо блок за сега, в ПГ.  Пък и не смятам да взимам сега една раница (не се заричам де, като се знам Wink ), а за 1ви кл. друга, та затова питах изобщо.

# 101
учебниците им и помагалата са с формат на блок номер 4, затова той се дава като ориенир, иначе няма значение, дали ще им се вземе блок или скицник според мен, важното е д аимат листчета и да си ги носят за часовете Simple Smile

# 102
Блок №4 дали ще ползват? Харесах раница с размери 35/24/14. Има и външни джобчета за шише и кърпички, както и малко предно джобче. Блокчето обаче едва ще влезе и може би ще се мачка. Всъщност не съм сигурна дали е 24см горе в по-тясната част или долу.

Аз търся точно такава раница. Би ли споделила каква е , от къде и колко струва?

Скрит текст:
Като ти видя ник нейма се сещам за хотела в който прекарахме страхотно миналото лято в Гърция- Симантро! Heart Eyes

# 103
  • София
azals, не знаех, че са толкова големи книжките. Може би ще се мачкат в такава раница.

Ето я
тук

Има много други десени, както и страхотни допълнения. Би станал чуден комлект.
Ученическите от серията ми се струват огромни обаче и засега ще се въздържа. Подходящи са за деца над 8-9 г.
Тази е с по 2см по-голяма и се колебая коя да е:

Не знам дали да чакам да мине РС или сега да взема. Вероятно до септември ще привършат намалените.

vela,
Скрит текст:
Точно на този хотел се кръстих Laughing Защото бях там в командировка, когато разбрах, че съм бременна. И като се регистрирах, това ми хрумна най-напред Rolling Eyes

# 104
Здравейте и от мен ,надявам се да ме приемете при вас ,моето голямо момче ще е ПГ в детската градина надявам се да излезе с едно прилично ниво на подготовка ...
Наистина смятам че темата ще е полезна с информацията си Simple Smile
Приятна почивка на всички  newsm53

Общи условия

Активация на акаунт