ВМ-НВХ (НВ-ВМХ), част 61

• 45 636
  • 727
  •   1
Отговори
# 675
Краси, извинявай, ама за пореден път даваш мнение, без да си запозната с идеите зад този режим
Все още Дюкан ти е в главата и въз основа на това коментираш
ТОВА НЕ Е ДЮКАН И НИКОЙ НЕ ЖИВЕЕ ЗА ДЕНЯ, КОГАТО ЩЕ МОЖЕ ОТНОВО ДА ПОХАПВА ХЛЯБ, ПИЦА, ЧИПС ...
Няколко хапки отклонение веднъж месечно са ОК, ако не се превръщат в навик и не връщат силната зависимост към тестено, сладко, чипсово-хрупкаво

Повечето избират завинаги да спрат тестеното заради глутена и силното му възпалително действие върху целия организъм (това се усеща само след месец без глутен и после ефектът от само една филия хляб или парче пица е  Sick)
Други имат проблем с лактозата и затова спират млечните, не е прищявка ей така

А и да не говорим, че ти само си мислиш, че се храниш НВХ, ама ако ти се сметне едно хранене в %, ще се види точно колко е наистина НВХ

Все пак да припомня, че основната цел на режима не е само отслабване, но здраве, постигане на хормонално равновесие и контрол върху зависимостите
Това последното е особено важно в тези джънк времена и тези, които са на режима повече от година забелязват напредък в тази посока, но и също така знаят, че зависимостта е завинаги и че контролът е необходим постоянно
Напр ако онзи ден си бях позволила повече от няколко хапки от тортата на синчето, сега поне пет дни щях да се боря с желанието за сладко
Ти това няма как да го разбереш от личен опит именно защото в менюто ти присъства доста захар под някаква форма

Иначе плодовете са ОК в малки моличества, особено ако не са от модерните захарни бомби
Но само ако човек няма много за сваляне и най-вече ако е успял да премахне друсащото се коремче
Помагат и при продължителен застой, но пък събуждат глада за сладко, затова човек би трябвало да вземе предвид всичи плюсове и минуси и ако напр знае, че все още няма контрол върху сладкото, да изчака по-добри времена

Относно бирата, за мен това е хотклонение и то сериозно
Не напразно има термин "бирен корем"
Едиснтвената бира, която с позволих за тази година е малка Митос в гръцко, поднесена в замразена чаша и пак изпих само половината
Акочдогодина има пак гръцко море, пак ще има няколко глътки бира, но на място което си заслужава, с мераклийски поднесена бира от добра марка (категорично смятам, че нито една бълг бира не си заслужава жертвата, ако ще се пие бира, то поне да е нещо, което си заслужава)
Но това съм аз и искам да имам плосък корем, а не да "нося близнаци", като някои чичковци

Виното е почти режимно, ако е с мярка при редовна консумация
Но повече от чаша за мен е много и не смятам, че е необходимо
Даже да съм на гости или заведения, след първата чаша продължавам с чиста вода
Който иска, да пие повече, аз не смятам, че имам нужда

Ивсе пак да споделя как сервират ципурото, т.е. гръцката ракия по заведенията там
Тази година беше в канички от по 300 гр
Преди носега малки шишенца от по 250
Рай за шведските алкохолисти  Joy
Като го споделих с познати и всички бяха  newsm78

Хйде стига толкова, че се скъсах от кълване по таблета
Лек ви ден
 Hug

# 676
май грешно съм се изразила Laughing
нямам НИКАКВО намерение да отказвам нито алкохол,нито млечни
просто искам да ги огранича,както направих с тортите ,например
как бях започнала всяка вечер... Embarassed
и да ви кажа,като е по-рядко удоволствието е по голямо и количеството по-малко
и Монтиняк непрекъснато повтаря:най-вкусни са първите 2-3 хапки/глътки следователно няма смисъл да продължаваш да ядеш/пиеш още същото нещо след това
колкото до сметаната,просто нямам мярка Embarassedс лъжицата от буркана до свършване
нито ми е тежко,нито ми омръзва
опалянките ги правя в силиконови формички за тартлети (по-ниски и с по-голям диаметър са от тези за мъфини)
стават и много красиви и също така вкусни
__

докато напиша и УАСП го обяснила по-добре! мерси!

Последна редакция: ср, 07 авг 2013, 10:27 от tania6

# 677
Здравейте,момичета  Hug
Имам проблем относно отношенията ми с майка ми и храната.Споделяла съм,че нямам цикъл от 3г и косата ми пада.Правих всякакви изследвания и според лекарите всичко било наред,но всъщност не е така.Та майка ми постоянно ми натяква как проблема бил в мен,тъй като не съм се хранила с всичко.Задължително трябва да ям хляб.Трябва да консумирам и боб,леща,картофи.Опитвам се да и обесня,че не е права,но...не тя била по възрастна и трябва да я слушам.Искам да и покажа информация да прочете,но отговора и - ,,Защо вярваш на това което пише в интернет?''
Всеки ден се караме и това много ме натоварва.

ето някои менюта,може да са в полза на някой:

Скрит текст:
6.30 2 сливи
7.00 омлет (3 яйца,настъргана тиквичка,чушка,домат,лук,магданоз,чесън) на тиган с 5гр св.мас,60гр сирене,30гр масло
11.00 3 св.ребра,2 св. пържоли,домат,маслини
15.30 20гр кашу,орехи,лешници
18.30 1 св ребро,2 св пържоли

6.30 2 сливи
10.00 3 варени яйца,60гр сирене,60гр св. пържола,15гр масло
15.00 210гр телешка кайма,20гр св.наденица,домат,краставица
18.30 30гр кашу,10гр линд 85%

6.00 2 сливи
7.00 60гр извара,1 яйце,70гр дом.овче мляко
9.30 омлет (3 яйца,настъргана тиквичка,патладжан,домат,чушка,лук,чесън,магданоз) с 5гр св.мас,20гр масло,40гр кашкавал
14.00 120гр телешка кайма,30гр черен дроб,2 варени яйца,домат,краставица
17.00 30гр кашу,орехи,лешници

6.00 1 слива
7.00 50гр извара,1 яйце
14.00 омлет (3 яйца,настъргана тиквичка,патладжан,домат,чушка,лук,чесън,магданоз) с 5гр св.мас,30гр масло,40гр кашкавал,10гр сирене
17.00 80гр пастет,20гр кашкавал

Вчера направих пастета по рецептата на Ути,когато негов гост беше Милко. Стана страхотен.Напоследък закуската ми е омлет от яйца и всякакви зеленчуци,а най-хубавото е че всичко късам от градината и яйчицата също домашни Simple Smile

# 678
  • София
Да, бирата си е "течен хляб" както се казва.
Аз рядко, наистина рядко пия какъвто и да е алкохол, затова реших, че този пот ще си пийна, пък и беше обяд ... жега ...
Сега ще си сърбам попарата.

От виното нямам подобни плюсове.

Ще видим сега как ще разкарам тази вода ли е, гликоген ли ...  не е сланина, ясно е, но дразни.

# 679
Танче, със сметаната и аз съм като теб Embarassed Затова си я позволявам веднъж, максимум два пъти седмично, но тогава си е по 200 грама.

Млечните и аз не искам да ги отказвам напълно, т.е. киселото мляко и сирената. Смятам, че имат място в храненето, могат да имат полезност. Да, предполагам, че ако ги спра, ще стана Мис Олимпия Laughing Сега откъм килограми съм напълно доволна, просто боди композишънът не ме устройва толкова добре, но за това си има различни причини и не мисля, че точно млечните са най-съществената Peace Плодовете също ми се струва, че не са голям проблем, особено ако се вписват в нисковъглехидратно хранене, а не се добавят към вече достатъчно високовъглехидратно. Това ще рече да се следят количествата и да не се прекалява.

# 680
Вери, честито и на вас
каква торта измайстори този път?
Благодаря!
А тортето май клони към високо мазнинно. Simple Smile Wink

Ето я:

Скрит текст:

Блат:
овесени ядки, кокосово олио, какао, кокосови стърготини, фурми (4-5бр)

Крем:
млад кокос, кашу (накиснато и леко ферментирало), съвсем малко мед (2-3с.л.), кокосова вода, лецитин, какаово масло
разделя се на 4 части:
зелената - mocha tea, сок от лайм
розова - ягоди на прах
бяла - добавка портокалова есенция
лилава - боровинки на прах

Украса:
бял и черен шоколад - ние го правихме; има съвсем малко кокосова захар

Децата много я харесаха. Но според мен ако се даде на човек, който е свикнал с традиционното сладко, ще му е безвкусно.

Гледам хапвате хубав черен шоколад.
Ако някога се решите да си купувате какаово масло, не се спирайте на това:

http://apteka.framar.bg/30027719/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%BE% … 400-%D0%B3%D1%80-

за кулинарни цели.
Писах и в друга тема.
Неприятно е на вкус.

Вери, при нас по аптеките може ли да се намери този магнезиев малат или трябва да се поръчва ?
По аптеките го няма.
Поръчахме от iherb.
http://www.iherb.com/Source-Naturals-Magnesium-Malate-1-250-mg-360-Tablets/19154

Тия дни се въртеше из фейсбук рецепта за отслабване:
кафе с кокосово масло. Simple Smile

За рецепти с патладжан - това някога съм писала (2006-та); изпробвано е:

Скрит текст:
Бърза гръцка мусака

Нарязват се на колелца 2-3 патладжана, осоляват се и стоят 1-2 часа, отцеждат се, ипържват се леко, изваждат се и се слагат в/у кухн. хартия да се отцедят от олиото. В същата мазнина се задушава нарязан кром. лук, прибавят се настъргани домати, 4есън, магданоз, малко захар, сол. черен пипер. В йена се настъргва кашкавал или се нарязват тънки филийки от него, отгоре изпържения патладжан, а в/у него дом. смес. В/у нея се изсипва сирене разбито с 1-2 яйца. Пе4е се като преди поднасяне се поръсва с магданоз.

Също така можеш да си направиш и мусака патладжан с кайма / задушаваш с лук, домати и подправки/. Заливката е като при обикновената мусака.

Патладжани с шунка- тази рецепта е малко засукана поради кедровите ядки в нея

2 големи патладжана, олио, шунка, моцарела или кашкавал
Сос: малко домати, олио, босилек, 4-5 с.л. пармезан, 3 скилидки 4есън, 3с.л. кедрови ядки, сол, 4ерен пипер

Патладжанът се нарязва на средни по дебелина кръг4ета и се пържат по на4ина по-горе. Приготвя се и соса. Правят се сандви4и: патладжан, шунка, моцарела, патладжан; пе4ат се в слаба фурна до лекото стопяване на моцарелата/ кашкавала. Изваждат се, поставят се в 4иния и се заливат със соса. Украсяват се с лист4ета босилек.

Кедровите ядки може да замениш със сурови слън4огледови семки.

Щунка не знам дали може да ядете, но си мисля, че може да се замени и с бекон.

Вчера в spider foruma четох за "черен шоколад" у дома. Кокос,вода и какао - пак не се получи нищо. Та така с моите експерименти.
Водата е объркала работата.
По принцип когато има мазнина и течност, се ползва лецитин (емулгатор).

Yulinga, Joya, Red tree благодаря и на Вас! Simple Smile

Много сте изписали. И моето стана дълго. Мислех и друго да драсна. Дано не ви досаждам, тъй като не съм на вашия режим. Но разбирам идеята. Поне си мисля, де. Simple Smile

# 681
най-гадното при сметаната е,че не само първите 2-3 лъжици са вкусни Mr. Green
ох,именно "течният хляб" е проблем лятото ooooh!
ioioto0 Hugспоред мен добре се храниш
а за майка ти Thinkingномера "боли ме корема,гади ми се,имам киселини и други" не минава ли
или "доктора ми каза"
вярно,лошо е да се лъже,но някой път е по-добре от истината (според Дейл Карнеги,но по съвсем различен повод Wink)

# 682
Вери, тортата е страхотна Peace

ioioto0, ако още не си си възстановила теглото и минималния необходим процент телесни мазнини, това би обяснило липсата на цикъл. За жените е нездравословно прекалено ниското тегло. Индивидуално е, но много жени нямат цикъл под ИТМ 18. Явно процентът мазнини си казва думата, а може би и общото тегло, не знам. Надявам се скоро да се реши проблемът.

# 683
Вери, не досаждаш... Прекрасна торта, браво!  chef  bouquet

Вивиан, дано скоро имаш минус! Hug

За биреното шкембе да кажа, че е до структура... Някои хора трупат там и без бира, дори без никакъв алкохол. newsm78

Ние вкъщи не пием, мноооого рядко (1 път месечно) по една малка бира - ако сме излезли някъде. Винаги ме е отблъсквало ежедневното пиене, особено ако е прикрито с етикети "за отпускане", "за веселото" и т.н.

# 684
Биреният корем и трупането в коремната област се дължат на намалена инсулинова чувствителност - това е причината. Бирата си е въглехидратна, затова усложнява положението, т.е. трупа допълнително въглехидрати, а организмът бездруго не може да се справя добре с тях. Може да няма клинична инсулинова резистентност, т.е. инсулинът да си е в нормите, но да сме склонни към ИР и вече да си имаме по-ниска инс. чувствителност. Тогава и бирата, и хлябът, и всякакви високовъглехидратни храни задълбочават проблема.

# 685
 лецитин  откъде купувате?
моля ви, кажете някакви резултати. зная, че при всеки е индивидуално, но искам да знам горе-долу какво да очаквам

# 686
  • Пловдив
Йойото, съгласна с Шоки, вероятно имаш нужда да трупнеш малко мазнини, за да ти се регулира цикълът.  Hug
Иначе и на мен менюто ти ми изглежда добре. Относно майка ти не знам какво да кажа, в някои случаи човек трябва да си действа по собствени убеждения и да не обръща внимание на това, което казват околните. Макар че с хората вкъщи е много трудно...Ако за себе си си убедена, че това е правилният начин на хранене, продължавай в същия дух! Винаги ще има някой, който съвсем добронамерено ще ти обяснява, че без хляб не може, че трябва човек "да си хапва от всичко, но по малко" (това ми е любимото  Mr. Green) и т.н.
А ако преди си яла хляб и нямаш цикъл от 3 години, можеш да я попиташ защо при положение че си си хапвала хляб преди, цикълът ти не се е регулирал  Wink
Иначе да, не трябва да се вярва на всичко в интернет, но да не се вярва на неща, подплатени със солидна доза научнообосновани аргументи и с още толкова лични истории, е трудно.  Mr. Green Можеш да разпечаташ някоя статия от блога на Шоки за зърнените и да й дадеш да прочете, ако смяташ, че има смисъл, разбира се...
Вери, тортата изглежда страхотна и много вкусна!  Hug И никак не досаждаш  Hug Благодаря за рецептите за мусаката, ще се пробват!  Wink
Да споделя, че онзи ден за първи си правих тиквички на скарата. Накиснах ги за 2-3 часа в марината от зехтин и съвсем малко соев сос. Станаха сочни и простооо...прекрасни!
Milk_Butter, тук има хора, свалили около 25 кг за 1 година. Аз лично свалих 10 за 6 месеца. После си върнах 3, но тези са от онези, които просто не исках да си ходят така или иначе.  Mr. Green Та борбата с тях е трудна, но аз не им се вързвам много. Останалите свалени кг си ги поддържам вече няколко месеца без проблем, при това съм на либерално ВМ НВХ (сега хапвам почти всеки ден по някой плод, обичайно половин- 1 праскова или малко пъпеш, също и черен шоколад по 1 парче си позволявам, а и доста млечни консумирам). Също през последните 11 месеца, откакто съм на ВМ НВХ всъщност съм има периоди на по-високовъглехидрано хранене по ред причини, така че аз не знам доколко съм за пример. Но факт е, че след всеки такъв период с радост и без проблем се връщам към този начин на хранене, който изключително ми пасва и ме кара да се чувствам много добре както физически, така и цялостно.
Аз бих те посъветвала да не се надъхваш от това кой колко кг е свалил, а да започнеш просто да се храниш по този начин, за да видиш ТИ как ще се почувстваш. Макар че звучи ограничаващ, този начин на хранене всъщност дава истинска свобода - свободата хем да се храниш здравословно, хем да се научиш да се наслаждаваш на истинския вкус на естествените храни, хем да пестиш пари от това, че не купуваш джънк, не пиеш алкохол редовно, не консумираш газирано, тестяно и т.н. Това е режим, към който може човек да се придържа цял живот. Разбира се, може да има отклонения от време на време, но колко и какви - всеки решава сам пак според целите си и според това как се чувства...Изобщо не го мисли, ами действай!  Hug Също режимът е подходящ, когато човек страда от зависимост към някои храни (хляб, сладко, тестени и т.н.) или има моменти на емоционално хранене.

Последна редакция: ср, 07 авг 2013, 12:06 от yulinga

# 687
Вери, страхотна торта
Моята е също на пластове, но те са същите както от предишните години в албума и затова не ги отразих
Но ми даде добра идея за праха от боровинки, който уж взех да бъде вместо боя за фр.макарони
Ще го пробвам в сметанови желета и кремове

Биреният корем не се прави само от бира
Затова Има вече и термин "житен корем", че и книга от кардиолог по темата

Какао смесвам само с мазнина
Последен хит е с олиото от тахана

# 688
Аз така се търкалям от консумация на недобре сварени или топлинно обработени яйца.
Ако е много добре сварено - проблем никакъв.

Иначе за качения кг се ядосвам основно, защото бях стигнала 50.0 и всеки един ден очаквах да видя 49 ... и сега се върнах толкова назад ... А при мен борбата с грамовете е безмилостна, камо ли с 1 кг. Иначе не съм забелязала досега да качвам по време на цикъл или овулация. Нямам промени в теглото в тези периоди, водя си тетрадка от много време вече.

Знаеш ли, че и на мен от 2 сварени яйца с малко масло ми става адски тежко на стомаха newsm78 Ще почна да ги варя по-дълго и ще видя има ли разлика.
Вив, а колко си висока, 50 кг ми се виждат супер? Peace

# 689
  • София
Леми, аз имам предвид, че от яйцата имам болки в стомаха и то силни, ако не са добре сварени (продължително). Не че ми става тежко. Буквално са силни болки и трябва да пия Ранитидин или аналгин, защото не мога  да дишам от болката.

Иначе съм висока 160, но имам доста мазнини по себе си, не се лигавя. Имам си и коремче и паласки...

Milk_Butter, аз съм на режима от началото на април - значи 5ти месец. Свалила съм 3 -4 кг. и почти по 5 см от корем, дупе, паласки.
В началото, сега, като си погледна записките, съм хапвала доста и сметана и млечни, че и черен шоколад, кокос ... Като количества на храната си беше много, вероятно и затова не съм отслабвала бързо. Сега от само себе си изчистих храненето и нещата започнаха да се случват по-добре. А и в момента си хапвам плодове, не по много, но хапвам. Малини или диня - всеки ден, понякога по 1 праскова. Вече не ми се дояждат никакви десерти, нито въглехидрат от типа на картоф, ориз или хляб. Просто съм забравила, че съществуват, въпреки че ги готвя за домашните Simple Smile Много рядко хапвам по някое картофче, но вече не примирам от любов по тях, а ги обожавах.

Момичета, по повод коремното напълняване, мислите ли, че масово мъжете с кореми имат ИР?
Или при мъжете се дължи на физиология този тип наднормено тегло?

Общи условия

Активация на акаунт