Имаме си нова дарба - до септември ще сме като мама Барба! Тема № 21

• 29 094
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте  preggo
Аз също се замислям за изписването, предполагам, че една част от роднините тези, които живеят в София или около София ще дойдат в болницата, а останалите ще ме посрещнат в къщи, или по точно в свеки, живеем в една кооперация на различни етажи и като свърши данданията ще се приберем само аз ММ и бебка у нас, определено не искам да влиза никой друг с нас. Погачата при нас се прави в деня на изписването, а не на 40 ден, както е традицията на други места, но определено още не сме го планували.
Браво на мамитата с добрите резултати от прегледите, аз съм на Малтофер от началото на май и вече му свикнах, а и АГ ме предупреди , че до Коледа ще си го вземам.
Интересуваме може ли детето да се кръсти веднага след изписването или трябва да се изчака известно време???
Утре в 9 съм на ЖК и ще включа след това за отчет.
 Хубав де на  всички  Hug

# 76
  • София
деси, за най-сигурно попитай в някоя църква, но според православните ритуали на бебето и майката се чете "чиста молитва" на 40-ия ден от раждането и едва тогава може да се води в църква.

# 77
 Sleeping Beauty , благодаря ти за отговора,
Мои близки кръстиха детето си ден след изписването и това ме изненада малко, но и мен този вариант ме устройва повече, за това се замислих, а вече поповете са ясни за определената сума правят нещата както поискаш.

# 78
Sleeping Beauty , благодаря ти за отговора,
Мои близки кръстиха детето си ден след изписването и това ме изненада малко, но и мен този вариант ме устройва повече, за това се замислих, а вече поповете са ясни за определената сума правят нещата както поискаш.

Това щях и аз да ти кажа, че на много места заради сумата могат да ти праТят попа да Го кръсти и още докато се ражда  hahaha Но до 40тия ден църквата счита, че и майката, и бебето са нечисти - тоест на ръба между двата свята, между живота и смъртта и не би трябвало да го кръщава. Аз не мога да си представя да кръщавам толкова малко бебе обаче - дори и само с най-близките едно кръщене си е сериозна дандания...

# 79
Но до 40тия ден църквата счита, че и майката, и бебето са нечисти - тоест на ръба между двата свята, между живота и смъртта и не би трябвало да го кръщава. Аз не мога да си представя да кръщавам толкова малко бебе обаче - дори и само с най-близките едно кръщене си е сериозна дандания...
  newsm10

# 80
Здравейте, аз си мързелувам малко днес Simple Smile
Нямам с какво да се похваля, бебо е станал доста кротък и поспалив  Rolling Eyes
За изписването може би само родителите ни ще дойдат в къщи, ако някой друг иска- понататък
Надявам се времето да е хубаво и да може да си правим разходки, не искам да седим затворени в къщи
За раждането като се замисля и ме хваща шубето  Embarassed
Какво ще е, как ще е, колко ще боли... Уф  Shocked

# 81
Ето ме имен, така добре поспах след обяд  Party
Ненимира и моя беби днес не типично за него е по-кротък , явно много му е жега  Mr. Green
Относно гледането на по-големите деца и аз мисля да си го гледа , пък ще се справям някак. Моя приятелка дето раждахме заедно има сега още едно момиченце и казва че това с детската градина е ужас , каката донесла шарка в къщи и уж малките бебета не могат да хванат шарка, бебенцето горкото така се е обринало и кашля  и сополи и ужас , та по тежка шарка кара от каката  ooooh!. И тя ме посъветва ако мога да си го гледам ,че е някакъв ужас направо , грипове , вируси ................... не го пропускат и малкото ooooh!
За извеждането на новородените моя син е края на септември роден , прибрахме се на петия ден от болницата на 30.09. и на 5.10 вече на разходки , дори и зимата в чувалче и навън  Hug, и това с 40 ден не го спазвам  Naughty
Относно изписването , най много моите и неговите родители , други по -късно нямам как да се занимавам с тях . С баткото таткото беше приготвил в нас почерпка и идваха бабите , дядовците , сестра ми и брат му, но сега и сестра ми и брат му са семейни  и се събира много навалица  Naughtyмерси . Пък и аз ще искам да си видя детенцето, да го запозная с бебчо и да си почина изкъпя, а не да сервирам и чистя след това , но това си е мое мнение Hug

# 82
  • Пловдив
Моята АГ ще ме побърка. Отивам да си взема болничния и ме пита добре ли съм. Викам-да, ама още не се е обърнал бобчо. А, ми то е рано, де. Има време.  Shocked Това е от жегата. Миналия път викаше, че вече бил голям и трябвало в най-скоро време да се обърне. Както и да е. Това да ми е зора. Другия път вече си взимам 45 дневния и гладна, жадна за изследвания.
Купих памперси и мокри кърпи от белите на Памперс.
Малкият на 6 месеца кара варицела, прихвана от брат му. Леко я изкара. Виж бившият я кара на 26 години и беше грозна картинка.  Mr. Green Моите са на у-ще, така че ще сме пълна къща. В общи линии вече рядко боледуват/ да не ме чуе дяволът/ , та не се притеснявам особено. Това пък с 40 дни въобще не съм го спазвала. на куц крак, ама навън бяхме. Още на другия ден след изписването. Е, малкия в двора го извеждах, че живеехме на един баир.  ooooh!

# 83
Моята АГ ще ме побърка. Отивам да си взема болничния и ме пита добре ли съм. Викам-да, ама още не се е обърнал бобчо. А, ми то е рано, де. Има време.  Shocked Това е от жегата. Миналия път викаше, че вече бил голям и трябвало в най-скоро време да се обърне. Както и да е. Това да ми е зора. Другия път вече си взимам 45 дневния и гладна, жадна за изследвания.
Купих памперси и мокри кърпи от белите на Памперс.
Малкият на 6 месеца кара варицела, прихвана от брат му. Леко я изкара. Виж бившият я кара на 26 години и беше грозна картинка.  Mr. Green Моите са на у-ще, така че ще сме пълна къща. В общи линии вече рядко боледуват/ да не ме чуе дяволът/ , та не се притеснявам особено. Това пък с 40 дни въобще не съм го спазвала. на куц крак, ама навън бяхме. Още на другия ден след изписването. Е, малкия в двора го извеждах, че живеехме на един баир.  ooooh!
Пете и аз знам , чее по-добре докато са малки да карат шарката , ама това бебенце нямаше и месец  ooooh! Иначе ти си си добре с батковците, не само няма да ти пречат ,но ще ти и помагат , било за количка за разни други неща  Peace

# 84
Здравейте, коремчета Hug Това беше най-страхотната нощ в живота ми Joy Вечерта преди да си легна, хапнах едно хапченце Талцид за киселините и съм спала като бебе. Станах към 2 часа до 00 и после чак сутринта бодра, бодра hahaha Приключихме с всички задачки, които имахме...минахме през Технополис - купихме си 1 лаптоп, че нашия е на 7 години и вече започна да ни прави номера и 1 малко телевизорче за кухнята, че имахме от старите и за него трябваше декодер да взимаме. Сега ММ е доволен, като малко дете е...видили техника обезумява hahaha
Сега ще чистя, а трябва и да готвя нещо, което ми се хапва от няколко дни Crazy
За шофирането - не съм се отказала, но шкембарката почти ми се опира във волана. Познати и приятели много се чудят като ме видят с колата или пък като спомена,че съм шофирала. Не знам защо някои хора си мислят, че когато жената забременее трябва да се откаже от шофирането newsm78 Шофирам си с голямо спокойствие и нямам никакви притеснения, когато съм зад волана. Кола със страх не се кара Crazy
За изписването - както се очертава май ще бъдат моите родители, сестра ми и на ММ сестра му вероятно с мъжете си. Родители на ММ сигурно няма да бъдат пристигнали от Испания. Полетът им е на 14.09, а моя термин е 13.09 hahaha а и нали ще съм със секцио. Предполагам, че ще дойдат в къщи, а може и да нощуват Crazy Майка ми иска да си вземе отпуск тогава, за да ми помага, докато дойде другата баба. Нямам желание и нужда от помощ, но няма как да им кажа и да не идват. Живот и здраве бебчо да се роди и всичко да е наред, пък после ще му мисля Crazy Приятелите ни не знам дали ще дойдат на изписването, но определено няма да дойдат в къщи - само те ще ми липсват Rolling Eyes
Амели казвай бързо къде се намира тоя склад #Crazy

# 85
Здравейте, пупи! Обсъждате варианти да отпразнувате изписването - на мен ми е за пръв път и честно казано мисля директно да се приберем вкъщи без никой друг. Сигурно ще ми е уморено, притеснено - пък и да представим малката на котарака  Joy Иначе скоро след това ще поканя само нааай-близки приятелки. Относно извеждането навън - мисля още на следващия ден по мъничко. Да не губим от хубавото време. Утре съм на преглед - да я видим как се развива. В понеделник ще отида да ми дадат болничния /надявам се/ със задна дата. А изследвания мисля да си направя в събота, защото днес не станах доволно рано и беше време за работа.   Embarassed Тази пък Лигла съвсем ни заряза! SoAmazing, какво направи с количката? Коя си купихте? В крайна сметка нашата се оказа Jane Slalom Pro, но всяка част си има отделно име, затова не съм ги запомнила. Soho, много харесвам Пег Перего!

# 86
Разходките вече нещо взеха съвсем да не ми се отдават , особено в тая жега  Tired  Как ще я карам още два месеца  ooooh!  Днес и аз имах две три болезнени контракции , но леко болезнени , отдавна не ми се беше случвало ....
А как ми се спи ...
 smile3524

# 87
На мен пък ми се удават разходките - жега е, топло, но се чувсвтвам добре, даже я няма гадната тежест в шийката. Понякога забравям, че съм бременна и чак като си погледна корема се сещам  Mr. Green Дай Боже да е така до края, че не ми се лежи вече...

# 88
запис,незнам колко теми изтървах вече...

# 89
Записче и от мен Simple Smile
Диана, благодаря за темичката!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт