Кралски работи и клюки - 6

• 52 340
  • 729
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Аз пък се замислих, кралят отдавна не е това,което е бил едно време.
Какво всъщност прави, взима ли сам решения, командва ли наистина държавата или е само "лице"?
Не знам доколко е само лице, при положение, че целият ден на Елизабет е запълнен с кралски ангажименти.

От които обаче няма много полза т.е. от нея не зависят важни решения за нацията. Функциите й са представителни- благотворителност, посещаване на приеми, събития и т.н.  Peace

# 301
Елизабет,според мен няма да се оттегли.След нея крал ще бъде Чарлз.Не смятам,че това може да се промени по някакъв начин.
Не съм напълно запозната с кралския ред и протокол, но доколкото знам Чарлз може просто да се откаже. Това е начинът.
Не вярвам да се откаже,все пак не го виждам като ЕдуардVІІІ.Пък и защо да нарушава вековната традиция newsm78
Кой се отказва да бъде крал? Защо?! В полза на сина си? Че той така или иначе ще стане крал като му дойде времето.
Сигурна съм, че на Чарлз отдавна му е писнало да чака да стане крал, но ще дочака.

# 302
  • София
Кралицата вече си е на възраст и явно сама разбира, че не може да се справи с всички задължения. Затова се твърди, че тя е прехвърлила голяма част от тях на Чарлз. Така например Елизабет вече ще ограничи вътрешните и международните пътувания.

Не бих казал, че монарха на Англия е само формална и представителна личност. В Англия традициите са такива, че все пак те уважават краля си (в случая кралицата). Например само се едно изказване и обръщение към нацията тя може да обърне много неща в обратна посока.

# 303
  • sf
и въпросът е какво като стане  Rolling Eyes  ще ходи на някой и друг прием в повече
 Joy

# 304
Според мен Елизабет отдавна да се е оттеглила, на 83 е вече, но всички събития около личния живот на Чарлз просто я принудиха да изчака. Май тя ще е най-дълго царувалата в историята на Англия след Кралица Виктория, която е била на престола цели 61 години.

# 305
Стига сте бистрили английското кралско семейство, все пак темата е кралски клюки, кажете нещо за другите династии.В този ред на мисли кажете какво стана със зетя на крал Хуан Карлос, осъдиха ли го или не?

Но нещо похвално за татко Карлос, отказва се от яхтата си, браво на него!

http://www.investor.bg/novini/346/a/ispanskiiat-kral-huan-karlos … -si-iahta,151259/

Но като цяло престола му се клати в резултат на множеството скандали и май е ред да даде кралството на Филипе!

# 306
Според мен Елизабет отдавна да се е оттеглила, на 83 е вече, но всички събития около личния живот на Чарлз просто я принудиха да изчака. Май тя ще е най-дълго царувалата в историята на Англия след Кралица Виктория, която е била на престола цели 61 години.
Баба Бети вече е на 87 и е на престола от 60 години.

# 307

Кой се отказва да бъде крал? Защо?! В полза на сина си? Че той така или иначе ще стане крал като му дойде времето.
Сигурна съм, че на Чарлз отдавна му е писнало да чака да стане крал, но ще дочака.
О, разбира се, че може да се "откаже", защото каквото и да си говорим наред с Чарлз и Уилям винаги съществува и третият вариант - Английска Република. Да не забравяме, че има и такива настроения сред поданиците. Уилям и Кейт със силата на младостта, красотата и блаогородството съживяват идеята за просперитета на монархията.

# 308
  • Бургас

В такъв случай може да остане на престола още две години, за да бие рекорда и ще се оттегли.
Според мен няма причина Чарлз да бъде прескочен или той да отстъпи трона на Уилям, а и не виждам смисъл. Първо Чарлз с нищо не е заслужил това и второ - Уилям тепърва създава семейство и не може да бъде нагърбен с подобни отговорности толкова млад, без да има нужда и без да е негов ред за царуване.

П.П. Защо Кейт никога не си сваля годежния пръстен  Rolling Eyes

# 309
Охо, объркала съм се. Не и личи Simple Smile Също и Кралица Виктория е управлявала не 61, а почти 64 години. Сега проверих.

Последна редакция: пт, 26 юли 2013, 12:31 от Г-жа Броненосец

# 310
  • София
П.П. Защо Кейт никога не си сваля годежния пръстен  Rolling Eyes
Направило ми е впечатление и за други държави, че жените си носят винаги годежния пръстен, заедно с халката.  Peace

# 311
Eй, няма да пипате баба Бети!  Naughty Аз искам да "бие" рекорда на оная ми ти там Виктория!  Wink Ама хА! Ще се отказва!

И според мен Чарлз и Уили ще си кралуват(как е думата?  Crazy ) по реда и след смъртта на предшественика.

# 312
  • На земята, която е всъщност звезда.
Имайте предвид, че не знаем много ама наистина много неща за кралския двор и правим заключенията си само от това, което сме прочели от пресата или интернета. Даяна (Бог да я прости) също не е имала чак пък толкова лесен  и хрисим характер и тръгна да играе праволинейно на инат на кралския двор. Аз до ден днешен продължавам да си мисля, че тя не загина случайно. Ще кажете ама тя щото нали Чарлз така па онака. Ами сигурно заради него, ама и тя много добре е знаела (а и усещала) какви са нещата и нито нея нито Чарлз някой ги е накарал чак пък насила да се оженят. А направиш ли веднъж компромис вече се продължава така докрай.

Peace

Не разбирам това идеализиране на Даяна и сатанизиране на останалите. Ангели не съществуват, сигурна съм, че и на Даяна нищо човешко не й е било чуждо. Ето, по въпроса защо се е омъжила за Чарлз. Кейт е "коронотърсачка" и си прави сметка, а Даяна, милата, толкова глупава и наивна била, че си мислела, че се омъжва за съседското момче и изобщо не е осъзнавала какви привилегии ще получи.  ooooh!

# 313
  • Бургас
П.П. Защо Кейт никога не си сваля годежния пръстен  Rolling Eyes
Направило ми е впечатление и за други държави, че жените си носят винаги годежния пръстен, заедно с халката.  Peace

А Кейт и Уилям имат ли венчални халки? Останала съм с впечатлението, че нямат и Кейт си носи само годежния пръстен със синия камък. Просто ми стана странно, че Кейт, отивайки да ражда, е с годежния си пръстен. Малко не ми се връзват такива скъпи бижута с болница.
Аз съм забелязала, че и в БГ много жени си носят годежния пръстен до венчалната халка.

# 314
П.П. Защо Кейт никога не си сваля годежния пръстен  Rolling Eyes
Направило ми е впечатление и за други държави, че жените си носят винаги годежния пръстен, заедно с халката.  Peace

А Кейт и Уилям имат ли венчални халки? Останала съм с впечатлението, че нямат и Кейт си носи само годежния пръстен със синия камък. Просто ми стана странно, че Кейт, отивайки да ражда, е с годежния си пръстен. Малко не ми се връзват такива скъпи бижута с болница.
Аз съм забелязала, че и в БГ много жени си носят годежния пръстен до венчалната халка.

Кейт има:

Уилям май няма.

Общи условия

Активация на акаунт