Още мъничко остана, скоро всяка ЮЛКА ще е горда мама! - тема 35

• 39 633
  • 721
  •   1
Отговори
# 450
Лили, честит рожден ден! Бъди здрава, щастлива и обичана    bouquet
Кате, Хера, честити бебчета! Да са живи и здрави, а вие бързо да се възстановите!   Hug
Роси, стискам палци и вярвам, че всичко ще се нареди при теб!

# 451
Много тъп въпрос към ЛЛЛ:
Какво точно се има предвид под наакан памперс - четох някъде че трябвало да е колкото монета, ама каква монета - от 1 ст или от 1 лв.
И нормално ли е Далийка да не ака 2 дни, а на третия да препълва 3 - 4 памперса.

rosi.to, няма тъпи въпроси  Hug

За наакан памперс се смята и този, на който има петънце колкото монета от 1 лев. Някои бебета акат по-обилно всеки път - всичко е до хранене, организъм.
Колкото по-голяма е паузата на неакане, толкова очаквания резултат е възможно да бъде по-голям  Flutter

Поздрави   bouquet

# 452
  • varna
Мерси за куража,дано сте прави.
Мамите със секцио - когс се раздвижихте и кога тръгна кърмата? Мен уж следобеда трябваше да ме дигат,ама ми махнаха само катетъра,другите подкожни дренове седят още. Поне успях да седна в леглото засега ама боли бе уф

# 453
ВЕСТИТЕЛСКА НОВИНА [/b]

И Танчето днес - последния ден на месеца роди дъщеричка - 3250, секцио и доколкото знам ще се казва Александра. Да й е жива и здрава, много щастлива и само радост да носи на родителите си.

# 454
  • Перник
Честита дъщеричка и на Тането   bouquet
Да е много послушно бебе и много да радва мама и тате

# 455
Хера, Таничка, честита Ви радост  Hug Нека девойките да растът здрави и усмихнати и да ви носят само положителни емоции  Hug

Хера мен ме извадиха от операционната 11:45 и станах да се раздвижа в 18:30 по мое настояване. Станах при първа възможност, когато казаха, че може. И се разхождах с катетъра за капак. Ма то така боли, че катетъра ми беше най - малкия проблем. Минах едно 30м и пак си легнах и определено се чувствах по - добре след това. Ходи много, ама много.
Кърмата ми слезе на третия ден, но това е индивидуално. Като ме качиха при бебето му давах да суче, но нито той знаеше как, нито аз имах какво, та след като свършехме с "процедурата" кърмене си му давах шишето с АМ. Щом ми слезе кърмата то намалих дозите с АМ и накрая спрях да давам понеже той видимо се наяждаше.

Надявам се и ти и Танчето и Мисти бързо да се оправяте. И трите не искахте секцио пък на какво се получи. Но пък всяко зло за добро. Важното е и вие и бебоците накрая да сте добре  Hug

# 456
Честита дъщеричка на Таничка,да ти е жива и здрава и много щастлива!
Роси,дано пък наистина да е доброкачествено това нещо fingerscrossed
Хера,ще мине,опитай да си по-спокойна,за кърмене ти е нужно спокойствие,а тя кърмата тръгва различно,това че на секциата слиза по-късно не е баш така,на мен втория път ми слезе на третия ден,но най-вече зависи кога ще ти дадат бебето,а то стимулира най-добре сучейки,дано се видите колкото може по-скоро.
Шуши,извини ме пропуснах те сутринта.Аз се отказах от морето не защото ме е страх за бебето.Къщата ни е на 10 км от плажа,значи сутрин трябва аз с бебето да бръмча от 8.00 до 10.00 на плаж,после мъжът с децата от обед,щото те спят до късно и ще е престъпление да ги будя толкова рано,после той да се връща да ни вземе за вечерен плаж и се навъртат едни 60 км дневно,което си е хамалогия и разход,така че ще пропусна.Догодина вече може да стоим и по цял ден,така че това е при нас.Иначе е много полезно сутрин да диша йодни пари бебето и да прави слънчеви бани,ако имате подходящи условия не се чудете,а заминавайте.В момента им глася багажа,че в петък заминават - таткото с двете каки,от друга страна и аз ще си почина малко от шетане и готвене,но отсега ми се стяга гърлото,много ще ми липсват,хем понякога ме изморяват до смърт,хем в мига,в който ги няма за повече от ден започват да ми липсват страшно много.
Аз ноктите ги рязах вече няколко пъти докато спи,друг начин не съм намерила поне за себе си.
Еха,Лили,срашен ритуал,като ви гледам снимките,много интересно изглежда,и как са облечени жените със специални магьоснически дрехи,сигурно за децата е невероятно преживяване.А иначе с каква цел се прави тази погача,никак не съм наясно,аз тук за пръв път чух,че изобщо има такъв ритуал,знам,че погача се прави на прохождането на бебето и се нареждат разни предмети и каквото хване детето първо,такава ще му е професията.

Последна редакция: ср, 31 юли 2013, 19:53 от fly2

# 457
Хайде честита да е дъщеричката на Таничка !!!!!!!!!! Да и е жива и здрава а на мама бързо възстановяване !!!!

bouquet  bouquet  bouquet

# 458
  • София
И аз имам въпрос за кърменето.
Опитах да не дохранвам, а да предлагам само гърда - резултата изкарва само пет, максимум десет минути и пак започва мрънкане и съвсем малко след това рев. За по-малко от час три пъти поиска, като в промеждутъците съм давала и залъгалка. Иначе повече от пет-десет минути не може да изкара, когато е сукал.
Държа го на гърдата 15 минути. Педиатърката ми каза, че за пет минути трябва да изсукало това, което му е необходимо. Възможно ли да не суче почти нищо за тези 15 минути? Аз чувствам "дърпане", но понякога и когато пие от шише гълта, пък почти нищо не е изпил.
Дохранването ще откаже ли бебето от сукането? Кърмата намалява ли, ако само се цедиш?

Здравей, verabel  Hug

Ограничаването престоя на гърдата на бебето не е добра идея. Нахраненото бебе само “се избутва” от гърдата и по изражението на доволното му личице може да разбереш, че то е получило всичко, от което се е нуждаело.
От едната или от двете гърди кърмиш? Би могла да предложиш едната гърда и когато бебето спре да суче ефективно, да приложиш компресия.  Важно е бебето самО да прекрати сукането, след като е приключило с първата гърда, за да изсуче задното мляко, богато на мазнини. След това, ако подава сигнали, че е гладно, можеш да прехвърлил на втората, на която също да изсуче задното мляко. Тогава, ако още е гладно, би могла да върнеш на първата. Ако се налага дохранване и има вариант е добре това да става с изцедена кърма. Когато са изчерпани тези варианти  - тогава може да се прибегне до добавка. Бебетата  си имат собствен ритъм и нужди. Ако им се предостави възможността да се нахранят пълноценно, те ще си изсучат необходимото.

Възможно е до момента, с ограничаване на сукането, бебето да е било гладно и от там неспокойно, Кърмата се усвоява бързо и не е необичайно скоро, след като е сукало, да покаже признаци, че е гладно.

Относно залъгалката -  добра идея е предлагането да бъде ограничено заради риска от объркване в засукването.  Биберонът - залъгалка е измислен за да замести гърдата, когато майката я няма, да лъже бебето, че суче на гърдата. Според тази   статия  при малките бебета залъгалките могат да ограничат приема на мляко за денонощие. Бебетата имат физическа потребност от сукане и близост, от директен човешки контакт.

Надявам се информацията да е полезна.
Поздрави   bouquet

Atrakcia, благодаря ти за отговора!
Суче само от едната гърда. Днес от едната гърда на два пъти заспа след като сука по три пъти и спа около три часа.
Ще има ли достатъчно кърма и за изцеждане, ако суче от двете гърди и го върна отново на първата?

Честита  дъщеричката на Таничка !

tedichka, на консултацията беше наддал 100 гр. над нормата.

# 459
Ноките и аз ги режа вече няколко пъти. Веднъж й сложих ръкавички, но между пръстите почнаха да й се събират власинки и ги махнах

# 460
Момичета, моя Христо прави много дълги паузи през ноща за хранене. Като заспи към 21-22ч. и се буди чак към 4-5. Това дали е притеснително. Попринцип си наддава добре, за месец беше качил 1.300. Незнам да се притеснявам ли? Жал ми е да го събуждам принудително.

Жал? Мързи ме да я будя, спи ми се на мен  Laughing
Според педиатърката ни и запитване тук по същия въпрос- получих отговор, че при такова добро наддаване не е нужно събуждането през нощта.
Тази нощ я кърмих в полубудно състояние, другата гърда обаче щеше да се пръсне. След неуспешен 30 минутни опити да я събудя, я окъпах в кърма. Станах и цедих. Като стигнах 150 мл спрях. Направо ми се ревеше от болка.

Въпреки, че до момента съм свалила 11 кг не ми стават дрехите от преди раждането и днес си прежалвам парите, които до месец ще бъдат хвърлени на вятъра, и отивам да си купя нещичко  Flutter

# 461
  • София
 newsm44Честито Таничка! Да ти е жива и здрава щерката, да е много щастливо дете! newsm51

Еми ние май свършихме всички с тази част от нашия живот, последния ден на юли.
Дано не изпускам някоя.

# 462
  • Перник
Момичета, моя Христо прави много дълги паузи през ноща за хранене. Като заспи към 21-22ч. и се буди чак към 4-5. Това дали е притеснително. Попринцип си наддава добре, за месец беше качил 1.300. Незнам да се притеснявам ли? Жал ми е да го събуждам принудително.

Жал? Мързи ме да я будя, спи ми се на мен  Laughing
Според педиатърката ни и запитване тук по същия въпрос- получих отговор, че при такова добро наддаване не е нужно събуждането през нощта.
Тази нощ я кърмих в полубудно състояние, другата гърда обаче щеше да се пръсне. След неуспешен 30 минутни опити да я събудя, я окъпах в кърма. Станах и цедих. Като стигнах 150 мл спрях. Направо ми се ревеше от болка.

Въпреки, че до момента съм свалила 11 кг не ми стават дрехите от преди раждането и днес си прежалвам парите, които до месец ще бъдат хвърлени на вятъра, и отивам да си купя нещичко  Flutter

Аз така или инае се събуждам за да се цедя поне 1 път през ноща, но бебо не се буди. Затова казвам, е ми е жал. Ама щом не е проблем за него и си наддава добре няма да го тормозя излишно.

# 463
  • Бургас
тук съм момичета, измъчиха ме малко, че ме пуснаха уж на система да пробваме за нормално и само болки, контракции, разкритие нула. В крайна сметка ме вкараха за секцио с пълна упойка, защото вече бях достатъчно изтормозена. Александра е проплакала в 5 без 10. 3290гр, 50см, много е красива  Heart Eyes

# 464
  • varna
Танче,значи и ти баш като мен. Честита ти Александра, жива и здрава да е,бързо възстановяване на теб.
Агнес,мерси за инфото,че тука всеки различно мнение има. Аз пробвах вече да се изправя в леглото,даже успях да седна и да си провеся краката,ама така опъна и такъв световъртеж получих,че се отказах и си легнсх пак.
Флай,мерси и на теб.
Ние редовно пишещите добре се обебихме,ама гледам на 1 страничка има още мами непознати за мен newsm78

Общи условия

Активация на акаунт