Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога е препоръчително да се започне захранването на бебето и кога е препоръчително да се въведе захранването на бебето?
Кога трябва да се сменят бибероните на бутилките и залъгалките?
Какво е действието на окситоцина?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога е препоръчително да се започне захранването на бебето и кога е препоръчително да се въведе захранването на бебето?
-
Кога трябва да се сменят бибероните на бутилките и залъгалките?
-
Какво е действието на окситоцина?
Окситоцинът е хормон, който играе решаваща роля по време на раждането, като стимулира контракциите на матката. Той също така се свързва със социалните взаимодействия, усещането за удоволствие и сексуалната стимулация. В медицината се използва за стимулиране на раждането и за контролиране на следродилното кървене.
-
Как се лекуват хеморроидите?
-
Как да се справя с хеморроидите по време на бременност?
изобщо е ужас. Свеки си предлага услугите да дойдела за 20 дена. Викам на ММ ако ще ми идва и тя като вас, да гледа бебе - седят и двамата и я гледат в буквалния смисъл как спи, не благодаря, още един човек да ми цапа, та и след него да чистя. Мисля, че ме хваща депресията, само рева и ми е яко гадно. Не ми стига, че с това безкрайно цедене, миене и стерилизиране нямам почти време за нищо, а и трябва да им вървя по гъза. Даже и на мен ми минава през акъла, да взема да ги зарежа, честно, вече почвам да откачам. Мрън
Идея си нямам дали и кога ще вляза в ритъм.

А той тишина искал нашият...изгоних го и му казах да забрави за следобеден сън в следващите няколко месеца.
От няколко дни се опитвам да изчета, но признавам си не ми се отдава, вчера започнах да пиша и малчо се разплака, та после ми се затри написаното ... Иначе и аз като някой други с проблемите с кърменето, сучем почти час, после дояждаме, после се цедя и то останало най-много час до следващото хранене 
аз ще чакам още, док каза 40 дни...
. Последните два-три дни се промениха нещата. В началото й трябва около минута, преди да засуче. Зяпа, трескаво върти главичка и зърното е в устата й, а тя не засуква, само си затваря устата, мляска и се ядосва. Освен това, извиването вече започва много скоро след началото на храненето и се превърна в ритане с крачета, драпане и дране с ръчички, свиване и изпъване на телцето, дърпане на главата рязко назад като не пуска гърдата (супер кофти тръпка), напъване, пъшкане, абе все едно имам тасманийски дявол на гърдата (в повечето случаи се изаква още щом първата глътка влезе в стомахчето й). Вече няколко пъти прави и друго - както си суче спокойна, се дръпва като ударена назад и се разплаква много силно. Вдигам я да се успокои, но не иска повече гърдата. Плаче на нея, търси трескаво с уста, но само я лапва и не засуква, от което още повече се изнервя и още по-пронизително започва да плаче. Предлагането на другата гърда (кърмя я само от една на всяко хранене), за сега помогна само веднъж. Не иска да засуче повече и това е. А видимо не се е нахранила. Всичко това съпроводено с намаляне на продължителността. Понякога и до 8 минути. На следващото обикновено си наваксва, но... Защо прави така, притеснява ли я нещо и мога ли да направя нещо, за да й помогна да има по-спокойни и нормално продължаващи хранения? 
Не мога да им кажа да не пушат, дори не ги и познавам, и не зная какво мога да направя, за да не ми тровят детето. 
Много я хвалят тази 90 дневна, аз веднъж пробвах, но нищо не стана, защото не бях стриктна. Сега мисля нея да започна, една съседка за 2 месеца е стопила 13кг.