Инцидент с мечка и дете в зоопарка във Варна

• 15 935
  • 317
  •   1
Отговори
# 60
Много тъпо наказание да стои пред клетката и да обяснява. Според мен на 10 едва ли е имало конкретна представа какво може да се случи, най-вероятно изобщо не му е дошло на ума, че животното може да се нарани. За това по-адекватно ми се струва да поработи малко в зоопарка и ако има възможност да се грижи за мечката за да осмисли последиците от постъпката си. И то не само детето, което е хвърлило, а и останалите. За родителите-солена глоба и да платят разходите за ветеринар.

# 61
Пух Таласъм в едно те подкрепям - "те са деца" не е извинение, тук идва боя за родителите - ами деца са, научи ги!
Специално по темата с животните съм категорична - родителите основно насаждат страх, неприязън, дори агресия към животните.
Е, някои като мен си патят от точно обратното и детето не излиза от обора на комшиите, където предпочита животните им, пред децата играещи навън и си мисля, дали пък да спра да я подклаждам тази негова пуста обожаемост към животните:( да не стане обратният ефект....а и в нас вече е препълнено с животни - котки, кучета, хамстери, пъдпъдъци, кокошки....много са ми:( В неделя го чакам да се прибере от село, големият спор е колко пиленца да донесе от "неговата квачка" - всичките 10 или?
Това последното беше малко встрани от темата, но целта му беше да кажа, че когато детето съзнателно му се показва какво чудо са животинките, всичките, ще се научи мисля си да ги уважава, да ги обича и да не им вреди по никакъв съзнателен начин.

# 62
Да,Moon, НЕ учат децата си на отговорност,грижа и уважение не към животните,Изобщо към всичко живо и живота като цяло.
От улицата,телевизия и интернет нищо добро не чакам...
И когато отрочетата пострадат от нещо,защото не са Учени виновни са всички други.

# 63
  • вятър в маслините, вятър над хребета
деца "лайнета", "изроди" и тн.....съжалявам, но за мен това не е нормално точно толкова, колкото и постъпката на детето с мецаната.
И едното и другото са крайност....която не води след себе си до нищо добро.
Децата са като възрастните, само че в умалени мащаби. И сред тях има "лайнета" и "изроди", както и свестни личности.

Много тъпо наказание да стои пред клетката и да обяснява. Според мен на 10 едва ли е имало конкретна представа какво може да се случи, най-вероятно изобщо не му е дошло на ума, че животното може да се нарани.
О, има, и още как. Освен ако не е със забавено развитие.

# 64
  • Куциндрел
Родителите заслужават глоба, Зоопарка не трябва да пуска деца по 12-14 години без придружител да разглеждат животните, деца под 12 години без придружител нямат работа да се разхождат сами навън, особено в Морската градина.
Би трябвало, ако някой види деца, под определената възраст, да се обади на полицията или 112.
Мерките трябва да са строги, за да се изпълняват правилата.

# 65
  • Варна
Четох за случката. Условията, в които живеят животните конкретно във варненския зоокът, а предполагам и в цялата страна, са просто ужасяващи. Не им стига това тегло, но "забавата" на нечии малоумни отрочета /без извинение/
Мисля, че на 10г си напълно в състояние да осъзнаваш последствията от постъпките си. А ако това не беше мечка, а човек с умствена недоразвитост? Пак ли щяхме да съжаляваме "горкото ангелче", което само си играело.

Струва ми се, че това наказание дори му е малко. Глоба за родителите, детска педагогическа стая за "ангела", разяснителни лекции за всички от групата.

# 66
Родителите заслужават глоба, Зоопарка не трябва да пуска деца по 12-14 години без придружител да разглеждат животните, деца под 12 години без придружител нямат работа да се разхождат сами навън, особено в Морската градина.
Би трябвало, ако някой види деца, под определената възраст, да се обади на полицията или 112.
Мерките трябва да са строги, за да се изпълняват правилата.
Много си права Peace

Богиня, би ли ми копирала мнение от темата, в което детето се оневинява или се нарича 'ангелче", или някой казва, че е било игра за него, моля те Peace, защото такова няма. В това, че детето не трябва да прави така, всички мисля сме единодушни, за последващите действия на възрастните се развихриха нещата.

# 67
  • Варна
Moon Walk, ти си една от потребителките, която донякъде омаловажава действията му. Това твоето дете ли е?
Не е нужно да назовеш някого "ангел", за да се долови снизходителната нотка към "грешката" му. Унизително било да обяснява защо е постъпил така?!! Ти да видиш! А никак не е унизително да причиниш толкова болка на беззащитно създание.
И въобще е грешка да се мисли, че децата на 10г са невменяеми.

# 68
Ми не го оневинявам изобщо, специално пък аз, не си ме прочела, омръзна ми да го пиша това нещо. Значи ли, че щом смятам, че друго наказание по би имало смисъл, го оневинявам, или го смятам за ангелче и тн?
Дори мога да си представя колко кеф и смешно му е било с останалите от групичката, колкото и да са били и това ме вбесява ужасно. Но за мен наказанието им би следвало да е друго, не предложеното Peace

# 69
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Moon Walk , аз цитирах едно такова мнение само няколко поста по-нагоре Peace.

# 70
Moon Walk , аз цитирах едно таковамнение само няколко поста по-нагоре Peace.
Съгласна съм Peace

# 71
Но за мен наказанието им би следвало да е друго, не предложеното Peace

И за мене трябва да е друго наказанието. Най-лекото, за което се сещам е с такъв спрей пред очите му майка му да бъде направена като картина на Пикасо.

Не ми се коментира темата, че са много гнусни и двете случки в нея, но ти ми идваш в повече.

Между другото двама такива герои преди години решиха да си поиграят със същата тази мечка. Единият не оживя. Разлигавени до безобразие от малки. Бяха ми съседи и приятели. Този дето оживя често не иска да е оживял. Животът му стана дармадан.

# 72
Но за мен наказанието им би следвало да е друго, не предложеното Peace

И за мене трябва да е друго наказанието. Най-лекото, за което се сещам е с такъв спрей пред очите му майка му да бъде направена като картина на Пикасо.

Не ми се коментира темата, че са много гнусни и двете случки в нея, но ти ми идваш в повече.
Имаш пълното право на земята да не ме четеш Peace

# 73
...засичах копелдаци на не повече от 7-10 години...

Предвид изказа ти, не смея да си помисля, какви деца ще възпитаваш, моето момиче.

Как разбрахте, че децата са били сами в зоопарка? В статията не се споменава. Може да са били група от лятно училище.

# 74
  • на брега на морето
деца "лайнета", "изроди" и тн.....съжалявам, но за мен това не е нормално точно толкова, колкото и постъпката на детето с мецаната.
И едното и другото са крайност....която не води след себе си до нищо добро.

Лайна и изроди са, да. Отвратителното е, че щом е животно може да му се случи всичко, голям праз.

Колкото до това, че детето ти предпочита в този момент общуването с животните на съседите, не се безпокой - то расте, развива се и се променя. Сигурно няма да остане болезнено привързано към тях, но ще ги почита и ще им помага. Което е голям плюс за него. Любовта му ще има по-широки граници.

Чек, сърце   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт