Инцидент с мечка и дете в зоопарка във Варна

• 15 948
  • 317
  •   1
Отговори
# 45
Къде написах, че оправдавам детето? Защо ми изопачавате думите?
Колко ли от вас ще разрешат в такъв момент детето им да бъде сложено пред клетката и да се обяснява?
Не очаквам искрени отговори на този ми въпрос....

напротив, аз бих се съгласила. И ще стоя до него, за да контролирам нещата. И не е задължително детето да се озлоби и да получи дълготрайна травма.

не се обиждай, но първия ти пост беше необмислен. мнението ми до голяма степен се припокрива с тези на бонбонбон.

всеки път в зоопарка се обясняваме с непознати, сами или с родителите си деца, които дразнят животните или хвърлят храна непосредствено до табелите - и излизам аз виновна и крива. Явно си трябват такива наказания.

# 46
Смислено би било, детето да чисти определен период клетките на животните.
Но и родителите следва да понесат глоба, защото това е малолетното им дете им и те трябва да са наясно какви ги върши.В тази връзка, доста е нелепо наказанието да включва бой.За какво? Защото те не са го възпитали добре и тъй като са безсилни, заиграват шамарите.

При всичките ми посещения в зоологическата градина, неизменно има невъзпитани възрастни, които хвърлят каквото им попадне на животните и около тях са децата им, които жадно попиват.Е, кой е за бой?

Последна редакция: пт, 26 юли 2013, 19:51 от Magnificent

# 47
  • град-държава
Vrabezza явно и ти си "боготвориш детето" като мен Peace

Само че има голяма емоционална и възпитателна разлика в това, дали 1) ще изтапанчиш детето пред клетката за наказание, където ще отнесе доста чужда злоба и ще се върне вкъщи със съответните емоционални щети за цял живот или 2) ще му връчиш лопата и гумени ботуши, и ще го пратиш за една седмица да носи храна и да се грижи за мечката, която е наранило.

Това не отпада в никакъв случай и разходите по лечението, и глоба, и грижите, и каквото може да свърши полезно там.

# 48
ahasver кои са тези родители, би ли уточнила? познаваш родителите на детето ли?
бонбонбон какви 10 минути, аз бих го накарала цяло лято да рине фъшкиите из целия зоопарк, в допълнение с ежедневни лекции за животните и показване как да се грижи за тях.
тити не, няма да унижавам детето, отново ти казвам - не по - малко бясна съм от вас заради мечока, за това и пуснах темата. Години гледам какво се случва с животните в България, как масово хората уат децата да ритнат уличното куче, да "разкарат" тая гнусна котка и тн:( не по - малко болно ми е, но 10 годишно дете няма да нарека изрод, постъпката му е такава, факт, но това е 10 годишно дете.....Със слагането му пред клетката и унижаването му, още повече би се озлобило и ако този път неосъзнато е направило идиотщината, то следващия път ще я направи нарочно, напук на животните Tired

# 49
Къде написах, че оправдавам детето? Защо ми изопачавате думите?
Колко ли от вас ще разрешат в такъв момент детето им да бъде сложено пред клетката и да се обяснява?
Не очаквам искрени отговори на този ми въпрос....

напротив, аз бих се съгласила. И ще стоя до него, за да контролирам нещата. И не е задължително детето да се озлоби и да получи дълготрайна травма.

не се обиждай, но първия ти пост беше необмислен. мнението ми до голяма степен се припокрива с тези на бонбонбон.

всеки път в зоопарка се обясняваме с непознати, сами или с родителите си деца, които дразнят животните или хвърлят храна непосредствено до табелите - и излизам аз виновна и крива. Явно си трябват такива наказания.
трябват глоби за такива наказания, сурови, това още в началото го споменах:( всеки път и аз правя забележка в зоопарка и веднъж един такава майна ми тегли ooooh!

# 50
  • град-държава
Питаш и сама си отговаряш.

# 51
  • London
Не знам дали детето нарочно е хвърлило флакона със спрей или го е изпуснало без да иска при мецата. Факт е обаче, че има тотална липса на родителски контрол. Навсякъде. На всякаква въраст.

И сега ще съм леко не по темата, но преди няколко дена имах следната случка - на детска площадка към ресторант едно момченце на около 3-4 години беше въоръжено с пушка с патрони (дунапрен и пластмаса) и откри огън срещу другите деца. И всичко това пред очите на гордата му майка, която наблюдаваше с огромна усмивка на лицето и на която изобщо не й минаваше през акъла как отрочето й преспокойно можеше да извади окото на някой. Идеше ми да й счупя главата, честно.

Около Коледа си бях в България и при всяко извеждане на кучето ми в близкия парк засичах копелдаци на не повече от 7-10 години мятащи бомбички около нас. Виждаха, че кучето ми започва да тича хаотично и дезеориентира и това ги забавляваше. А на мен ми спираше сърцето дали няма да хукне извън парка и да го блъсне кола заради шумния хаос.  Ако кучето ми го беше сгазила кола по вина на тия идиотчета хич нямаше да ме интересува чий деца са, колко са големи и тн. Пердето пада и ритници на поразия. За какво аз трето лице да страдам, че някой не си е възпитал детето???

# 52
Минимумът би трябвало да е глоба и заплащане на разходите по лечение.

Не би трябвало да пускат деца под дадена възраст сами в зоопарка, според мен. Не че възрастните са стока, ама уж някакъв надзор да се осъществява. Ами ако реши да пълзи или прескача решетки?

И този спрей-боя - за какво му е на 10-годишно такова нещо, и 10-годишните ли почнаха да драскат графити ooooh!

Изтръпвам от такива истории, аз като родител бих наказала много сериозно такова провинение. Отвращават ме такива случки.

# 53
La Catrala, децата, че са били идиотчета, били са, но ти си длъжна да си държиш кучето на повод.

Що се отнася до темата, според мен родителите трябва да отнесат една яка глоба (лечението + чистенето), а детето да помага примерно 1 седмица по 1-2 часа на ден.

# 54
  • Варна
И аз мисля, че на виновника не му е мястото пред клетката да обяснява. Според мен ще стаи омраза заради унижението, която някой ден ще се върне с по-голяма сила-когато вече е възрастен човек. А от това ме побиват тръпки.

Родителите да платят всичко от-до, за реалното му наказание още трябва да помисля какво би било добре да бъде, според мен.

А зоологическите градини са едно тъжно място за осъзнатите хора.

# 55
Добре са ги възпитали малките лайнета няма що...
Като е на 10 години к'во? Не осъзнава простотията си?
Нищо няма да им направят. И ще си израстат по-големи лайна.
Същите изроди като като тези където заливат котки и кучета с гориво и ги палят ,или ги бесят.
Ако мечката ги беше докопала по някакъв начин щяха да накажат управата на зоопарка и тях наистина да ги глобят или дори съдят,щото мама и тате ще вдигнат врява до Бога,че една мечка е щяла да затрие безценните им изроди.
Незачитането на нечии живот,дори и животински е доста ясен показател,че за тези деца не е положено минимално усилие да се научат да възприемат света като Домът,в който ще живеят и трябва да им е добре,,но и да спазват правилата в него ,за да им е наистина добре  в него.

# 56
La Catrala, децата, че са били идиотчета, били са, но ти си длъжна да си държиш кучето на повод.

Да,то на повод сигурно не чува и е нямало да се плаши.

# 57
деца "лайнета", "изроди" и тн.....съжалявам, но за мен това не е нормално точно толкова, колкото и постъпката на детето с мецаната.
И едното и другото са крайност....която не води след себе си до нищо добро.

# 58
деца "лайнета", "изроди" и тн.....съжалявам, но за мен това не е нормално точно толкова, колкото и постъпката на детето с мецаната.
И едното и другото са крайност....която не води след себе си до нищо добро.

Няма да лицемеря.За мен са такива,пък нека е крайност.
Тези,от които са се възпроизвели са същите.
Добро ще е ако много родители разберат,че грешките на деца и то пораснали деца не се оправдават с едно: "ама те са деца..." ,ето,това е крайност. А грешките търпят корекция.При добра воля и желание.
За мен е така.
За теб ти си си права също  Peace

# 59
...аз бих го накарала цяло лято да рине фъшкиите из целия зоопарк, в допълнение с ежедневни лекции за животните и показване как да се грижи за тях.

newsm10   и добавям солена глоба за родителите.

Общи условия

Активация на акаунт