Инцидент с мечка и дете в зоопарка във Варна

• 16 010
  • 317
  •   1
Отговори
# 75
  • London
А как да ги нарека Кейси, малките невинни ангели??? То гледа какво да ти направи мръсотия, изтъкано от злоба още от малко, ще си меря аз приказките как го наричам. newsm78

# 76
А как да ги нарека Кейси, малките невинни ангели??? То гледа какво да ти направи мръсотия, изтъкано от злоба още от малко, ще си меря аз приказките как го наричам. newsm78

Аз бих ги нарекла "момчета"
Не ревеше ли ти миналата седмица, как се отнасяли с теб тук? Като гледам, не падаш по-долу. Може да си мислиш, че си принцеса, но всъщност нищо от село не ти е чужно, основно като поведение.
Ако това е изказът на вашето поколение, не се учудвайте, че децата дори ви задминават.

# 77
На първо място си мисля, че някои затвори за животни трябва да се разпуснат.
На второ място мисля, че дете на 10 години много добре осъзнава какво върши, все пак отглеждам едно все още на 6 и е съвсем в час.
И на трето място - то все пак е дете и независимо, че се осъзнава, не може да се контролира. Възрастните где ги?
И на финала си мисля, че все пак някакво наказание трябва да има, не може да свикват от малки да живеят с чувство за безнаказаност.

# 78
Много рядко пиша в такива теми, но този път много ме провокира. Имам чувството че поне половината хора пишат без изобщо да четат. Или минават по диагонала. Или не знам и аз Sad
Съгласна съм с мненията на Moon Walk, че от унижение като възпитание полза няма. Виждала съм няколко примера и съм сигурна, че за повечето деца не работи добре. И тя никъде не казва, че защитава детето, как толкова народ й се нахвърлиха с такава теза ми е тотално неразбираемо. Или пък да тълкувате поста й като, че се притеснява, че нейното дете предпочита да играе със животните  ooooh!

И аз съм на мнение, че трябва глоба за родителите, а детето да се грижи за клетката на мечката и за самата мечка. Да види колко страда от това, че не може да се храни сама. Ако това не помогне на детето, унижението съвсем няма. И далече не съм съгласна, че щом на 10 е постъпило така, значи вече трябва да се отпише. Разбира се ще е проблем, ако така е възпитавано. Но това няма как да знаем. И за това имам много примери пред очите ми. Изобщо не е нужно детето да е възпитавано в омраза към животните, за да постъпи така. Децата на тази възраст често наистина не си дават сметка за действията си и последиците. Имам няколко съвсем пресни примера от играта на сина ми и приятелите му. На 12 са. И не, не ги защитавам изобщо. Просто виждам, че искрено взимат лоши решения и наистина не си дават сметка. (Съседчето ни развали ключалката на входната врата преди няколко седмици. Заедно със сина ми са били, аз работех у дома. Видяли във филм как се отваря брава с фиба и съседчето решило да опита да превърти ключалката. На моя син хич не му е хрумнало, че това е много лоша идея. Любопитство и лоша преценка. Фибата се счупила и ключалката останала блокирана.)

# 79
A защо да е унижение за детето да застане пред клетката и да обясни защо не бива да се постъпва така с животни, че нещо не мога да схвана?

# 80
Защото по моя скромен опит като родител, на възраст 10 възприятието на околните към тях самите е най-важното нещо на света. И всякакви непознати да се хихикат докато то обяснява или още по-зле, да го наричат с разни от горе-изброените наименование (лайно, идиот и прочее) си е огромно унижение, което много се съмнявам, че ще има търсения възпитателен ефект.
Аз лично изобщо не съм привърженик на възпитанието тип "засрами се" (не че по навик не съм ги казвала тези думи и аз)

# 81
А, то някой може да го нарече, че е лайно и без нищо да е направило, но когато е, не пречи да получи солидно обяснение, че така не се прави и да бъде така любезен да обясни и на връстниците си. Едни ще попият, други не. Чак пък унижение. Всъщност би могло да се намери и по-добро решение, за да се научи, че това не е редно, но и предложеното не е чак драматично унизително.

# 82
  • Варна
Интересно ми е кой би хихикал при подобно обяснение. Или пък би нарекъл детето "идиот" и проч.
И защо обяснението на постъпката се тълкува като унижение?

# 83
Просто си давам мнението, както всички други коментиращи. Нали частично и за това е темата   bouquet

П.П. Богиня, много деца биха се хихикали. А идиот го наричат над половината писали в темата. Ако тук го наричат така, мислиш ли, че няма да го кажат и на живо? Абсолютно си представям и как някой би го заплюл и подобни.

Да задам контра въпрос. Защо мислите, че да обясни постъпката си на купчина случайно преминаващи ще го накара да я осъзнае и да не прави повече така? Децата, както и големите, са различни. Според мен да върши дейности, които реално да му покажат какво е мечката и как тя страда от постъпката му, са много по-полезни за вътрешното осъзнаване на това дете. Спрямо другото.  Това е просто мое мнение базирано на моите наблюдения.

# 84
Защото постоянно ще си напомня какво е сторил и ще гледа нещастното животно, наместо с досада да се скатава, работейки обществено полезен труд като например почистване на хартии или опаковки в зоопарка.

# 85
  • London
Милена, как все са ви съседчетата виновни, а вашите хубави гарджета само седяли и гледали отстрани неразбиращи какво станало? ooooh! Сина ти седеше там и гледаше недоумявайки как бравата се разваля, ама и ви пързалят както си искат тия деца. Хитри са , не им го отричам. Пешо у тях вика ''Беше Иванчо, аз само гледах'' , Иванчо у дома си вика ''Беше Пешо, аз не исках''. Joy

# 86
Четох за случката. Условията, в които живеят животните конкретно във варненския зоокът, а предполагам и в цялата страна, са просто ужасяващи. Не им стига това тегло, но "забавата" на нечии малоумни отрочета /без извинение/
Никога нема да ида в зоопарк! Мисля, че е време да престанете да водите децата си в тези затвори за невинни и да ги учите, че там е забавно! Stop
Толкова хубаво ми стана от постовете ви, очаквах темата да бъде пълна с безсърдечие...

# 87
La Catrala, ти си от групата на нечетящите много добре чуждите постове. Затова не мисля, че има особен смисъл да ти обяснявам повече за случката. Нито оправдавам сина ми, нито смятам, че само съседчето е виновно. Точно затова и споменах, че сина ми е бил до него, когато това се е случвало.  Защото и той носи отговорност, обикновено се нарича съучастник, нали така.
Тезата ми беше, че някой деца наистина не винаги си дават сметка за последствията. Надявам се да се научат с малки грешки (с което не казвам, че случката с мечката е малка, коментирам моя пример и факта, че не се наложи да сменим бравата, както първоначално си мислех).

# 88
Защото постоянно ще си напомня какво е сторил и ще гледа нещастното животно, наместо с досада да се скатава, работейки обществено полезен труд като например почистване на хартии или опаковки в зоопарка.

Точно заради това смятам, че труда му трябва да е свързан именно с клетката на мечката. За да вижда грижите, които се налага да се полагат за нея, защото е наранена и това, че тя страда и не може да се храни сама. Не говоря за събиране на хартийки и прочее някъде другаде в зоопарка. Просто по лични наблюдения съдя, че децата се научават на любов с грижа за животните. Не с думи.

# 89
A защо да е унижение за детето да застане пред клетката и да обясни защо не бива да се постъпва така с животни, че нещо не мога да схвана?

Защото ще чуе това:
Добре са ги възпитали малките лайнета няма що...
Като е на 10 години к'во? Не осъзнава простотията си?
Нищо няма да им направят. И ще си израстат по-големи лайна.
Същите изроди като като тези където заливат котки и кучета с гориво и ги палят ,или ги бесят.

и так далье...

Нали идеята е детето да излезе от тази случка с наказанието по-добър човек, който да бъде убеден за себе си, че не трябва да постъпва така? Сега си представи, че ти си дете, което е правило някаква пълна тъпотия, от тези, които всички сме правили. И като се е обърнало е видяло, че се е получило по-страшно, отколкото си го е представяло. Как ще му дадеш по-добре да разбере, какво е направило - като го оставиш да работи там при мечката, да осмисля и за осъзнава всеки ден, какви са последствията, или като го сложиш пред озлобени непознати, които да му обясняват в лицето, че е айде да не изреждам, че ми е по-беден речника от горния цитат в тази посока.
От назиданието ще го направиш още по-озлобен индивид, който като порасне по-добре да не го срещаш. При другия подход има поне някакъв шанс да му уври главата в положителна посока.

Общи условия

Активация на акаунт