Инцидент с мечка и дете в зоопарка във Варна

• 15 970
  • 317
  •   1
Отговори
# 180
Да бе, и аз се чудя, до вчера кривакът бил средство за изграждане на характера, днес вече вреди на психическото здраве и накърнява достойнството. Чунким като деца все с пушлета с пластмасови топчета сте стреляли по врабците или сте били кучетата с меча на Дарт Вейдър (не че го знаят малките кой е този, но няма значение, важното е, че мечът свети).

# 181
Съвсем отделно изпитвам искрена жал към животните, осъдени да живеят в нашите зоопаркове. Никога няма да забравя отчаяният поглед на шимпанзето в нашата зоологическа градина. Откакто го видях в какви условия живее и как видимо не се чувства добре там, повече не съм стъпила и изобщо не съм сигурна дали бих завела повече някое дете там.

Шимпанзето Били отдавна го няма вече там. Отнеха им го. Освен ежедневния тормоз от посетителите, беше успял да си завъди и диабет заради неправилно хранене, ако не се лъжа. Не помня само къде го изпратиха.
Което не означава, че останалите животни се гледат добре, де. Скръб и печал цари в нашия зоопарк. И не само...

Но пък никога няма да забравя как Били си отмъсти на един идиот, който го напръска с вода. (Извинявам се на потресените от епитета "идиот", адресиран към чужд мъж на 40+ години, ама това е най-мекото определение, което ми идва наум). Та, същият този идиот, както гледаше шимпанзето, седнало до мрежата, в един момент го напръска с шишето с вода, което държеше в ръце. Точно до мен беше. Не знам какво му прищрака, както си седеше, замахна и го поля с водата. Маймунекът само го изгледа и нищо не каза. Просто стана, обиколи клетката и се прибра в леговището си. След малко излезе, пак обиколи с небрежна походка и в момента, в който наближи мрежата и хилещия се зад нея идиот, скочи пред него и го напръска на свой ред. Оказа се, че беше напълнил устата си с вода, изплю я върху него на силна струя и така успя да си отмъсти.
Най-интересното беше, че идиотът не беше сам. Беше част от компания - няколко мъже, жени и деца. В момента, в който шимпанзето раздаде правосъдие, идиотът отскочи назад, стоящите наоколо също реагираха шумно и това привлече вниманието на една жена от компанията, която притича от съседната клетка и изкрещя: "Какво пак направи бе, простак???". Останах с впечатление, че това беше собствената му съпруга, която си познаваше стоката и реагира адекватно.
"Ааа, нищо бе, какво да съм направил?" - измънка оня и се отдалечи под заплашителния поглед на жена си.
Та такива ми ти неща по нашите зоопаркове. Къде блеят защитниците на животните, не знам. Ама ако имах капка власт, щях да ги забраня - и зоопарковете, и цирковете, и всякакви такива извращения спрямо животните. Като искат милите дечица да гледкат диви животинчета - кеф им NG, кеф им Animal Planet, кеф им още куп предавания и филми по телевизията. Хем ги дават в естествената им седа, не сред бетон, лайна и боклуци.
Ама нали е по-лесно да се потрисаме от тричането на кучета, отколкото от къде-къде по-гадните извращения спрямо животни...

# 182
Ами ей такъв, Цеца- шарен  Laughing
Този, дето взима парите за билетчетата би могъл да влезе в тази роля. Може да се измисли нещо, ако човек има желание. Или ето - провинилият се младеж може да върши тази работа безплатно- за назидание.
Като не могат да поддържат зоопарк, да не го поддържат. Или да увеличат входа тогава.
Никой не е умрял да гледа проскубани и изтормозени животни във вмирисани клетки.
Като не могат да се научат как се прави зоопарк, да изпратят животните в други европейски зоопаркове, където ще си живеят в близка до реалната среда и няма да се гаврят с тях.

Браво на Били  Laughing
Дано да е отишъл на по-добро място.

# 183
http://vbox7.com/play:aeeb5164ad

Били имаше още много други номера, ама друг път ще разказвам как се забавляваше с досадните натрапници от другата страна на мрежата с помощта на доматите и ябълките от храната си.
Жалко, че мечките са по-беззащитни и нямат такива възможности. Освен онзи случай с пияните катили във Варна, които бяха влезли в клетката. И си го получиха.

# 184
  • на брега на морето
Даже не е нужно, това момче да го изправят за назидание пред клетката, достатъчно е да му разпечат тази тема

Знаеш ли, че днес точно за този вариант си мислех.

# 185

Едно време, ако някой от нас /когато бяхме деца/, беше направило такова нещо, първо щеше чичкото в Зоопарка да ни плясне по някой шамар, после да ни заведе вкъщи и вкъщи да ни накажат.
Нямаше такова жалене на детската простотия, умуване какво видиш ли да бъде наказанието, за да не накърни достойнството на детето. Сега, повечето деца, нямат страх от забележки и наказания.

сега са кристални и пембени и аурата им отива на кино.

# 186
.Ама ако имах капка власт, щях да ги забраня - и зоопарковете, и цирковете, и всякакви такива извращения спрямо животните. Като искат милите дечица да гледкат диви животинчета - кеф им NG, кеф им Animal Planet, кеф им още куп предавания и филми по телевизията. Хем ги дават в естествената им седа, не сред бетон, лайна и боклуци.

И аз. На секундата.

# 187
Абе за нищо не сме.
Ние за децата нямаме условия, камо ли за екзотични животни.
И отношение нямаме. Може би защото всичко из горите вече е изтрепано или изпоплашено и някак си липсва респект към дивото животно.
Прави ли ви впечатление как например в Англия, Германия, Австрия могат да се видят разни катерички, зайчета, костенурки и патици в парковете, които без страх си ходят сред хората?  А тук, всичко се е скрило, защото явно сме лоши. Дори и котките бягат подплашени. Само мурджовците без дом ни правят компания.

# 188
Аз по принцип не съм привърженик на твърде агресивни мерки спрямо децата и накърняване на достойнството им.
Но твърде много държа на правилата, а пък задължително условие, за да смятам, че човек заслужава да бъде жив, е доброто държание към животните и като цяло природата. 
Мойта щерка, ако някой ден направи такова нещо, първо ще умра от срам, че не съм се справила като родител.Второ, ще се вбеся, че тя не е слушала нещата, на които съм я учила и ще изяде такъв бой, че задника и ще е червен и като е на 78 години.

Това дете, освен наказание от родителите си, трябва да бъде накарано да се извини, насред зоологическата градина-на уредниците, на директора, на родителите си и на другите хора. После някакъв обществен труд, по възможност да рине на дивите прасета или в приют за бездомни животни.

# 189
И като глобят родителите, детето какво ще разбере от своето наказание?

Най- справедливо ми се вижда освен глобата, родителите да поемат и разноските по лечението на животното и заедно с дете то си да минат образователен урок за това как трябва да се отнасяш с животните и какви са правилата за посещение на зоопарк.

А за детето задължително да има адекватно наказание- примерно полагане на труд в зоопарка. Не виждам нищо унизително в предложението да разяснява на останалите посетители как да се държат. Напротив, не само то ще научи нещо, ами и за останалите ще бъде от полза.

# 190
Леле *Belle-Etoile*, представям си, ако беше привърженик на агресивните мерки какво щеше да види това дете  Laughing
Чак такъв бой не знам дали е необходим? 

# 191
Прави ли ви впечатление как например в Англия, Германия, Австрия могат да се видят разни катерички, зайчета, костенурки и патици в парковете, които без страх си ходят сред хората?  А тук, всичко се е скрило, защото явно сме лоши. Дори и котките бягат подплашени. Само мурджовците без дом ни правят компания.
Във Виена видях с изумление врабчета, които кълват директно от чинията в едно кафене в парка, докато хората си стоят на масата. Гледах ги с искрена почуда, дори момчето погали едното врабче по опашката.
Толкова бях впечатлена, че дни наред само за това говорех. Изумително спокойствие  Heart Eyes

# 192
тити, не си права, да знаеш! ''Кристалните и пембените'' и индиговите деца може да не спечелят олимпиада по математика Simple Smile, но те нема да водят децата си в зоопаркове, ще бъдат на всички протести срещу опитите с животни, нема да посегнат на беззащитен човек или животно, нема да крадат, грабят, тормозят...Те ще променят света чрез нетърпимост към злото вън и вътре в тях.

# 193
...Те ще променят света чрез нетърпимост към злото вън и вътре в тях.

Амин!
 Praynig Praynig Praynig

# 194
амин, Пънки.

Общи условия

Активация на акаунт