Инцидент с мечка и дете в зоопарка във Варна

• 15 948
  • 317
  •   1
Отговори
# 225
Както винаги хората без деца най-много разбират от възпитание...Хайде със здраве!
Всеки, който има акъл за 5 пари в главата, ще разбере, че говориш глупости. Някои просто възпитаваме и сме възпитани по-умно, по-отговорно и в уважение към наистина беззащитните.

П.П. Пише се леШпер, докато не го видя в правописен речник на БАН.

# 226
По-скоро хората без деца все още са обективни и не са станали роб на малкия император.

Бе чудя се дали и аз да не дръпна една тирада относно комплексите на дрeбните хора в зряла възраст... Thinking
Вместо това ще си запазя правото при още един постинг лично насочен към мен да информирам модератор-щото тук не е  варненския зоопарк и правилата важат за всички Peace

# 227
  • London
Като някои хора не могат да водят дискусия се чудя какво търсят във форуми. Или са влезли само да заплашват с модератори като нещо не им изнася. Нямам думи , с две думи. #Crazy

И цялата тема замръзна! Хората май и страх ги хвана да пишат! Пазете се тук вече се работи на принцип заплахи, човек да не смее да се изкаже.... Naughty

# 228
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Хайде и аз ще се обадя ни в клин, ни в ръкав, ама- Котьо, много ти е готин заека Heart Eyes.

# 229
  • на брега на морето
Хайде и аз ще се обадя ни в клин, ни в ръкав, ама- Котьо, много ти е готин заека Heart Eyes.

Нали?  Hug Прекрасен беше душичката ми. Отиде си.

# 230
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Ау, съжалявам Confused Hug

# 231
Котьо, много мъчно ми стана за твоя Зайко  Cry

# 232
  • на брега на морето
Котьо, много мъчно ми стана за твоя Зайко  Cry

8 години изживяхме заедно. Той достигна библейската възраст за зайче. И на мен ми е ужасно мъчно и място не си намирам.

# 233
Темата е станала доста злостна, та да ви споделя мнението на 9 годишен хлапак:

Детето се прибра от село ( донесе 5 пиленца, с които вкъщи официално имаме зоопарк - две кучета, две котки, 4 пъдпъдъка, 10 кокошки, 2 хамстера.....змии, че живеем на скала и са доста:)). Разказах му случката, ядоса се, питах го какво да правят с детето - "да го вкарат в затвор за деца."...Питах го не е ли прекалено - "не, ако го беше направил на човек, нямаше ли да го осъдят"...След 5 минути добави - "и който му е продал спрея, и той в затвора". Казах му, какво наказание са предложили и какво предлагам аз - каза - и двете да му ги наложат ooooh!. Попитах го би ли наранил животно - каза - само ако ме нападне, за да се защитя.

Котьо, наистина доста е живял за зайчок, душичка:(

# 234
  • София
Публичното унижение няма как да бъде възприето като наказание, а само като унижение. Не виждам как задължаването на детето да стои пред клетката и да обяснява какво е направило ще го накара да онъзнае тежестта на постъпката си. Като го прочетох това, се сетих за кадър от филма Момчето си  отива, в който на едно дете му провесиха табела "убиец", защото птичето, за което са се грижили в училище умряло заради него. Да вземат и на това дете да му окачат една табела, поне да не се мори да разказва! Да не сме в Средновековието да се прави публично унижение за назидание и радост на тълпата! Управата на зоопарка да търси други начини, законни, за да постигне справедливост и компенсации. Постъпката на детето е много лоша, и дори да е общественополезен труд, то да е в полза на пострадали животни, за да се осъзнае.

# 235
Публичното унижение няма как да бъде възприето като наказание, а само като унижение.

Точно това е, ама някак си не успях така добре да го напиша.

# 236
Е как да не е наказание унижението? Едно от наказанията в НК е обществено порицание.
"Наказанието обществено порицание се състои в публично порицаване на виновния, което се обявява пред съответния колектив, чрез печата или по друг подходящ начин съобразно с указаното в присъдата."

# 237
  • София
Добре, става въпрос за порицание, а не за унижение, както е предложено от управата. Порицанието не е ли еднократно и с четене на съответния акт пред колектива или печата, както си го описала? А не на площада пред всеки минувач? Кое му е порицанието да караш дете да стои незнайно колко време пред клетката на животното и да обяснява оново и отново пред всеки льольо, който е решил да се поизгаври? В тази тема виждам единствено жажда за отмъщение от страна на възрастни хора. Не искат детето да бъде наказано, а да му е гадно, да го боли, и то неведнъж, а постоянно, и то не да страда самичко, а публично, за радост на отмъстителите, изживяващи се като стожери на справедливостта, все едно са Господ и съд. Направо си представям как някой го връзва това дете за клетката, за да може тълпата спокойно да го пръска със спрей. Жестокостта на възрастните в тази тема е доста по-голяма от жестокостта на детето към животното, защото жестокостта на възрастните тук, включително  на управата на зоопарка е осъзната, планирана, защото се написаха доста сценарии как по-точно да се направи, за да боли повече.

# 238
Добре, обяснете ми защо сте толкова против да има еквивалентност между извършената грешка и наказанието за нея? Значи то може да се изживява като съдник-Господ да замеря мечката, обаче управата на парка не може да се изживява като съдник-Господ и да поиска да го накаже. Ееееее!

# 239
  • София
В такъв случай адекватното по размер и тежест е да затворят детето в една клетка, досущ като на мечката, и да спукат флакон в лицето му, за да може да получи подобни наранявания и подобна силна болка, и да се наложи майка  му да го храни така, както гледачите ще хранят мечката. По-еквивалентно няма как да бъде. Какво ще кажеш? Едно към едно ще си го получи. Ще бъде спазено до последната подробност.

Общи условия

Активация на акаунт