Целулит - 5 тема

• 64 447
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
  • Sofia
   Да, Аленка, имах такива притеснения, обаче се оказаха абсолютно необосновани, тъй като направих масаж на приятеля ми, а след това пробвах действието на вендузите и върху себе си за 10 минутки, за да видя как ще се справя сама.  Simple Smile Та, ръцете ми никак не се измориха.

Като за начало си взех масажното олио на Икаров; за по-нататък ще видим - ако се "зарибя", може да премина и на по-качествен продукт за масажиране.  Flutter

Последна редакция: пт, 03 яну 2014, 00:48 от Black Cat 13

# 361
  • в 1001-та нощ
Аз в течение на времето стигнах до домашен коктейл - от базово масло с добавени етерични масла - най-изгодно ми излиза  Mr. Green

# 362
  • Sofia
   Знам за теб, Аленка, но аз съм от малко по-"мързеливичките" кокетки и докато се наканя да ги купя продуктите, пък после да забъркам... Е, вероятно и дотам ще стигна, но поне засега съм доволна от Икаров.  Peace

# 363
  • София
Аз в течение на времето стигнах до домашен коктейл - от базово масло с добавени етерични масла - най-изгодно ми излиза  Mr. Green

Да сте живи и здрави за това, че ме светнахте за вендузите! Имат страхотен ефект върху мен. Правя ги заедно с антицелулитен крем, който втривам с тяхна помощ. Обаче забелязах странен страничен ефект - едното коляно ми се наду (май се напълни с вода) и ме боли...дали е от вендузите?  newsm78

# 364
  • в 1001-та нощ
Радвам се, че има хубав ефект  Peace

За коляното не ми се вярва   Rolling Eyes newsm78 , аз много не ги засягам, ти работиш и върху коляното ли?

Хубаво е да те види лекар  Peace да е ясно какъв е проблемът и от къде идва  Peace

# 365
  • Sofia
   Аз искам да попитам, според вас, ефикасен ли е бил масаж с вендузи, след който не остават синини...?  newsm78 Макар и да работих само по десетина минутки на бедро вчера, имаше осезаема болка, кожата се зачерви, но на следващия ден така и нямаше нито една синина. Преди, като съм ходила на масаж при професионалист, пак я имаше същата болка, но и посиняването беше значително.

# 366
  • в 1001-та нощ
По-добре без синини  Peace постепенно ще увеличаваш вакуума, аз нямам никакви синини изобщо

# 367
  • Sofia
   И аз знам, че е по-добре без синини, поради ред причини, но се чудя дали не правя масажа по погрешен начин. Иначе, няма как да си обясня, защо, като ходих на професионален масаж, краката ми бяха буквално лилави от хематоми, а сега няма нито една синина.

Между другото, има ли значение бързината, с която плъзгам вендузата по кожата? Масажистът ми я движеше доста бързо, аз, обаче, се чувствам по-комфортно с по-плавни движения.  Rolling Eyes

# 368
  • в 1001-та нощ
Масажистът е бил по-груб от нужното  Peace няма нужда да се травмират тъканите и кр. съдове, както и е важно да има търпение и постоянство  Peace

Аз правя - умерено бързо - не съвсем бавно, но и не летя  Blush

# 369
  • Sofia
   Ок, Аленка, много ти благодаря!  Hug   bouquet

# 370
  • в 1001-та нощ
Без насилие  Peace към красота  Peace достатъчно е, че те боли  Peace

Повечето масажисти - целят резултат с 10 процедури и попресоляват манджата  Peace Първият път, като ползвах такъв пакет, било е около 2007г .... масажистката изрично ме питаше - дали посинявам, за да си премеси силата и много внимаваше да нямам синки, както е било и след това - на други места  Peace

Синини съм имала - при първи сблъсък с велашейп и когато сама започнах с вендузите  Peace Вече не се случва  Hug

# 371
  • София
Много полезна тема, благодаря, момичета!  Hug Изчетох я на един дъх!

Аз започнах новата година с нападение срещу килограмите и целулита. Започнах здравословно хранене - напълно изключих сладко, тестено, газирано не пия по принцип. Пия около 2 литра вода, като 1 чаша топла вода с изцеден половин лимон сутрин на гладно;отделно 1-2 чаши зелен чай и 1-2 чаши джинджифилов чай. Започнах и на фитнес да ходя, като фитнес инструктор ми изготви програма, така че трябва да даде ефект. Купих си и вендузите на Самоздрав, антицелулитното олио на Икаров и четката на Ебелин от ДМ.
Планът ми е сутрин да се сухочеткам около 10 минути, а вечер да мажа с олиото на Икаров и по 10-тина минути на крак с вендузите масаж. Това според вас правилна тактика ли е? И още нещо - минавате ли с вендузите от вътрешната страна на бедрата? Не ми се иска да ми излязат синини, защото бавно ми минават после, ама май е неизбежно...

Прочетох, че след масажа с вендузите е желателно студен душ на масажираните места и после намазване с антицелулитен гел. И тук идва чуденето ми кой е добър - има ли смисъл от по-скъп или всички са еднакви в общи линии? Ясно е, че кремовете в случая най-малко помагат, но все пак?

# 372
  • Sofia
   Браво, *Мария*!

Така, като те прочетох, ти направо ще атакуваш целулита и нежеланите килограми на всички фронтове, няма как резултатите да закъснеят.  Peace

Не съм супер компетентна по темата, но, според мен, по-добри са антицелулитните гелове, които силно загравят третираната зона, например - от по-бюджетните марки се сещам за Leocrema. Това, обаче, си е мое мнение / наблюдение.

Мисля, че не е препоръчително да третираш вътрешната страна на бедрата с вендузите.  Thinking Аз се чудя дали и там да не минавам с по-лек вакуум, защото тази зона при мен също се нуждае от подобен тип грижа.

# 373
  • в 1001-та нощ
Категорични суперлативи от реални хора, които познавам съм чувала само за ROC, но .... за мен е важно да се маже нещо и много не се задълбочавам, гледам да е приятно  Peace

# 374
Здравейте момичета.
В момента съм бременна в 8ми месец. Откакто разбрах, че съм бременна спрях вендузите, както и грижите за целулита. За мое учудване, няма поражения, защото се храня здравословно през цялата бременност, както и спортувам по малко:)  От вас разбрах, че не било опасно да масажирам с вендузи по време на бременност. Имам олио на Икаров против целулит, но на опаковката му пише да не се прилага по време на бременност... Обяснението ми е, че има етерични масла, които биха могли да предизвикат алергия и по този начин да навредят на плода. Вие какво препоръчвате, да се мажа с Икаров, или да се намажа със слънчогледово олио направо? А препоръчва ли се използването на антицелулитен гел за бременни. Аз имам на Кройтерхоф.
А какви са показанията при кърмачки- предполагам вендузите не вредят, ами антицелулитен крем? А кога е възможно започването на Вела-Шейп процедури? След спиране на кърменето ли?
Много ви благодаря предварително за отговорите. Извинявам се за хилядите въпроси Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт