Целулит - 5 тема

• 63 237
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Принципно при разширени вени и масажите са противопоказни, не само вендузите Peace.
Най-добре се консултирай с лекар.
Аз също има една вена, но не масажирам на това място.
Проблемът не е за подценяване, но има значение дали си правила възпаления и какво е състоянието на вените.

Те са ми повече на единия крак и някак са ограничени на две места, които си мисля, че могат да се заобиколят спокойно. Но може би наистина е добре да се консултирам. Шайн, благодаря.

# 631
Момичета, има ли значение посоката на движение на вендузите напр.отдолу-нагоре, кръгообразни и т.н. или движенията са хаотични и друго да питам - трябва ли да има зачервяване на кожата за да има ефект, тъй като аз сега действам с по-лек вакуум но се чудя дали има полза? От вчера започнах с вендузите ще докладвам за резултати след месец:)

# 632
аленото цвете, при масажа с мед - основно се търси отлепващия ефект, както и при вендузите, но не точно;  Blush активизира се лимфата, за да се изхвърлят излишностите, подобрява се кръвообращението  Peace

Мисля, че в студията - предварително го "затоплят", като кола маска  Peace Ако ще правиш масажа у дома и не искаш да убиваш ценното в него - затопли го на водна баня - бавно  Peace

mirra1 - най-общо казано - както ти е удобно  Mr. Green, можеш да добавиш в нещо - малко, антицелулитен крем или гел ..... за да не ти се разпилява в ръцете и така обтриваш зоните, внимавай да не претриеш кожата и имай предвид, че след това ще е по-чувствителна, ако решиш да ползваш загряващ продукт - ще ти пари повече  Peace

Благодаря;)

# 633
  • в 1001-та нощ
6tastliva, ако вената е просто видима и не ти създава дискомфорт - вероятно просто е повърхностна, близо до кожата т кожата е прозрачна, аз съм така  Peace

Ако е "разширена", определено ще знаеш, защото ще ти създава дискомфорт и да си била ан лекар вече  Peace

За всеки случай не пречи да се консултираш със съдов лекар  Peace

За масажа - аз правя краката отделно - първо единия, после другия  Peace

Движенията - са линейни, кръгови, на зиг-заг .... редувам  Peace

За седалището - вдигам крака, сгъвам го в коляното и го подпирам на стол - така "кожата се опъва" и ми е най-удобно, масажирам от сгъвката на коляното към кръста, т.е. обхвашшам бедрото отзад и седалишето, после движа настрани и т.н. - обикалян бедро и седалище

Зачервяване - при мен леко се зачервява, не е нужно да си причиняваш болка, да се измъчваш, ако постепенно увеличаваш вакуума - ще има и по-малък стрес и по-малко зачервяване  Peace

# 634
Принципно при разширени вени и масажите са противопоказни, не само вендузите Peace.
Най-добре се консултирай с лекар.
Аз също има една вена, но не масажирам на това място.
Проблемът не е за подценяване, но има значение дали си правила възпаления и какво е състоянието на вените.

Те са ми повече на единия крак и някак са ограничени на две места, които си мисля, че могат да се заобиколят спокойно. Но може би наистина е добре да се консултирам. Шайн, благодаря.

Всъщност най-лошото е, че при разширени вени доста процедури не трябва да се правят - масажи, вендузи, кола маска и т.н. да не говорим за другите по салоните. Много е неприятно, разбира се, че здравето е най-важно, но все пак сме дами и искаме да изглеждаме добре.  Flutter

Сутринта личната така ми се накара с тези вендузи, как можело такова нещо,  #Crazy обясни ми, че независимо къде е вената, въобще се забраняват масажите и загряването. Но все се надявам при мен положението да не е чак толкова зле - другата седмица съм на съдов хирург и дано той ме обнадежди и не се наложи спирането на масажите.  Praynig

# 635
  • в 1001-та нощ
Дано няма сериозен проблем при теб, имаш ли отоци, болки?

Не бих казала, че всичко е забранено, но не и в случайни салончета Simple Smile След първата бременност ходех в едно студио, където работеха само рехабилитатори, та там ходеха и жени с подобни проблеми, на които им правиха специални оточни масажи; с едната мацка се заговорихме и каза, че не се доверява да ходи другаде и споделяше за ефекта ... че е част от терапията, но и не се задълбочих много, както и не мога да кажа как е приключил случая  Blush

# 636
Момичета не разбирам какво став с моят целулит, свалям кг а рой повече започва да се вижда. Пра упражнения, масажирам в банята с утайка от кафе, редувам топъл студен душ, вендузи правих два пъти че съм синя и нищо. Може би е от това че пия по малко вода, около литър и половина , а и кърмя още newsm78

# 637
  • в 1001-та нощ
Дренираш повърхностните течности - т.нар мек целулит и остава видим твърдият, който е по-надолу  Peace Всъщност той е труден  Peace

# 638
аз се отказах от вендузите заради капилярите по краката ми. вместо това се записах на антицелулитен масаж. Масажорката ме изненадата, че целулит нямам, а това, което си мислех, че е целулит, всъщност е задържана вода. Започнах да пия дрениращи чайове и в комбинацията с масажите мога да кажа, че има видим ефект. Забелязах и положителен ефект върху стриите ми отстрани на бедрата.  Peace

# 639
caprice, какви дрениращи чайове пиеш?

# 640
Мечо грозде, вишни (дръжки), черен бъз - по 1 с.л. от трите се вари в 500мл вода и го изпиваш. Подслажда се и е приятно на вкус.
Преди това изпих една опаковка чай, който си беше кръстен "дрениращ чай", но от него нямаше толкова добър ефект.  Peace

# 641
Мечо грозде, вишни (дръжки), черен бъз - по 1 с.л. от трите се вари в 500мл вода и го изпиваш. Подслажда се и е приятно на вкус.
Преди това изпих една опаковка чай, който си беше кръстен "дрениращ чай", но от него нямаше толкова добър ефект.  Peace

caprice ще ми обясниш ли как точно се приема този дрениращ чай и какво точно му е действието? Мерси  Peace

# 642
  • София
Момичета какви са ви впечатленията от пресотерапията и дермосоник тератията, искам да пробвам защото положението с целулита ми е  Shocked
Тези процедури оказват ли някакво положително влияние върху намаляването на целулита или ще си дам парите на вятъра?
Моля ако някой има опит с такива процедури ми пиши на лични.
Стана ми интересно и на мен за този дрениращ чай, за първи път чувам  Rolling Eyes

# 643
  • в 1001-та нощ
Мисля, че и чаят с джинджифил има такова действие  Peace

# 644
Дано няма сериозен проблем при теб, имаш ли отоци, болки?

Не бих казала, че всичко е забранено, но не и в случайни салончета Simple Smile След първата бременност ходех в едно студио, където работеха само рехабилитатори, та там ходеха и жени с подобни проблеми, на които им правиха специални оточни масажи; с едната мацка се заговорихме и каза, че не се доверява да ходи другаде и споделяше за ефекта ... че е част от терапията, но и не се задълбочих много, както и не мога да кажа как е приключил случая  Blush

С втората бременност се бяха "обострили" проблемите с вените и капилярите, разбираемо. Бяха ми казали да отида след като родя, още не съм ходила, тези дни имам час и ще видим.
Иначе отоци и болки засега не, дано и занапред да няма.  Praynig

И да попитам - болката от масажа с времето и свикването ли отшумява или с намаляване на целулита? Понеже в началото на среден вакум нямах никаква болка, но тези дни доста "стискам" и усещам болка най-вече от външната страна на бедрата. А уж моят целулит е отвътре и на дупето  Rolling Eyes, та въобще спира ли да боли и при най-силен вакум някога или не? Дано ме разбрахте...

Алена, много хубав аватар  Heart Eyes Коремът ти изглежда доста малък за почти 9-ти месец...

Общи условия

Активация на акаунт