Отговори
# 615
  • Добрич
Привет!Честита радост на всички новородили мами!!!

Още не съм почнала да раждам.....не знам вече,явно детето чака нещо Grinning

Veseto_,много зависи от гледната точка.Аз и на 15ти да родя реших,че ще бъде  друго име,макар като забременях много да се замислях за Мария.Това не означава,че не вярваш,не почиташ и т.н.

# 616
Нана чакаш мен да вляза че и ти да ме последваш да си правим компания Laughing

# 617
  • СОФИЯ
Момичета,чета чета и съм в чуденка newsm78 ,моля за съвет ,ако избера като дата за секциото 15/08/13г ,задължително ли е да кръстя детето Мария или както някой ми казват поне да започне с буквата М.. Знам че е голям Християнски празник,но друго име някакси ми се върти в главата  ooooh!
не робувай на такива неща, при нас още от 4 месец знаем името, миналата година август месец загубих много близък роднина и бях решила,че ако имам някой ден момиче ще я кръстя на него,и впоследствие някакви баби ми обясняват ,че не било хубаво да се кръщава на починал човек........но пък аз не робувам на такива глупости,в крайна сметка ще си носи това име ,иначе  и мен ме питаха ако родя на 15,08,няма ли да я кръстя мария Wink

# 618
  • Добрич
Миленка,май -май не ми се лежи сама в болницата Hug

# 619
lyllyta, изпратих номерата на вестителките Peace

Весето, както го чувстваш, така ще я кръстиш.

Излязъл ми е на мен някакъв хипер мега гаден обрив по гърба, лазило ли ме е нещо, хапало ли ме е, не знам, обаче откачам от нерви, иде ми да набия всеки срещнат Crazy Whistling

# 620
Здравейте ,
Първо Честито на всички нови майки !!  bouquet

влизам тук да питам дали  давате  преварена вода със захар или без захар от самото начало защото вече полудявам от различни акъли около мен .
Педиатрите във селена казват изобщо никаква вода да не се дава на бебето поне до 6 месец и изцяло на кърма , ако е жадно пак кърма . А педиатърката  където е записана дъщеря ми ми вика да и давам водичка и тя ако искала ще пие ако не нямало . Майка ми , баба ми , леля ми и всички от това поколение всички ме натискта да съм и давала вода .
като чета в интернет пише че кърмата е 80% вода и детето си получава необходимото к-во течност . Кажете и вие мнението си ? Аз все още не съм и давала вода , памепресите и са пълни винаги което значи че си получава к-вото течности които иска организма и. Другото което ме е страх е да не свикне пък с бибероната и да се откаже от гърдата  така.
Какво мислите ??

# 621
Ако си е на кърма бебка, няма нужда от вода, от захар пък изобщо.

# 622
 Аз съм решила да давам вода след кърмене.Ако иска да пие-нека пие.В тези жеги не ми се мисли ако на мен ми дават само мляко как ще се чувствам,та ако ще и 90% от него да е вода.А захар във водата ,знам че се слага заради жълтеницата,а някои лекари препоръчвали глюкоза...

# 623
Всеки си решава, но вода със захар няма да помогне по-бързо да се преодолее жълтеницата.

Ето една статия по въпроса.

И цитат от нея:
"Проучванията доказват, че даването на вода със захар не понижава нивото на билирубин. Това дори може да забави оздравяването, тъй като стомахчето на бебето ще е пълно с вода, то ще суче по-рядко, ще се изхожда по-рядко и билирубинът ще бъде изхвърлен от организма по-бавно."

# 624
Здравейте мами. Аз влизам да се оплача. От два дни съм с контракции немога да спя да ям да пия. Само с 1см разкритие съм и лекарите казват чакане му е майката. Вече съм на края на силите си. Ударих два коктейла но нищо.

Честито на новите мами.   bouquet

# 625
Лелеее, Лили, стискам ти палци да тръгне скоро бебчето. А кофти ефект от коктейлите има ли?

# 626

И аз имам въпроси към ЛЛЛ.

Имам няколко проблема. Първо след като почнах да кърмя ми се разраниха зърната, може би защото кърмех седнала без бебка да е корем в корем с моя, но така ни показваха сестрите в болницата. Сега кърмя със силиконови зърна и вече с бебе корем в корем, според мен бебето си засуква добре, но все още имам лека болка в зърната и не знам това дали е от това, че са разранени зърната или защото позата ни не е правилна. Зърната ми и двете са с рани в горната част на зърното като луничка. Едната раничка зараста и се обели, а другата в момента се бели. Според мен си захапва голяма част от ареолата и зърното, но не съм сигурна. Като се опитвам да и отворя повече устичката тя се сърди и престава да се кърми. Има ли начин да се свържа с някого, който да ни посети в къщи, за да ни даде съвети как да я накарам да засуче и да захване гърдата добре, за да не ме боли? Другият ми въпрос е дали трябва да кърмя на една или две гърди на едно хранене и до колко да изцеждам гърдите след хранене? Лекарите ми казаха да се храним само от една гърда и да доизцеждам всичкото мляко от гърдата, на следващото хранене да сменя другата гърда. Знам, че това се е обсъждало и че трябва да изцеждам докато ми спре напрежението в гърдите, но аз не мога да преценя кога е настъпил този момент, а пък и от раните в гърдата винаги имам леко напрежение там. Също така имам и много кърма, след като се върнах от болницата почнах да изцеждам и от двете гърди по 50 милилитра след хранене и не знам дали няма да се доведа до хиперлактация. Благодаря ви предварително, всякакъв съвет ще ми е от полза.

Здравей UNynaeve,
Болката, която е останала след коригиране на позата кога я усещаш - когато бебето засуква, докато то суче или след кърмене? Само в зърната ли се усеща? Не разбрах дали третираш зърната по някакъв начин. При разранени зърна на много майки помагат въздушните бани - след кърмене гърдите се оставят да изсъхнат  без да се мият или подсушават след сукането на бебчето. След изсъхването се мажат с крем като е по-добре крема да не налага отмиване преди всяко кърмене. Такива са кремовете, които съдържат пречистен ланолин. Вероятно знаеш, че честото миене на гърдите особено със сапун може да доведе до изсушаване на кожата на гърдите и до допълнително разраняване. Ежедневният душ е достатъчен за поддържане на добра хигиена. Протекторите, които ползваш са добро средство за предпазване на гърдите от допълнителни дразнители.

При вече разранени зърна майките споделят, че чувстват облекчение, ако сменят позата. Така бебчето суче на различно място и това би могло да намали в известна степен болката.

При разраняване на зърната когато позата и засукването са коректни, би могло да се провери дали случайно бебчето няма къса юздичка на езичето или друга анатомична особеност ма устата. Ако има съмнения за такава тогава е най-добре да се направи консултация с педиатър и той да прецени дали е необходимо да се предприемат последващи действия.

Мога да ти предложа две клипчета, които показват поставяне на бебе на гърда - 1 и 2

Когато бебето суче е важно да изсуче добре първата гърда. След като спре да суче активно, на гърдата може да се приложи компресия (както е показано в първото клипче) за да се улесни бебeто и то да поеме повече мляко. След ката спре да преглъща и след компресията може да се предложи и втората гърда. Ако бебето е все още гладно е много вероятно да засуче. В рамките на едно кърмене гърдите могат да се сменят 2-3 пъти. Това е така защото организмът ни започва да произвежда кърма след като гърдата се изпразни и тази кърма слиза на порции през определен интервал от време. Ако бебето откаже втората гърда, а в нея се усеща напрежение, то тя може а се изцеди до толкова до колкото да се почувства облекчение - не е напрегната, усеща се омекнала и не така тежка. Ако няма напрежение не е необходимо рутинно доизцеждане. Повечето кърмачки предлагат на бебето да суче когато усетят, че гърдата е напрегната. Няма по-ефективна помпа от бебето. Тъй като кърмата се обработва много бързо от бебетата те са склонни да сучат и на по-малки интервали от време. При новородените е важно да имат поне 8-12 кърмения за 24 часа като за денонощието се прави не повече от една 4 часова пауза.

Доизцеждането след кърмене се използва за стимулиране на лактацията - ако жената има съмнения за недостатъчно производство; ако желае да съхранява кърма за бъдеща употреба или ако дава в банка за донорска кърма. Изцеждане може да се наложи и ако има запушване или друг проблем с гърдата, в противен случай не е необходимо да се прави.

Ако желаеш да се свържеш с ЛЛЛ лидер в града, в който живееш може да погледнеш в страницата на ЛЛЛ >> Контакти >> Местни Групи

# 627
Lili  newsm24 хайде да раждаш вече, аз сега видях че преди 4 дни е бил термина ти  Rolling Eyes . Поне ако си в Англия в момента  се живее на под 25 градусови температури , тук незнам как мамите които очакват всеки момент живеят с тези температури и големи коремчета .    
mama Gale честито бебче и на теб , сега разбрах че и ти си родила   bouquet голям бебок . Да ви е жив и здрав.
UNynaeve честито бебче !!
Графиня фон Вайсвурст права си   - аз си я кърмя на поискване беба , въпреки че ми се храни горе долу редовно на 2-2.30 часа но понякога ако е по-жега си иска и по често да суче, така че вярвам си набавя наистина течностите защото си заспива блажено детето и както вече споменах всеки памперс е мокър преди хранене, което си е показател за здраво бебе. Аз се съмнявам и с тази вода да не и причиня колики , та после да се чудя и мая посред нощите какво да правя. Сега още нямаме колики като сме на кърма. В понеделник сме на педиатър да я мерят и тн та ще видим как вървим и с килцата. С беба имаме несъвместимост на кръвните групи, аз съм резус отрицателен , тя е положителен ( биха ми Анти Д Гама Глобулин ) , но така и не забелязах детето да кара някаква тежка жълтеница както казват из нета. Детето си яде и спи съвсем нормално, никаква отпадналост  .

# 628
Здравейте,въпроси:Родих секцио,днес е трети ден,още нямам кърма,но днес вече има малко коластра.Вчера веднага ми дадоха бебето и я слагах на гърдите,тя сучеше при все,че нямаше нищо, днес вече май не иска да захване изобщо.Може,би видя лесното-шише с АМ.А е силна и голяма и става война като не пуска нищо.Май започнаха и зърната и гърдите да ми наедряват и тя съвсем не ги иска.Моля за помощ и съвет,много ме е страх,че ще ми дойде кърмата и тя няма да иска да суче.

Здравей netitop,
Не съм съвсем сигурна дали питането е към нас и се надявам да не възразяваш, че отговарям.
Първо искам да ти честитя дъщеричката - да ви е жива и здрава.

Честото поставяне на бебето на гърдата колкото може по-скоро след раждането помага на кърменето да започне успешно. Стимулирането на гърдата както и изпразването й са важни за производството на кърма. Чудесно е, че си и предложила да суче веднага щом са ти я донесли. Някои бебета се изнервят, ако гърдата не пусне мляко веднага щом бъдат поставени на нея. Вероятно са доста гладни в него момент и не искат да чакат. Това, което помага на някои майки е да стимулират гърдата предварително - да се появят капки мляко и тогава да поставят детето. Друго, което може да се проследи са ранните признаци на глад - неспокойно въртене, сумтене, лапане на ръцете и "търсене" с отворена уста. Плачът е късен признак на глад. Ако бебето плаче често то е твърде разстроено за да може да засуче. Необходимо е да се успокои и след това да му се предложи да суче.

Относно лесното - шишето с АМ - има бебета, които дори и да не са гладни пият просто защото е лесно. Наистина коластрата е в малки количества, но е точно храната, от която новороденото се нуждае в началото - много наситена на хранителни вещества, богата на имуноглобулини, а също действа като естествен лаксатив, който помага на бебето да изхвърли мекониума. Добре е да се има предвид и размерът на стомаха на бебето. Стомахчето на новородено бебе на 1 ден събира 5-7 мл и с времето нараства. При бебе на 3 дни обемът ми е 22-27 мл; на 1 седмица – 30-59 мл, а бебето изяжда 300-600 мл на ден; на 2-3 седмица – 59-89 мл (450-750 мл на ден); на 1-6 месецa – 89-148 мл (750-1035мл на ден). Честото поставяне на гърда поне 8-12 пъти за 24 часа стимулира организмът на майката и позволява на бебето да изсуче необходимото му количество мляко. Добре е времето за кърмене на бебето да не се ограничава, за да може то да поеме адекватно количество мляко. Обичайно бебето само пуска гърдата, когато се е насукало и тогава може да му се предложи другата гърда, от която да суче, ако желае  Peace

# 629
Привет, душици Simple Smile

Лили, кураж, дано да тръгне скоро процесът  Praynig За облекчаване на болката от контракциите може да пробваш душове по-честичко, а ако има и възможност за вана - потопи се. За да станат по ефективни контракциите и да се понамести малко бебенцето - движи се повечко, ако имаш възможност. Ако може някой да ти направи масажче, възползвай се. Опитай се да хапваш, за да не се изтощиш съвсем - ще имаш нужда от енергия. Поне глюкоза или шоколадче, че не е работа два дни така... Много си се измъчила, дано по-бързо да мине всичко, а на финала те чака щедра компенсация в няколко пъти за цялата мъка  Hug

Веси, аз и мъжът ми сме вярващи, но и ние вече си имаме име, още от преди две години, независимо от датата на раждане, която и при нас може да се окаже Успение Богородично. Не смятам, че празникът те задължава да кръстиш детето си по един или друг начин. Според мен, избери това име, което ви е на сърце  Peace

Графиньо, това с обрива е много неприятно. И мен преди малко ме налазиха едни мравки, в началото сърбеше много, а после как запари... На мен след ухапване от насекоми ми помага Фенистил гел, питах в аптеката и казаха, че няма проблем да се използва от бременни. Дори казаха, че активното вещество би могло да се приема даже и орално  newsm78

Цвети, моят син също изкара изключително на кърма без вода първите поне шест месеца. Нямаше никакъв проблем, така че за мен това беше правилното решение. Всички материали, които съм изчела по въпроса, затвърдиха това ми мнение. За захар в тази крехка възраст мисля, че е рано да се дава отделно, то и без това в кърмата има доста.

За мазането, осоляването, яйца във ваната и т.н.: май рискувам да отнеса негативи, та искам предварително да кажа, че не искам да уча или да убеждавам някого, просто споделям за това как е тук. Всеки има достъп до информация и право на избор.
В Германия през първите месеци бебето се къпе по един-два пъти на седмицата, само с вода. Едно време са се използвали многократни пелени, та след всяко чуркане бебето е било цялото в урина, акото е попивало и т.н. - тогава определено е имало нужда от всекидневно къпане. Сега ползваме памперси и след всяка смяна подмиваме дупето с водичка. А и бебетата първите месеци не се потят. Като не се къпят често, а още повече без сапун - кожата остава мека и еластична и не изсъхва на сгъвките, така че не е нужно да се маже. При мен това работеше добре.
Пак казвам - ако на някой това му изглежда като крайност, да игнорира поста ми и да прави така, както на него му изглежда правилно  Hug

Общи условия

Активация на акаунт