Математически турнири - 23

• 73 770
  • 737
  •   1
Отговори
# 30
Миналата година децата се "изкефиха" най-много на това, че състезанието беше от 15.09. до 21.09. и пропуснаха първата седмица от училището.
То това си беше една от хубавите страни на това състезание.Две години се наслаждаваха на решаване на задачи, разходки, екскурзии и една допълнителна седмица ваканция, докато техните съученици правят преговор в училище, а сега  newsm78 какво, и това удоволствие ли им взеха newsm78

Искам да попитам ще участват ли други отбори, освен СМГ и ПЧМГ и ако да кога ще бъдат оповестени всички участници?
Как избират към кои училища да изпратят повиквателни? Каква е практиката?

Миналата година  125-то също имаха отбор, МГ Русе, Ямбол и Академия 21 Век Пловдив, както и 3 руски отбора.Да ме извиняват, ако съм пропуснала някой, но тези си спомням за възраст 6-7 клас.

# 31
  • София
Определени ли са вече отборите от СМГ и от кои класове ще са?

По информация от Ant, СМГ ще има отбор от шестокласници и отделно отбор от седмокласници.
За по-големите - не знам. Не знам и дали вече са определени отборите.

Тази година дори се обмисля 7 клас (6-ти за 7-ми) да участват с два отбора, но още не е решено. Последната информация е от 19.07.

Отборите няма да се определят с контролни, а с "повиквателни" от учителите. Така беше и миналата година.

За отборите на СМГ ще има една седмица подготовка в началото на септември (с изключение на децата, които по същото време ще бъдат на лагера в Банско, но вече са определени).
Тоест едни деца ще се подготвят в Банско, а други в София ли?

# 32
Не. Официалната подготовка си се провежда в София една седмица преди състезанието, но някои от децата са се записали (и съответно вече платили) за лагера и те няма да се готвят в София, но ще ходят в Созопол. По принцип на тези лагери се провеждат няколко състезания във формата на "математическите боеве".

P. S. Лагера се организира от фирма Майорка - математически лагер с участие на екип от ИМИ БАН / Черноризец Храбър и няма нищо общо с боевете в Созопол.

Последна редакция: вт, 30 юли 2013, 16:44 от Ant12

# 33
  • Sofia
 М.г. за Созопол СМГ изпратиха доста отбори. Само в групата 8-9 клас бяха 3 отбора , като единият беше смесен. Доколкото разбрах нямаше вариант дете, което не е извикано за участие от преподавателя да отиде, но т.г. това може и да е променено.
 Иначе състезанието определено е страхотно преживяване за децата.

# 34
Да побутна темата с пожелание за успех на "австралийските скокльовци". Praynig

# 35
  • гр. София
Успех на всички деца, които днес са на АМС! Стискаме им палци! Дано времето да им стигне да решат задачите!  Peace

# 36
Според хлапето - неприятно сложни задачи за 5-6 клас.
Принципно ги караше миналите години с 3-4-5 грешки и поне 2-3 решени от последните.
А тази... само една решена от 26-та до 30-та и то 26-та и 2-3-4 сбъркани от първите 25. Резултат със сигурност под 100 точки.

# 37
Не знам как на някой може да му стигне времето - ние не сме от тези:) Голяма драма днес- не чула като казали че остават 5 мин, направо чула когато казали 2 минути. Панически започнала да прехвърля отговорите, когато и измъкнали  силом бланката. Имала още непопълнени отговори. Г-жата е била доста груба (май се е казвала Шаркова) и и казала да спре да се лигави и какво толова или нещо от сорта. Мисля че това я беше разстроило повече отколкото непопълнените отговори. Кортезов е спомогнал още няколко отговора да се прехвърлят, страхотен човек.

Сега ще чакаме резултати наесен:)

# 38
  • гр. София
Последните задачи за 5-6 клас наистина са били доста трудни! Както казват в АК - "ако една задача е трудна за теб-то, тя е трудна и за другите деца!" Sunglasses Но пък каза, че ползвали г-н Кортезов като речник за непознатите английски думи - спестило им доста време!  Joy

# 39
Едно, че явно наистина са били с по-висока трудност (или може би езиково по-неразбираеми) от предишни години, второ, че състезанието наистина е в момент, когато всички са тотално разплути и са си в период на заслужен мързел, та сигурно всичко изглежда по-сложно, отколкото наистина е Simple Smile

# 40
  • В офиса
Моята дъщеря не е могла даже да прочете условията на 28-30, а 27-а я е почнала, но не я е довършила. Забелязвам тенденция на нарастваща сложност на задачите през годините. 2012-а бяха меко казано невъзможни, 2011 - тук-там невъзможни, останалите години надолу умерени, дори през 2008-2007 - лесни (до там стигна дъщеря ми в решаването)
Имала е една непозната дума, но изобщо не й е минало през ум да пита. Не им ли четат някакви правила в началото - напр. това, че е позволено да се пита за думите?

А защо чак наесен излизат резултатите, нали машина ги проверява?

Еllie's Моm, много неприятна случка. Изобщо много неприятно впечатление правят учители, които не зачитат личното достойнство и усилията на учениците. Предполагам, че отрношението към "нейните" ученици е било различно.

# 41
Еllie's Моm, много неприятна случка. Изобщо много неприятно впечатление правят учители, които не зачитат личното достойнство и усилията на учениците. Предполагам, че отрношението към "нейните" ученици е било различно.

Шаркова не е коя да е все пак. И е постъпила правилно - има си регламент и той трябва да се спазва, иначе не е честно спрямо останалите деца. Предполагам си гледала американски филми, в които става дума за изпити - щом времето изтича на секундата всеки спира да работи. И направеното от Шаркова е точно за да защити усилията и достойнството на останалите ученици. Впрочем не съм сигурна доколко е редно и да се подсказва за значението на думите. Виж разрешено е да се ползва речник, но това си е капан, защото яде време и нарушава концентрацията.  Но все пак по условие това е състезание на английски. Предполагам, че Кортезов е бил ларж, защото малките имат нужда от мотивация.

# 42
  • В офиса

Шаркова не е коя да е все пак. И е постъпила правилно - има си регламент и той трябва да се спазва, иначе не е честно спрямо останалите деца. Предполагам си гледала американски филми, в които става дума за изпити - щом времето изтича на секундата всеки спира да работи. И направеното от Шаркова е точно за да защити усилията и достойнството на останалите ученици. Впрочем не съм сигурна доколко е редно и да се подсказва за значението на думите. Виж разрешено е да се ползва речник, но това си е капан, защото яде време и нарушава концентрацията.  Но все пак по условие това е състезание на английски. Предполагам, че Кортезов е бил ларж, защото малките имат нужда от мотивация.

Говоря за репликите да не се лигави и какво толкова. Това е унизителното, а не че е взела листата.
Иначе аз нямам никакви преки контакти и впечатления от Шаркова. Просто разпознах определен тип учител в това описание, но може да греша, разбира се.

# 43
От моя син много не разбрах. Обикновено преди си преписваше тайно някъде отговорите, сега не го е направил, решил, че ще загуби време. Не се сетих и да пратя листи, имаше само гума и моливи. Чух, че коментира с приятели само 26 задача. Бил сигурен, че му е вярна. Забавляваха се и с 3 задача (5-6 клас). Повече не успях да измъкна като инфо.

Относно трудността на задачите - вчера успя да отметне няколко от 2004-2005 г. Били безумно по-лесни в сравнение с по-новите години.

# 44
  • София
Впрочем не съм сигурна доколко е редно и да се подсказва за значението на думите.

Ами в регламента 3-4 клас в инструкциите 2ра точка си пише: You are allowed to work on scrap paper and teachers may explain the meaning of words in the paper

Иначе ние си излязохме с голямо самочувствие /3 кл/ и гордо вдигната глава за изпълнен дълг - само 29-та му се опънала, ама не стигнало времето за проверка  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

...та ще видим. Според детето резултати ще има след седмица?

Общи условия

Активация на акаунт