Математически турнири - 23

• 73 782
  • 737
  •   1
Отговори
# 15
# 16
  • София
Здравейте!
Наскоро попаднах на информация за математическите боеве.
Искам да попитам дали знаете кога ще се проведат тази година и кои ще бъдат участващите отбори, защото от никъде не успях да разбера тези неща?
Благодаря предварително!

8-14 септември.
СМГ, ПЧМГ, други не знам.
Определени ли са вече отборите от СМГ и от кои класове ще са?

# 17
Мисля, че в Русе отдавна са приключили със записването. За всеки случай може да се обадиш в СМБ - Русе и да получиш сведения от първа ръка.

# 18

По информация от Ant, СМГ ще има отбор от шестокласници и отделно отбор от седмокласници.
За по-големите - не знам. Не знам и дали вече са определени отборите.

# 19
  • Русе
Мисля, че в Русе отдавна са приключили със записването. За всеки случай може да се обадиш в СМБ - Русе и да получиш сведения от първа ръка.
  Мисля, че няма проблем да участваш без да си се записал. Няма голям наплив от деца.  Sunglasses

# 20
Благодаря много  Simple Smile
Съвсем забравих, че СМБ отговарят за него, ще им звънна
Иначе писах и на учителки по математика (от МГ съм) и чакам отговор

# 21

По информация от Ant, СМГ ще има отбор от шестокласници и отделно отбор от седмокласници.
За по-големите - не знам. Не знам и дали вече са определени отборите.

Тази година дори се обмисля 7 клас (6-ти за 7-ми) да участват с два отбора, но още не е решено. Последната информация е от 19.07.

Отборите няма да се определят с контролни, а с "повиквателни" от учителите. Така беше и миналата година.

За отборите на СМГ ще има една седмица подготовка в началото на септември (с изключение на децата, които по същото време ще бъдат на лагера в Банско, но вече са определени).

# 22
Съжалявам, че отново се намесвам с въпрос.
Искам да попитам ще участват ли други отбори, освен СМГ и ПЧМГ и ако да кога ще бъдат оповестени всички участници?
Как избират към кои училища да изпратят повиквателни? Каква е практиката?

# 23
Какви повиквателни...
Всеки, който изяви желание би следвало да може да участва. Дадени са контакти, имена на организатори, което училище реши се свързва с тях и уточнява условията. Естествено, не е лошо да се хвърли един поглед на задачите, това състезание е насочено към специализирани училища, участието на нематематически ориентирани е безпредметно.

Тази година дори се обмисля 7 клас (6-ти за 7-ми) да участват с два отбора, но още не е решено. Последната информация е от 19.07.

12 човека от набор от едно училище... абе друго си е една седмица иху аху на море Simple Smile

Това в Банско от 3-ти до 8-ми какво беше - лагер от Черноризец Храбър ли?

# 24
Какви повиквателни...
Всеки, който изяви желание би следвало да може да участва. Дадени са контакти, имена на организатори, което училище реши се свързва с тях и уточнява условията. Естествено, не е лошо да се хвърли един поглед на задачите, това състезание е насочено към специализирани училища, участието на нематематически ориентирани е безпредметно.

12 човека от набор от едно училище... абе друго си е една седмица иху аху на море Simple Smile

В случая под "повиквателни" се разбира, че за СМГ децата от отборите се посочват/определят от учителите, без да се правят контролни.

Не знам как другите училища определят своите отбори, нито как се канят/заявяват участие други отбори.

Доколкото си спомням миналата година имаше и деца от Русе, Пловдив, Бургас, Санкт Петербург (Ленинград), Краснодар и т. н.

# 25
Мм, повиквателните беше отговор на h1415 по повод покани към училища за участие, не е за написаното от теб.

Тук има някакъв списък с миналогодишните участници:
http://bgmathfest.files.wordpress.com/2012/09/otbori_20121.xls

# 26
Миналата година децата се "изкефиха" най-много на това, че състезанието беше от 15.09. до 21.09. и пропуснаха първата седмица от училището. Тази година, по настояване на учителите, състезанието е в извънучебно време.

# 27
Нямат си друга работа тези учители, само прецакват  хубавите традиции Simple Smile

# 28
Миналата година децата се "изкефиха" най-много на това, че състезанието беше от 15.09. до 21.09. и пропуснаха първата седмица от училището. Тази година, по настояване на учителите, състезанието е в извънучебно време.

Имаш ли представа кои дати са?

# 29

Имаш ли представа кои дати са?

09-15.09. +/- 1 ден

Общи условия

Активация на акаунт