След като поема вината...

• 17 793
  • 210
  •   1
Отговори
# 195
# 196
 Ужасна история... и избягал от местопроизшествието, с което съвсем е намалил шансовете на човека да оцелее Sad

Но авторката достойно отказа, държа да кажа, за включилите се по късно в темата.

# 197
  • София

Но авторката достойно отказа, държа да кажа, за включилите се по късно в темата.
Не четох цялата тема, но браво,че е отказала.!

# 198
След  тази новина  от  Златоград  не  знам какво  да кажа , безмълвна  съм. Човекът  е  имал  шанс  за  живот  ако е  бил открит  по- рано. Що  за  изрод   трябва да си  да избягаш  от мястото на ПТП  и да оставиш  ранен  човек  там . Време  е да поискаме   още по- големи наказания  за пияните  шофъори.  Съгласна  съм  , че За това  трябва да протестираме .

# 199
Авторке, много се ядосах в началото на темата и се чудех как не те е срам да питаш тук дали да поемеш вината. Обаче, темата явно е имала смисъл, щом момичетата тук успяха да те разубедят да не поемаш чужда вина. Поздравления!
За майка ти, баща ти, брат ти и кварталния.... по-добре да не казвам какво мисля.
Много е обидно това отношение от тяхна страна. По-логично ще  е ти да им се расърдиш, не те на теб.

# 200
Имам една приятелка, която до скоро живееше във Варна, сега живее тук и стана на въпрос защо Варналии мразят Добричлии. Тя каза, че във Варна карали като ненормални. Споделих с мъжа ми и той ми каза, че тука 3 сфетофара (образно казано) на кръст как искаш да карат не се налга на 20-30 метра да спират.

Не мисля, че ги мразят, но като видиш на пътя кола с номер ТХ трябва да имаш поне пет на ум. Наистина карат много зле и сътворяват доста бели.

# 201
  • В.Търново
Щом колата си е твоя да те глобяват и да ти вземат книжката.
Макар че за мен това не е редно, но като са им калпави камерите, така ще е.
За този въпрос се обърни към кварталния, който ви го е предложил.

Темата за мен е грозна, при положение че в последните 10дни се видя ефекта от безумно шофиране и многото жертви от тези безразсъдни действия.

Колата не е моя, на брат ми е, но е на името на баща ми.
Честно да си кажа се замислям дали да не излъжа, че съм си загубила портомето с документите. Но нали ми е брат и нали съм си добричка...

Ами той може да се обърне и да каже, че няма пари, тогава щеш не щеш ще плащаш като поп глобата.Такима номера не обичам,пък ако ще да ми е брат, бща, майка.Като си е карал с превишена скорост да му вземт книжката, да е мислил.

# 202
Ако мой близък поиска от мен подобно нещо, лично ще отида при началника на КАТ и ще му разкажа за опитите му да избегне отговорността, изнудвайки мен. И ще настоявам при определяне на размера на наказанието /глобата/, да причисли това му поведение спрямо мен, като отегчаващо вината обстоятелство към провинението му на пътя.

Такива изнудвания не толерирам, и бих направила така, че да му струват скъпо.

Ами той може да се обърне и да каже, че няма пари, тогава щеш не щеш ще плащаш като поп глобата.Такима номера не обичам,пък ако ще да ми е брат, баща, майка.Като си е карал с превишена скорост да му вземат книжката, да е мислил.

Да поемеш чужда вина е едно; да платиш чужда глоба - съвсем друго.
Няма нужда Никсана да поема вината, за да му плати наложената глоба /ако реши/. Още повече, че колата е на брат й, а не нейна.
И да не му плати глобата, впоследствие ще бъде търсена, а и събирана принудително само от него, а не от близките му. Наказателната отговорност е лична, и слава богу.

Последна редакция: нд, 18 авг 2013, 23:07 от krem-karamel

# 203
  • До морето :)
Браво на авторката за решението да откаже.
Иначе не знам защо решихте, че е карал със 113км/ч. Ако наистина е околовръстен път и т.н., ограничението като нищо може да е било 80 км./ч. + 63 км/ч за превишена скорост = 143 км./ч.

Иначе ако работата на момчето беше свързана с ежедневно шофиране - разбирам да се поеме чужда вина (в смисъл да не си изгуби работата), но иначе...

Въпреки, че авторката е взела правилното решение, искам да я попитам един личен въпрос, ако желае да ми отговори: Кой щеше да плати глобата - брат ти или вашите? Имам някакви подозрения, че това са щели да го направят родителите ти. Така брат ти въобще нямаше да разбере нищо от цялата работа: хем кака си дава книжката, хем мама и тате плащат, а аз ни лук ял, ни лук мирисал. Не се ядосвай, постъпила си правилно.    bouquet

# 204
Браво на авторката за решението да откаже.
Иначе не знам защо решихте, че е карал със 113км/ч. Ако наистина е околовръстен път и т.н., ограничението като нищо може да е било 80 км./ч. + 63 км/ч за превишена скорост = 143 км./ч.

Иначе ако работата на момчето беше свързана с ежедневно шофиране - разбирам да се поеме чужда вина (в смисъл да не си изгуби работата), но иначе...

Въпреки, че авторката е взела правилното решение, искам да я попитам един личен въпрос, ако желае да ми отговори: Кой щеше да плати глобата - брат ти или вашите? Имам някакви подозрения, че това са щели да го направят родителите ти. Така брат ти въобще нямаше да разбере нищо от цялата работа: хем кака си дава книжката, хем мама и тате плащат, а аз ни лук ял, ни лук мирисал. Не се ядосвай, постъпила си правилно.    bouquet

Майка ми и баща ми ще платят глобата.

# 205
Мой познат така го изпързаляха едни полицаи , уж да поемел вината на някакъв, който му отнел предимството, понеже, разбираш ли, човечецът нямал застраховка ... и му излезе много солено. Огромен акт, точки и т.н.

# 206
niksana324, щом търсите мнение е ясно, че не искате да отговаряте за чужда вина. Аз също мисля, че не е редно, НО като застанете пред близките си, едва ли ще откажете. Едно е да се пише и друго, на четири очи.Минало е време и въпросът е намерил отговор. Любопитно ми е какъв е?....

# 207
niksana324, щом търсите мнение е ясно, че не искате да отговаряте за чужда вина. Аз също мисля, че не е редно, НО като застанете пред близките си, едва ли ще откажете. Едно е да се пише и друго, на четири очи.Минало е време и въпросът е намерил отговор. Любопитно ми е какъв е?....
Да си беше направила труда да прочетеш темата или поне последната страница Tired.

# 208
Да си беше направила труда да прочетеш темата или поне последната страница Tired.
Г-жо, така поучавайте обкръжението си.
#Cussing outШушулке...ееее едно е да платиш глоба и друго да ти вземат книжката.

Последна редакция: пн, 26 авг 2013, 13:55 от cream_

# 209
Шушулке...ееее едно е да платиш глоба и друго да ти вземат книжката.

Ама айде прочети назад де, какво си ги заразмахала тия юмруци!

Браво на авторката, че схвана защо са недоволни хората и взе правилно решение, въпреки простотията, в която е израснала. Всеки може да избира какъв да бъде и ако повече хора започнат промяната от себе си, светът може би ще стане по-добро място.

Общи условия

Активация на акаунт