След като поема вината...

• 17 791
  • 210
  •   1
Отговори
# 75
Рядко някоя тема успява да ме вбеси обаче сега не мога да се стърпя!
niksana324 това са 113 км в час!!! Млад шофьор най-вероятно на лош път (щом е в запусната индустриална зона)!!! Аз на моя мъж по магистрала не му давам да кара с толкова. От твоя гледна точка нищо не било станало, нямало пострадали. Ами представи си, че брат ти беше изгубил управление на колата на някоя бабуна или дупка и се беше блъснал? Що не го питаш дали е имал колан поне? Също така се замисли защо точно там има сложени камери. Питай кварталния колко катастрофи има на този път та да има нужда от камери! Брат ти трябва да си понесе вината! Ако ти е жал за доматите помисли колко ще ти е жал за брат ти ако следващия път стане нещо с него.
А всички които ми излизат с номера, че ако се глобяват шофьорите нямало да останат такива ще им кажа че ако се глобяваха всички щяха да си спазват правилата!!!
Живея до оживен 4 лентов главен път. За да стигна до метрото, до магазина, до детската площадка все него трябва да пресека. Всеки ден докато го пресичам умирам от страх защото някой 'млад шофьор' като брата на авторката може да отнесе мен и децата ми. Днес даже се разкрещях на един точно такъв, който въпреки че вижда че в 3 от-те платна са спрели колите, за да ми дадат път на майка с малко дете в едната ръка и бутаща колична с бебе в другата форсира колата да мине преди мен! Много бързаше - или за гроба или за затвора. А аз пресичам на повдигната ясно маркирана  пешеходна пътека след като съм изчакала всички 3 видими коли да спрат и съм се уверила че ме виждат че искам да пресичам и очевиидно ще пресека бавно! За мен такива хора не са за глоба- за затвора са!
На същия този път 'млади шофьори' редовно взимат завоя с  100 км в час и свистят с гуми. резултата е, че преди няколко седмици един такъв беше влетял с колата си в магазина на ъгъла. Направо беше отнесъл витрината и влязъл вътре. Магазина е много посещаван и вътре непрекъснато има хора- не е имало жертви единствено защото е било 9 вечерта, магазинерката е заключвала и е била в склада.
И преди да тръгнете да ми обяснявате как всички така правели ще ви разубедя - в моето семейство никой не си позволява да шофира неразумно. Джипиес-а е непрекъснато включен и ако случайно се вдигне скорост над позволената веднага сигнализира. Онзи ден бяхме на гости на родителите ми и баща ми предложи на мъжа ми бира. Твърдо му се отказа, защото след 4 часа щяхме да се прибираме обратно с колата. и моя живот и живота на децата ми е по-важен от бързото пристигане, алкохола и адреналина! И определено е по-важен от някакви си домати!

# 76
  • Варна
Слагат ли се камери на околовръстни, промишлени зони, с разрушени заводи и руини?

# 77
Слагат ли се камери на околовръстни, промишлени зони, с разрушени заводи и руини?
Слагат се навсякъде, където е потенциална касичка  Laughing

# 78
  Няма смисъл да се караме на авторката, защото не тя е карала с превишена скорост, въпросът е как тя да излезе от положението, брат и да си получи урока, и по възможност да оцелеят и добичетата и доматите.

Принципно глобата може да се замени с обществено полезен труд, какъвто тя няма как да полага с това малко дете и затова може да откаже.

# 79
И аз се учудих, но е факт. Явно, защото масово на този път се кара така и единствено така могат да ги хванат в нарушение тези като брат ми, които в града са примерни

# 80
  • с/у ОколоМръсТното
Слагат се навсякъде, където е потенциална касичка  Laughing

и точно това е тъпото.
защото глобяват кокшкарите, не визирам брат й на никсана... а истинските убийци са галеници на съдбата.
да видим как ще накажат този от Цариградско.

# 81
  Няма смисъл да се караме на авторката, защото не тя е карала с превишена скорост, въпросът е как тя да излезе от положението, брат и да си получи урока, и по възможност да оцелеят и добичетата и доматите.

Принципно глобата може да се замени с обществено полезен труд, какъвто тя няма как да полага с това малко дете и затова може да откаже.
Тя не е в положение, че да излиза от него.
Ако иска да помогне за продукцията-качва се на колата на баща и, закарва го човека и той си гледа двора.

# 82
Слагат се навсякъде, където е потенциална касичка  Laughing

и точно това е тъпото.
защото глобяват кокшкарите, не визирам брат й на никсана... а истинските убийци са галеници на съдбата.
да видим как ще накажат този от Цариградско.

Оо, нали се сещаш, ще го накажат, колкото лекарите - убийци.

# 83
Авторката е наивна глупачка. Родното й семейство я работи здраво да поеме вината на маминия златен брат, а факта че тя си има дете и семейство, въобще не е важен. Мъжа й, и той, една п*тка заспала, я оставя да се оправя сама.

# 84
niksana324 това са 113 км в час!!! Аз на моя мъж по магистрала не му давам да кара с толкова.

Онзи ден бяхме на гости на родителите ми и баща ми предложи на мъжа ми бира. Твърдо му се отказа, защото след 4 часа щяхме да се прибираме обратно с колата.

Чак пък толкова...Май много се вживяваш Peace

# 85

Не се караме на авторката, защото брат и е карал със 113км./ч. Тя вина за това няма. Но не е редно тя да поема отговорността за безумието на брат си. Който е карал със 113, той да си понася последствията. За да може другия път да се сети дали ще натиска педала на газта.
И като си остане 3 месеца без книжка, авторката може да го закара на село, където да пасе овцете 3 месеца, и да полива домати.

P.S. На пътя има хора, на които им се живее!!! Заради такива като въпросният брат, стават такива безумия по пътищата.

# 86
  • София, Младост
Добре де, има и по-разумно решение на ситуацията. След като на братчето си признае вината и му отнемат книжката, очевидно колата остава свободна(тя е на таткото, доколкото разбрах, а той няма книжка) и сестрата, която така великодушно е готова да си даде книжката всъщност може да ходи да полива градината и да храни добитъка.
Щом има книжка, надявам се може да кара...

# 87

Не е нужно да може.
Аз имам книжка и не мога и не искам да карам.
Взех си я по каналния ред, с една тъпа грешка на кормуването.

# 88

Тя не е в положение, че да излиза от него.
Ако иска да помогне за продукцията-качва се на колата на баща и, закарва го човека и той си гледа двора.

Баща ми няма как да отиде на село да си гледа продукцията, защото е на работа. А когато се ходи през седмицата на село се ходи след работа

Добре де, има и по-разумно решение на ситуацията. След като на братчето си признае вината и му отнемат книжката, очевидно колата остава свободна(тя е на таткото, доколкото разбрах, а той няма книжка) и сестрата, която така великодушно е готова да си даде книжката всъщност може да ходи да полива градината и да храни добитъка.

С това дете няма как да ходя на село и да се грижа за градината и животните.
А относно мъжа ми не е съгласен много много, но казва книжката си е моя, моя си работа.

П.П. Майка ми туко що ми звъня и ми казва "не си се отказала, нали?"

# 89
niksana324 това са 113 км в час!!! Аз на моя мъж по магистрала не му давам да кара с толкова.

Онзи ден бяхме на гости на родителите ми и баща ми предложи на мъжа ми бира. Твърдо му се отказа, защото след 4 часа щяхме да се прибираме обратно с колата.

Чак пък толкова...Май много се вживяваш Peace

Да много се вживявам и то съвсем умишлено! Също много се вжвявам и когато не позволявам пред децата да се пресича на червено дори да няма коли наоколо. Не се пие нищо когато се шофира, не се шофира с превишена скорост никога и не се пресича на червено когато си пешеходец- това трябва да учим децата си, защото нашето и предишното поколение не е научено и резулатите (и жервтите) са факт!
Авторката няма от каква ситуация да излиза. Ако родителите на брат и не са се погрижили за неговото самосъзнание поне тя да го направи. Отказва да подписва документи с невярно съдържание и толкова. А тя самата замисляла ли се е, че ако излъже пред полицията вече е наказуема по Наказателния кодекс.

Общи условия

Активация на акаунт