След като поема вината...

• 17 797
  • 210
  •   1
Отговори
# 90
Мацка, детето ти не е пеленаче. Товариш баща ти на колата след работа и го закарваш да полее ТОЙ. Два пъти в седмицата.

# 91
Според мен е редно модераторите да предадат темата на компетентните.
Ако зная как, лично аз бих го направила, защото утре брат ти може да мине със скорост с 63 км в час по-висока от допустимата през мен и децата ми.

Ако така се процедираше със всички нарушители досега нямаше да има шофьори.

Идеално! Такива шофьори нямат място на пътя!

# 92
  Няма смисъл да се караме на авторката, защото не тя е карала с превишена скорост, въпросът е как тя да излезе от положението, брат и да си получи урока, и по възможност да оцелеят и добичетата и доматите.

Принципно глобата може да се замени с обществено полезен труд, какъвто тя няма как да полага с това малко дете и затова може да откаже.
Тя не е в положение, че да излиза от него.
Ако иска да помогне за продукцията-качва се на колата на баща и, закарва го човека и той си гледа двора.

Е как да не е, майка и и баща и ще я стровят, ако откаже, особено ако доматите повехнат. Явно, че за семейството, че и кварталния - тоя дето трябва да пази закона - подобни врътки не представляват морална дилема и не им е ясно защо би отказала, като нищо не и струва.

Брат ти не може ли да ходи с рейса да  полива и да храни там каквото? Непременно с колата ли трябва да ходи? Той е забъркал кашата, значи той трябва да понесе и неудобствата.

Последна редакция: вт, 30 юли 2013, 16:01 от Iris04

# 93
Ми ако е малка-да се оставя да я "стровят"...
Всъщност, авторката-ти би ли се качила с детето ти при брат ти на този път да ви вози така? Ако да-то давай смело-поемай вината.
Всеки, решил да гледа животни, си прави сметка може ли.

# 94

П.П. Майка ми туко що ми звъня и ми казва "не си се отказала, нали?"

Кажи и "Посъветвахме се вкъщи и не съм съгласна". Ако те натискат кажи и "Не сте прави да настоявате аз да поемем вината за нещо, което не съм направила" и не се оставяй да те убеждават, че той всъщност няма вина, защото те там всички така си карат. Можеш да включиш и тежка артилерия от типа - "Ами ако другия път нещо му изскочи на пътя? Искаш да катастрофира някъде ли, както я и подкарал?"

Начини се намират винаги, нали знаеш. Ако трябва ще дадете на съседите някой лев да поливат и да хранят животните през седмицата, а брат ти ще ходи с обществен транспорт в събота и неделя, ако през другото време работи. Хората пътуват и така.

Последна редакция: вт, 30 юли 2013, 16:18 от Iris04

# 95
Темата е шокираща сама по себе си, но това
П.П. Майка ми туко що ми звъня и ми казва "не си се отказала, нали?"
  направо ме разби! Не стига, че е карало маминото злато с над 100 км в населено място, ами мама се обажда да потвърди, че щерката не се е отказала да излъже и да понесе братовата си вина, сакън да не му вземат книжката на синчето за 3 месеца!

Егати работата, кажете, че темата е пързалка, моля ви! Авторке, ако брат ти наистина е карал със стотина километра в час, ти сериозно ли си готова да поемеш вината му?!

# 96
  • София
Боже, жено, що ти трябваше да пускаш тема  Joy
Прочети още веднъж внимателно цитирания закон и бегай бързо.
Кой каквото си го направи, никой не може да му го направи. Така и вие. Не е хубаво това дето го прави брат ти, затова поговорете сериозно. Дано е умен.
Случва се, човек греши.  Peace

# 97
Кой каквото сам си направи, никой не може да му го направи.

Никсана, даже не ти прочетох цялата тема. Безумие просто.

# 98
  • София
Слагат ли се камери на околовръстни, промишлени зони, с разрушени заводи и руини?
Слагат се навсякъде, където е потенциална касичка  Laughing

и точно това е тъпото.
защото глобяват кокшкарите, не визирам брат й на никсана... а истинските убийци са галеници на съдбата.
да видим как ще накажат този от Цариградско.

Да не говорим как масовите убийци се оттървават, а за Втората световна война хич да не подхващаме дума...  ooooh!
Та, какво викаш, кокошкарите да си ходят, защото може онзи от Цариградско да отърве кожата? Страхотна логика!

Авторке, наистина те работят здраво най-близките ти хора. Хич не ти е лека службата. Жалко, ти сама падаш в капана. Ще те вкарват в беля заради някакви животни и зарзавати!

Последна редакция: вт, 30 юли 2013, 17:04 от Andariel

# 99
 Те за хората животните и зарзаватите са си много важни. Но не е нужно да мрат, могат да си организират нещата , така че да се оправят с тях и без съфорумката да нарушава закона като се представя за друг.

# 100
Авторката е наивна глупачка. Родното й семейство я работи здраво да поеме вината на маминия златен брат, а факта че тя си има дете и семейство, въобще не е важен. Мъжа й, и той, една п*тка заспала, я оставя да се оправя сама.
Аха!    Peace

Темата за пореден път ме убеждава, че човек трябва да получава книжка поне след 25-годишна възраст и поне 2 години да шофира с придружител.
Безумие е просто.........
После защо всеки ден умирали хора по пътищата.Ами заради такива тъпанари като брата.....дето няма грам мозък да помисли, ама нали е У кола.

# 101
  • София
То не е само брата, виж че майката ги забърква кашите!

# 102
  • с/у ОколоМръсТното
андареил, викам каквото викам, ма то не може всеки да го разбере  Sunglasses
никсана, каквото и да решиш, аз ще го разбера Simple Smile и дано да е правилно.
много моралистки тук... и все безгрешни, но...
никога не казвай "никога".

# 103
Така в крайна сметка отказах. Майка ми се разрева и не можах да и обясня защо се отказвам
1. Защото снимката в КАТ е цветна и се вижда, кой шофира и мога да отнеса сериозно наказание за това, че съм поела чужда отговорност.
2. Защото майка ми е просто незнам какъв човек. Аз лично не бих набутвала едното си дете за кефа на другото.
3. И най-вече защото брат ми трябва да се научи да си поема последствията от действията си. Барем се научи да шофира според правилата.
4. Майка ми ми каза, че само за 1 месец, а се опказва точно както е по закон 3 месеца лишаване от правоспособност.

Оказа се, че Кварталния е занесъл снимката лично в дома на нашите. А той каза, че само някой трябвало да поеме отговорност.

# 104
  • София
За разбиране - всеки разбира, Шани. Но дали е правилно е съвсем друг въпрос. Кой е казал "никога"? Много добре те разбирам какво казваш - най-старият принцип, който хората пускат в действие, когато окъкат работата - и други така правят, даже другите правят по-лошо, какво сте се хванали с мен.

Общи условия

Активация на акаунт