Осми клас съм вече аз :D Тема 31.

• 36 338
  • 725
  •   1
Отговори
# 525
При нас не е имало моркови, но 9-класницитеидвали в стаята им да ги плашат- ще ви напълнят с двойки, ще ви скъсат от учене и т.н.т... дребния сякаш не се  естреснал много.
За сега най-голям ужас всява ставането в 6 часа Simple Smile все едно някой друг е ставал предишните 7 г. за училище  Grinning

# 526
Честит първи учебен ден на всички дечица и родители! Да са живи и здрави дечковците, и дано следващите 5 години са един добър старт за живота им. Все едно вчера беше седемгодишен, когато за пръв път прекрачи училищния праг... Времето лети  Simple Smile Сега са младежи и девойки с мечти, очаквания... Днес, след като се прибра, ми беше много мило да чуя как е минало, все едно аз бях отново гимназистка  Embarassed

Пожелавам на всички, след 5 години пак да има такива трепети, и децата да са поели по пътя, който искат   bouquet

Успешна нова година на всички !

# 527
Честит първи учебен ден на всички ученици и техните родители!

Ние сме във Втора Английска и се оказа, че ще бъдат 33 деца в клас, въпреки че квотите са по 26. Не ми се струва много чиста работата, ама ...

# 528
Успешна учебна година на нашите дечица!

И ние сме във Втора Английска, в паралелка с 31 деца Thinking Не зная как стават тия работи, но е адски дразнещо .....

# 529
  • София
Здравейте и честит първи учебен ден на осмокласниците! Да им върви по вода и много нови приятелства им пожелавам   bouquet

Синът ми учи в 9 ФЕГ и влизам в темата за да ви предложа учебници за осми клас:

1. Информационни технологии + диск изд. Просвета
2. Български език - изд. Просвета
3. Литература - изд. Анубис

http://viko.snimka.bg/education/uchebnici.775843.31560757

Учебниците са купувани втора употреба. Предлагам ги за 10 лв. в комплект.

Последна редакция: пн, 16 сеп 2013, 20:24 от asa

# 530
Честит първи учебен ден на всички ученици и техните родители!

Ние сме във Втора Английска и се оказа, че ще бъдат 33 деца в клас, въпреки че квотите са по 26. Не ми се струва много чиста работата, ама ...

А всъщност нямаше ли таван за размера на паралелките? Какво казва законът?

# 531
  • Пловдив
slon, в две паралелки има близнаци и са по 29, другите са си по 28, едната даже е с 27 деца, някой може би е прелетял в последния момент от Пловдив към София.

# 532
  • Майничка
Тъп процедурен въпрос, извинете, попълват се и ученически лични карти, нали?
Независимо, че си имат ЛК повечето.

# 533
Да попълват се -те удостоверяват,че лицето е ученик в дадено училище. Hug

# 534
slon, в две паралелки има близнаци и са по 29, другите са си по 28, едната даже е с 27 деца, някой може би е прелетял в последния момент от Пловдив към София.

Благодаря, на бях забелязала, точно в нашия клас има близнаци, затова са 29.

# 535
Честита ни нова учебна година  Simple Smile .На откриването вчера ми стана много жал за децата.От целият клас около 30-тина души 10 поне са учили в това училище.Държаха се арогантно ,нагло,въобще не зачитаха и класната.Подиграваха се на новите деца с по странни фамилии.Моят син след това шоу категорично каза че не желае да учи в такава среда.Дано всички отмине и се опознаят децата и да си изкарват весело през тази сравнително лесна година.Иначе е щастлив от факта че ще имат по 4-5часа на ден АЕ.
Но въпреки всичко да питам има ли вариант да смениш училището ако се наложи през тази година ,не в 9-ти клас

# 536

И ние сме във Втора Английска, в паралелка с 31 деца Thinking Не зная как стават тия работи, но е адски дразнещо .....
И ние ,във втора английска-32 деца... Thinking

# 537

Леко започвам да се изнервям.  Twisted Evil
Децата откачиха в седми клас, родителите хвърлиха сума пари по курсове и частни учители, за да може в първия учебен ден на новата година децата да научат хубавия урок, че става и по друг начин. Не че не го знаят, но ми се струва доста масово за елитните училища в София. Нашият е в Първа Английска, 29 са в клас заради близнаци, но класната на РД каза да не бързаме с писане на номерата, защото винаги имало промени заради нови деца, идвали от чужбина и т.н. Никъде не видях в наредбите, че идването от чужбина е критерий. Shocked
Как пищим срещу олигархична държава, когато родители, учители, директори, хора интелектуалци - се замесват в нерегламентирани действия, за да може тук и сега да уредим този, онзи, нашето или да получим някаква облага, без да мислим редно ли е, морално ли е, как влияе на децата - приети и неприети, вкл. и на уредените ?
Все си мислех, че целия строг регламент на кандидатстването и внимателно следене са някаква гаранция, но пак сее намират пролуки и то, очевидно с благословията на РИО.
Сега, ако има нормални разследващи журналисти, които работят не по поръчки - темата си плаче за разследване.

# 538

Как, на Директорското, как Mr. GreenВъзмутена съм като ви чета #2gunfireКато знам каква тежка кандидат-гимназиална кампания беше именно заради намалените бройки по езиковите гимназии, как може! #Cussing out
В нашето училище вчера всичко е било много добре, големите не са притеснявали малките, дори минал един батко с една кошница и подарил на всеки от новичките по едно моливче и една четка, мъжа ми каза, че баткото бил по-притеснен от зайчетата LaughingАз за съжаление нямаше как да отида на откриването, обаче таткото отиде с нея Simple Smile

# 539
  • Майничка
... но пак се намират пролуки и то, очевидно с благословията на РИО...

В повечето случаи не е "благословия", а директно указание, да не кажа "натвърдване".
И министерска намеса съм виждала (преместване в паралелка с език с по-висок бал към средата на първия срок, а на следващата година - в друга езикова гимназия, за която балът пък изобщо не би стигнал).

П.П. Девойката не е много впечатлена от новия си клас, като цяло, но пък си харесала класната, която е и по езика. Особено от момчетата е потресена, повечето били "бийбъри", все си мислела, че в 8 клас би следвало да са отминали този етап. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт