Да преправим старите мебели с любов - тема 23

• 96 126
  • 753
  •   1
Отговори
# 60

В дъното на тази снимка  https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash2/526354_26 … _1267147038_n.jpg  - се вижда ламперия, намазана 1 ръка с масло. Не знам кой питаше дали е възможно и как ще изглежда? Е, те така изглежда Peace

Много е нежно с маслото, няма нищо общо с това, което си представям, когато чуя "ламперия"  Peace

# 61
  • На десетия....
Момичета, правите страхотни неща.   bouquet
Следя темата от доста време и сега се записвам, защото ни предстой преместване в нов апартамент, но ще останат разни мебели, които ще трябва да преобразя. Като цяло мебелите са ПДЧ, наясно съм с техниката и много неща ми се въртят в главата, но да се преместим и ще започна.

# 62
Ако се направят така, римските щори ще могат да се перат.
Аз точно това имах предвид. Само че вместо летвички, ще използвам поцинкована тел, 4 мм, на Жити-Русе. Вадят се и щората се пере.

Да и аз харесах този вариант велкрото. Удобен е и може да се сваля и да се пере.
При мен проблемът е,че никога до сега не съм шила,а искам да направя щорите нещо като пачуърк черно,бяло,сиво,червено райе. Не съм убедена дали ще са римски щори.
Може и да са,но отзад да са с перделък или с лента и да се връзват при повдигане.
Малки и ниски са ми прозорците и няма смисъл от римска щора,по-удобно ще ми е да ги вържа.
С перделък:

Връзване

# 63
Момичета, имам нужда от вашата помощ.
Има едни стари мебели от соца - шкафове, предимно. Не зная от какъв материал са, може би талашит. Отгоре имат нещо като лак и са доста тъмни. Възможно ли е да се преобразят или е загубена кауза? Искам да ги направя светли, бели например? Лакът трябва ли да се свали и само със шкурка ли става това?
Много въпроси зададох и ще съм много благодарна на всеки за помощта.

# 64
  • ГОре на черешата...
Алекс, можеш ли да покажеш снимка?
Иначе аз преобразих стар вграден гардероб - изшкурих с виброшлайф и минах една ръка бяло осмо - грейна направо Peace...

Скрит текст:

# 65
mari_eta, много добре се е получило! Peace

# 66
  • София
   Или пък с бяла боя и бороконтакт - прочети малко назад имаше доста примери!  Peace

# 67
  • Sofia
Алекс, аз в момента работя по една соц секция. Тук момичетата ме посъветваха да я мина с бороконтакт и след един до два часа - боя. Аз ползвам бяла боя на Аквис.

mari_eta, много добре се е получило.

# 68
  • Варна
Иначе аз преобразих стар вграден гардероб - изшкурих с виброшлайф и минах една ръка бяло осмо - грейна направо Peace...

Скрит текст:

Този гардероб масив ли е? Защото не мога да си представя какво ще се види ако се мине с виброшлайф лакирано ПДЧ  Thinking

# 69
  • ГОре на черешата...
Ами не, не е масив, не знам какво е, но стана идеално Wink.

# 70
Момичета, благодаря ви за отговорите! Бороконтакт ще е и бяла боя отгоре.

# 71
  • София
  И да покажеш!  Hug

# 72
Задължително! Simple Smile

# 73
  • Варна

Скрит текст:

Този гардероб масив ли е? Защото не мога да си представя какво ще се види ако се мине с виброшлайф лакирано ПДЧ  Thinking
Май не е масив, но ми прилича на естествен фурнир, което е удачно за масло, обаче ламината цък нИ става.

# 74
Slavaa Аз се нанесох в такъв апартамент, стаите с паркет и коридор с мозайка. Сложихме ламинат 12мм + подложка 5мм и не се дигна нивото особено. Има си алуминиево прагче, вратите си се отварят навътре и няма никакъв проблем.

Dai4eto Аз много исках да сложа тапет на вратата на килера, която е точно срещу входната врата. Бях си харесала червена телефонна кабинка и щеше да стане интересно, ама накрая си остана бяла Simple Smile
Скрит текст:

Алекс1 Може може Simple Smile Аз лично шкурих, че така ми бяха казали. Но момичета тук са ги боядисвали и без да шкурят: с бороконтакт за основа и отгоре боя.
Скрит текст:
Стои малко на петна може би защото ръцете боя са му малко. Имам останали две нощни шкафчета, тях мисля да не ги шкуря.

mari_eta Много добре се е получил гардероба.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт