Нашите кухни - тема 50

• 83 040
  • 792
  •   1
Отговори
# 450
По въпроса с мелниците, допреди да я монтираме аз също не съм пускала отпадъци в мивката и всичко си събирах и изхвърлях в коша, но винаги са ме дразнили разните му там обелки от плодове и зеленчуци и остатъци от храна, които трябва да хвърлям. Сега всичко това отива в мелницата и няма повече течащи торбички, няма опасност нещо да замирише лошо, несравнимо по-чисто и по-хигиенично е според мен.
Тази вечер например смлях обелките от картофите, които готвих, разни кожести изрезки от пилето, обелките от доматите и краставиците за салатата, семето и дръжката на чушка и опосканите чепки грозде и недоядената круша на детето, плюс каквито остатъци имаше по чиниите...
              Наистина ти завиждам! Течащите торбички са ми най-голямата досада. Идея си нямам как ги правят, та чисто нова торбичка да се окаже с дупка на дъното. Обаче явно остарявам и все повече си мечтая за живот на село. Спомням си баба ми, която ни караше старателно да събираме хранителните отпадъци "разделно" - за кокошките, за прасенцето, за кучето  Grinning

# 451
Харесах тази мелница. Мнения?
Искам да питам къде се монтира бутона- на мивката ли? И как се връзва към ел-а?

И още нещо да попитам- дозаторите за сапун на плота ли се монтират или може и на мивката?

Тази мелница е много истинска и според мен хай-доброто съотношение цена/качество.
В комплекта си има пневматичен бутон с две капачки - гладка и матова зависи каква ти е мивката.
Бутона се монтира на мивката, а се връзва с обикновен щепсел в контакта.

За дозаторите за сапун - зависи какъв ти е плота- ако е каменен (някакъв - естествен или изкуствен) може да се монтита и на плота, но ако плота ти е друг ( ПДЧ, масив или друг) се мотира на мивката, за да нямаш проблеми.

Много благодаря за подробния отговор.
Плотът ми е технически камък, а мивката гранитна. Затова се чудя кое къде е по-добре да монтират.

# 452
  • София
Харесах тази мелница. Мнения?
Искам да питам къде се монтира бутона- на мивката ли? И как се връзва към ел-а?

И още нещо да попитам- дозаторите за сапун на плота ли се монтират или може и на мивката?

Тази мелница е много истинска и според мен хай-доброто съотношение цена/качество.
В комплекта си има пневматичен бутон с две капачки - гладка и матова зависи каква ти е мивката.
Бутона се монтира на мивката, а се връзва с обикновен щепсел в контакта.

За дозаторите за сапун - зависи какъв ти е плота- ако е каменен (някакъв - естествен или изкуствен) може да се монтита и на плота, но ако плота ти е друг ( ПДЧ, масив или друг) се мотира на мивката, за да нямаш проблеми.

Много благодаря за подробния отговор.
Плотът ми е технически камък, а мивката гранитна. Затова се чудя кое къде е по-добре да монтират.

И на двете може, но да ви ги пробият отворите хора които го могат това
за мен по- удобно е бутона да е на мивката, защото в 90% от случаите го натискаш с мокри ръце и ако е на плота се сети какво бърсане ще падне на вода

# 453
  • София
Nelsito мерси,сигурно това е варианта!Случайно да знаеш и с какво лепило са ги залепили?Другото,което се чудя е ивицата,която се слага отпред за да изглеждат по-дебели отпред пред шкафа ли ще падне ?

А защо вие си монтирате плота - ако го счупите при монтаж... да го монтират тия дето са го правили

Питаш за подлепката на борда ами ако сте го измерили правилно трябва да падне на около 35мм пред корпусите на шкафовете.

Иначе се лепи с лепило К+Д или полеуретаново обикновенно, но за целта шкафовете им се пускат разпънки на определени места

# 454
  • София
Nelsito мерси,сигурно това е варианта!Случайно да знаеш и с какво лепило са ги залепили?Другото,което се чудя е ивицата,която се слага отпред за да изглеждат по-дебели отпред пред шкафа ли ще падне ?

А защо вие си монтирате плота - ако го счупите при монтаж... да го монтират тия дето са го правили

Питаш за подлепката на борда ами ако сте го измерили правилно трябва да падне на около 35мм пред корпусите на шкафовете.

Иначе се лепи с лепило К+Д или полеуретаново обикновенно, но за целта шкафовете им се пускат разпънки на определени места

Шкафовете се нивелират от майсторите на кухнята.
Каменарите идват след това и вземат размери. След това пак те (каменарите) монтират камъните.

# 455
# 456
Megikos,мерси за отговора,насочили сме се към това сами да си го монтираме защото иначе ще е доста по-скъп май! Wink Моля те само обясни ми какво означава да се пускат разпънки?
Иначе мисля да си сметна сама плоскостите за основата на шкафовете и размера на плота,защо да чакам първо шкафовете после да поръчам плота,като и без това е над месец изработката Simple Smile

# 457
Защо да имаме остров в кухнята   hahaha

Скрит текст:

# 458
  • София
Защо да имаме остров в кухнята   hahaha

Скрит текст:

Ако имаме толкова голяма кухня... Joy,защо не Party!

# 459
  • Отвъд алеята зад шкафа
В моята кухня ще има остров. Вече имам проекта на помещенията с ориентировъчното разположение на мебелите, но все още не сме стигнали до 3D проекта. Страшно харесвам кухни с острови  Grinning

# 460
Megikos,мерси за отговора,насочили сме се към това сами да си го монтираме защото иначе ще е доста по-скъп май! Wink Моля те само обясни ми какво означава да се пускат разпънки?
Иначе мисля да си сметна сама плоскостите за основата на шкафовете и размера на плота,защо да чакам първо шкафовете после да поръчам плота,като и без това е над месец изработката Simple Smile
Ами не знам дали е добра идея. Когато идваха в нас да вземат размери за плота, цялата процедура траеше около половин час, слагаха шаблони и др. Аз не бих рискувала, но и моята кухня е с плот повече от шест метра, на буквата "Г". Освен това камъкът тежи страшно много, почиства се с някакви силни препарати на място, при нас го лепиха. Аз не бих рискувала.

# 461
  • София
Ами не знам дали е добра идея. Когато идваха в нас да вземат размери за плота, цялата процедура траеше около половин час, слагаха шаблони и др. Аз не бих рискувала, но и моята кухня е с плот повече от шест метра, на буквата "Г". Освен това камъкът тежи страшно много, почиства се с някакви силни препарати на място, при нас го лепиха. Аз не бих рискувала.

Точно за това става.дума. Монтажа на камъка не е за всеки работа.
Попитайте колко пари ще ви вземат каменарите за монтаж и не се занимавайте с глупости а и риска от счупване си остава за тяхна сметка.

Иначе разпънки са едни детайли на тавана на шкафовете дето на тях се мотира плота независимо какъв е той

# 462
  • София
И моята кухня е завършена.
Ето малко снимки http://ggvlk.snimka.bg/other/moyata-d-lgoochakvana-kuhnya.776455.31585991 .

# 463
  • София
Много е хубава,със здраве да си я ползваш! Котлоните газови ли са?

# 464
  • София
Благодаря ,Тайна!
Да,котлоните са изцяло газови.

Общи условия

Активация на акаунт