Отговори
# 540
Момичета, някой получи ли интеграционните?
Аз ги изтеглих в четвъртък.

# 541
а какво е това?

# 542
а какво е това?
По-добре да не знаеш и никога да не ти се налага да разбереш.

# 543
  • Стара Загора

Права е glezenka, но все пак - това са помощи за деца (и възрастни) с увреждания (ТЕЛК решение).

# 544

Права е glezenka, но все пак - това са помощи за деца (и възрастни) с увреждания (ТЕЛК решение).

прави сте дано не ми се налага  Peace   Hug

# 545
аз подадох декларации за детски и за първокласник на 26.09.2013 но още нямам превод. Някой знае ли кога трябва да ми се преведат?

# 546
аз подадох декларации за детски и за първокласник на 26.09.2013 но още нямам превод. Някой знае ли кога трябва да ми се преведат?
След като си ги подала септември октомври трябва да имаш преводи.Но детските за октомври вече ги преведоха, така че иди до там да попиташ какво става.Има вероятност да не са ти обработили документите навреме и чак ноември да имаш преводи.

# 547
  • Пловдив

Има вероятност ноември да ти преведат детските за двата месеца+помощта за първи клас.Подала си края на месеца и в някои ДСП та ги обединяват така.Разбира се едно питане в социалните ще ти изясни.
Другата вероятност е да не си одобрена за помощите.Знаем,че подаването не е гаранция за получаване.Разпореждането,че си одобрена взела ли си го?

# 548
  • София
♥Elfita♥,а защо ако си подал необходимите документи,и ако отговаряш на изискванията,да не се получат парите?На какво основание ,може да откажат.

# 549
  • Пловдив
♥Elfita♥,а защо ако си подал необходимите документи,и ако отговаряш на изискванията,да не се получат парите?На какво основание ,може да откажат.

Подчертаното е важно и точно заради това отхвърлят.Написах,че подаването не е достатъчно.А не че отговаря на изискванията,подала е и ще й откажат.
Също има случаи майката попълва всичко,изчислява доходите и влиза в 350 лв бруто,но реално леко надвишава /забравила е някакъв доход или хонорар/ и така не е одобрена.Чака детски,но не ги превеждат.

# 550
Благодаря за отговорите! Разпореждането не съм го взела,не знаех че трябва.Ще почакам да видя ще преведат ли всичко наведнъж през ноември, и ако не, ще отида да питам.

# 551
  • Пловдив
Разпореждането не съм го взела,не знаех че трябва.

Не е задължително.Повечето мами не го взимат.Но ако си взела,ще отхвърлим една от възможностите за неполучаване

# 552
Здравейте! Simple Smile
Искам да попитам има ли някакъв образец за Удостоверението от учебното заведение, че детето е записано като ученик/чка в …клас ли всяко училище си издава различна бележка /удостоверение/ ?
И нали точно такова удостоверение се подава,когато се кандидатства за детски за ученик?

Приложение № 7 към чл.17 отЗСПД от ДВ бр.73 от 2013 г.- това е образеца на удостоверението валидно от 01.09.2013 г.
Да!Точно такава бележка са ми издали.А предишната била по стария образец,та трябвало и тази да нося и нова,която да е издадена през ноември,защото документите за детски ги подавам тогава...

# 553
  • София
Подадох си документите и както очаквах имаше изненада.Сега ще чакам месец и половина, т. е. до средата на декември за решението.Причината, е че пускат за проверка  дали мъжа ми не получава помощи от другата община. Той се води на друг адрес по лична карта.За София става въпрос.
Друг сблъсквал ли се с този проблем.
Отделно ме накараха да напиша собственоръчно,че докато не  получа заповедта няма да получа и детските за месеца.Вярно ли е това?

# 554
  • Sliven, Bulgaria
Подадох си документите и както очаквах имаше изненада.Сега ще чакам месец и половина, т. е. до средата на декември за решението.Причината, е че пускат за проверка  дали мъжа ми не получава помощи от другата община. Той се води на друг адрес по лична карта.За София става въпрос.
Друг сблъсквал ли се с този проблем.
Отделно ме накараха да напиша собственоръчно,че докато не  получа заповедта няма да получа и детските за месеца.Вярно ли е това?

Няма логика да пускат за проверка съпруга Ви, след като право да получава детските има само майката-освен в случаите, ако децата са присъдени на бащата -при развод или ако е вдовец. Получаването на заповед не е задължително, а препоръчително. Уведомяването може да стане устно.

Общи условия

Активация на акаунт