За консервирането...или как да си приготвим зимнина! 4-та Тема

• 107 052
  • 732
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте,
Как си замразявате червени чушки за пълнене , аз ги измивам слагам в пликове и във фризера, но заемат много място.
  bouquet

По същия начин, добре отцедени от водата, но ги слагам една в друга. В плика стават две или три редички от по-няколко чушки, като се извадят от фризера са ми удобни за пълнене, като панички. Grinning Пак заемат място, но по-малко. Peace

# 451
  • DE
Не е ли по-добре чушките да са опукани първо и така замразени?
Заемат малко място.
Аз съм пукала във фурната, махах чепките и замръзявах.
Сурово замразени нещо не ми допадат Sad

# 452
Сурово замразени нещо не ми допадат Sad

matze, пълня ги обикновено с кайма зимата и така мирише на лято, стават много вкусни пълнени пиперки! Heart Eyes  Освен тях слагам и нарязани сурови в пликчета за готвене.  bouquet

# 453
Аз ги харесвам само прясно замразени, пълня както са още твърди. Голяма грешка е да се чакат да са размразят  Peace Но така за жалост най- много място заемат. Това с  пъхането една в друга нещо не ми се получава  newsm78

# 454
  • Русе
Вече е късно, но да споделя как аз варя печен белен пипер. 
На дъното на буркана се слагат 1-2 резена домат, слагат се чушките и отгоре пак 1-2 резена домат. Запечатва се буркана и се вари-ври 10-15 мин. максимум.
Преди 7-8 години една колежка ми я аза и от тогава само така ги правя. Бомбаж нямам. Преди варях бурканите по 30 минути и после като извадя чушките - те се разкашват. Така са по-стегнати.

# 455
Ще пробвам догодина по- краткото варене, не са кашкави моите... Но домата не ми се нрави...

# 456
  • DE
Labrex, да де. За готвене имам предвид.
Миришеха ми някак си на хладилник Embarassed
Като са опукани и да се размразят пак миришат на "свежо"
Аз вече не правя такива чушки, че ми излиза по- евтино да си купя пресни ако ми трябват за готвене.
Нямам и такава продукция градинска, че да замразявам.

30мин за буркани с чушки ми се вижда и на мен множко newsm78

# 457
И аз направих лютеница !   chef Голяма гордост!

Ето яяя:

# 458
Благодаря ви отговорите,но все пак варих(в специално за целта ел.казанче) бурканите с печена капия 15мин.На 15-тата мин го изключих и след още 5мин започнах да ги вадя!Хлътнаха всичките капачки и до сега няма проблем.Той и мъжа ми като се прибра снощи каза че и миналата година толкова сме ги варили  Peace Миналогодишните си бяха стегнати и за пълнене си бяха супер!

# 459
  • Балчик
Аз печен пипер варя 10 , максимум 15 минути. Никога нямам бомбаж. Но чисто натурални, без никакви домати. И без сол.

# 460
Аз печен пипер варя 10 , максимум 15 минути. Никога нямам бомбаж. Но чисто натурални, без никакви домати. И без сол.

Без сол ли? Догодина и аз така ще пробвам- 10-15 мин  Peace

# 461
Без сол и аз съм правила,защото бях забравила да ги посоля!Но имам спомен,че бяха безвкусни и ми блъскаха на сладко  Laughing Пък може и сорта да е бил по-сладък нея година,но и да ги осолиш по-обилно не е същото!Но вкусове разни,пък и солта е като консервант   Peace

# 462
  • Балчик

Без сол ли? Догодина и аз така ще пробвам- 10-15 мин  Peace

Да, без сол. Аз солта не я уважавам изобщо. Всичко затварям натурално - и печен патладжан и печен пипер, и домати за готвене. Соля на вкус, когато отворя бурканчето според това за какво ще ги ползвам. Peace Пълна заблуда е,ч е ако няма сол става бомбаж, това са стерилизирани консерви и няма как солта да окаже влияние.
А ние ядем по принцип безсолно.

# 463
Печен, белен пипер в буркани, варя 15-тина минути.  Peace От 2-3години, обаче, прибирам във фризера (предварително махам дръжката и семките, изпичам и без да беля във фризера). На нас много ни харесва.  Peace
Пипер за пълнене с кайма, приготвям така - махам дръжката и семките, бланширам, оставям да се отцедят, нареждам в торбички и във фризера (така не заемат много място).

# 464
Добре де, как 2 дни по - рано не стана дума, че варите 15 минути.....
Ей, ще умра от яд  Confused А свеки едно време вареше около час даже  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт