За консервирането...или как да си приготвим зимнина! 4-та Тема

  • 105 637
  • 732
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 45
30%  На 1л. вода- 30гр. едра сол
Батее,
Да не си се объркАл ?
Или си забравил да поставиш я точка , я запетая , я да махнеш нулата ?
Щот кЪт го смятам отвсЕкъде си идва 3 % = ТРИ процента.
От себе си бих казал, че това - трите процента е максимум за соленост на разтвор.
Няма измислените мерки : супени лъжици,или чаени, или чаши или резки на бурканЕ.
Ясно и точно.
Три процента.
Лесно се смята и изпълнява.

# 601
  • Мнения: X
Има и по-наблюдателни Simple Smile. Изобщо не обърнах внимание на процентите. За саламура на сирене се ползва 8-12 % разтвор на сол... Една година бях прочела грешно или е имало печатна грешка, вече не помня, но направих туршия с 60 г сол на литър вода. Е, без изкисване нямаше как да ядем.

# 602
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
 valentor,Благодаря за забележката! Видно е ,че е печатна грешка,добре,че съм пояснил
  На 1л. вода- 30гр. едра сол
, хич не съм го сметнал в бързината ,че е 3% а не 30%.
Понякога ми залепва релето

Последна редакция: вт, 17 сеп 2013, 17:01 от midkoo

# 603
  • Мнения: X
valentor,Благодаря за забележката! Видно е ,че е печатна грешка,добре,че съм пояснил
  На 1л. вода- 30гр. едра сол, хич не съм го сметнал в бързината ,че е 3% а не 30%.
Понякога ми залепва релето

Можеш да редактираш, дори е желателно  Peace.

# 604
  • Варна
  • Мнения: 207
Момичета баба ми правеше една туршия от пълнени със зеле и още нещо камби, държеше я в големи 5л буркани и и казваше: "царска", някой дали знае рецептата??? Предварително благодаря!

# 605
  • DE
  • Мнения: 971
Момичета баба ми правеше една туршия от пълнени със зеле и още нещо камби, държеше я в големи 5л буркани и и казваше: "царска", някой дали знае рецептата??? Предварително благодаря!

Има рецепта на първа страница "печени пълнени камби от Джема".
Може рецептата да ти допадне Hug

# 606
  • Варна
  • Мнения: 207
Правила съм някои от рецептите на Джема и винаги са се получавали много хубави и вкусни, но тази рецепта е друга. Големите 5л буркани се затваряха със стъклени капачки и не се стерилизираха, а и камбите вътре си бяха сурови.

# 607
  • Мнения: 364
Правила съм някои от рецептите на Джема и винаги са се получавали много хубави и вкусни, но тази рецепта е друга. Големите 5л буркани се затваряха със стъклени капачки и не се стерилизираха, а и камбите вътре си бяха сурови.
Да не става въпрос за тази туршия http://www.cooker.bg/recipe/turshiya-ot-palneni-kambi

# 608
  • Мнения: 9 461
Правила съм някои от рецептите на Джема и винаги са се получавали много хубави и вкусни, но тази рецепта е друга. Големите 5л буркани се затваряха със стъклени капачки и не се стерилизираха, а и камбите вътре си бяха сурови.

Мама прави такива, но не съм питала, тъй като не ги ядем -  камбите се мариноват, отделно зеле, моркови, кервиз, после  се пълнят в камбите и така затварят. Ама капачките не са стъклени  Wink а найлонови

Показвам си "творбите" от събота

лютеницата





и пукани мариновани чушки - рибки, чорбаджийски, люти http://pep-4o.blogspot.com/2011/07/blog-post_20.html



и вече прилична доза доматен сос за пици и паста, сутринта дегустиран и на прясно приготвени фетучини.

# 609
  • Мнения: 375
Ееее, Пепи, както винаги солидно количество!



                                                                  Компоти без изваряване

http://valia-recipes.blogspot.com/2013/07/blog-post_18.html

                                                                  Печени люти чушлета с чесън

http://valia-recipes.blogspot.com/2012/11/blog-post_16.html

# 610
  • Варна
  • Мнения: 207
мистерия благодаря! Ще пробвам по тази рецепта и после ще споделя дали е станала туршията като от спомените ми.

# 611
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
пеп-4o, Още веднъж поздравления и благодарности !Всичките си чушлета ги направих по твоята рецепта (743 буркана) .Страхотна вкусотия станаха!Удобна и точна доза  за един буркан. Няма да мислиш ,ще стигне ли маринатата ,или ще остане или ще стане по-различна... Hug Препоръчах я и на други

# 612
  • Мнения: 22 867
....Всичките си чушлета ги направих по твоята рецепта (743 буркана) .....

midkoo, че са вкусотия, вкусотия са, ама сигурен ли си за бройката буркани, верно ли спретна 743 буркана? newsm78 Направо ме хвърли в........кво беше..... ошашках се и забравих. newsm78 Joy

# 613
  • Мнения: 9 461
бройкат и мен ме разби  Shocked Сигурен ли си?
Лелееее, ако знаех, щях да искам лекинка комисионна  Wink

 Laughing на мен винаги ми остава по 1 буркан, защото си ги подготвям предварително, на око. Добре, че градината близо, та цопна пак за още някое чушле.

# 614
  • Мнения: 2 872
И аз се изумих от бройката буркани на midkoo  Shocked

пеп-4o, добре че бях обядвала като ти видях лютеницата. И въпреки всичко пак ме изкушава  smile3501

И да питам нещо: ползвал ли е някой пиперково пюре и може ли да замени част от печените чушки в направата на лютеница например?

Общи условия

Активация на акаунт