Студенти в чужбина - 4

• 81 166
  • 757
  •   1
Отговори
# 270
# 271
  • София/Осло
На мен и Арамекс и Интерлоджистика ми дадоха една цена 66 лв за 31,5 кг .
Излетя, с 25 кила- не са му направили проблем !

# 272
  • София

Да, аз ги ползвам от дълги години (е, не за багаж, но нея споменаха няколко страници напред) и съм изключително доволна Peace Другите не могар да се мерят с тях нито по цена, нито по срокове за доставка.

# 273
  • София
Много ви благодаря!   bouquet

# 274
На мен и Арамекс и Интерлоджистика ми дадоха една цена 66 лв за 31,5 кг .
Излетя, с 25 кила- не са му направили проблем !

Защо не се вмести в 30 кг.? Сега разгледах сайта на Арамекс и цената до 30 кг е 36 лева, което е много изгодно. Аз съм пращала с Интерлогистика, 5 кг за 30 лв., но други фирми ми отговориха, че пътуват само до Англия, не и до Шотландия и нямах избор.

# 275
  • София/Осло
RSGeorgieva - 25 кг в самолета, при разрешени 23. Отделно другата седмица ще пращаме големия кашон през Арамекс или Интерлогистика.
Младежът се е придивжил нормално, настанил се е в хотела и каза ,че се намирал в най-хубавия град на Земята, в света на Хари Потър / това при положение, че е живял 4 години в разкошната Норвегия/  Laughing
Странно ми е, изчетох всички теми и се чудя никъде не се спомена за Queen Margaret University в Единбург ? Thinking

# 276
Казаха ми ,че е нужно да носят оригиналната диплома и оригинала на сертификата за език .Какво ще кажете момичета?

# 277
  • София/Осло
Синът ми си взе преведено и легализирано копие на дипломата - така му поискаха от университета , както и оригиналния IELTS.

# 278
Здравейте, досега в темата не срещнах информация каква сума е нужна приблизително за учебници.
Синът ми ще учи право в Англия.

# 279
Синът ми миналата година си носеше легализираната диплома и оригиналния сертификат, но не му ги поискаха. Но за по-сигурно ги пратете.

За цените на учебници не мога точно да кажа, защото за всяка специалност е различно. Но мога да споделя за случай с един от преподавателите, който беше посъветвал да не си купуват учебника му защото е скъп, а той всичко което преподава ще качва на техния сайт от където да си теглят лекциите. В крайна сметка наистина се оказа, че по всички предмети лекциите се качват във формат pdf или като презентации, дават им се примерни тестове и т.н. На лекциите само слушат, не пишат като луди. тетрадка ползваше само за някои упражнения. Имат на разположение библиотека с постоянен достъп или да си взимат учебници, а и по-големите студенти продават учебници на ниски цени.

Така, че не се притеснявайте за това... Това не е България да не те допуснат до изпит, ако не си купиш учебника от професора (лично ми се случи).

# 280
Фирмата с която два пъти изпращах багаж е Арамекс.Много съм доволна!
Какви са тези 30 лв за 5 кг багаж?!
До 30 кг - цената е 62.40 !!! При положение,че Бълг.пощи искат за 20 кг - 140 лв...
При това доставката е от адрес - до адрес, т.е. детето Ви ще си получи колета до вратата на стаята. Simple SmileА от тук няма нужда да го носите в офис на фирмата - вземат го от дома Ви.
Има само две подробности:фирмата няма офиси в цялата страна.Аз съм от Варна,за мен не е проблем.Другата подробност е:колетите заминават сряда и петък,ако не сте от София - трябва да го предадете предния ден (първия път колетът ми престоя 5 дена в Сф,но грешката си беше моя).
Изпращала съм не само дрехи и обувки,но и храна.Разбира се трябва да са много добре опаковани!
За около седмица пристига.Тази година не мисля да броя всеки грам,който ще сложа в багажа му - каквото остане,ще го изпратя по-късно в колет...с малко сиренце и лютеничка Simple Smile))))
Става дума за Шотландия.
Ако някой има проблем - нека ми пише на лични,снаха ми изпраща редовно колети с друга фирма,на същата цена - до Дания.

# 281
  • Варна
А някой да е пращал в колет компютър и монитор ?

# 282
Така, че не се притеснявайте за това... Това не е България да не те допуснат до изпит, ако не си купиш учебника от професора (лично ми се случи).

Не само на един, а почти на всички мои изпити беше така. Преподавателите ни задължаваха да си купуваме учебниците им от канцеларията на факултета и се разписваха на тях за да са сигурни, че няма да си ги въртим помежду си. Но това е реалността в българското образование. Затова децата ми са поели към Великобритания. След година едната, а след 4г. надявам се и другата.

# 283

Китара с усилвател съм пращала, по Спиди. Цената до 30 кг беше около 60 лв.

# 284
  • София/Осло

Китара с усилвател съм пращала, по Спиди. Цената до 30 кг беше около 60 лв.
Ааа виж това е адски полезно инфо !!!!! Много ти благодаря.
Младежът с нежелание остави комплект електронни барабани и ел.китара.  И точно преди малко ме разходи виртуално из стаята си в кампуса и установихме, че има място къде да ги сложи.
Много модерни стаи, страхотни кухни. Банята и тоалетната са малко малки, но за сметка на това са в стаята му. Цената е 97 паунда на седмица.
Отидиде сега до мола за първия пазар....като разглеждам цените на продуктите в промоция, че то по евтино от БГ  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт