Студенти в чужбина - 4

• 80 808
  • 757
  •   1
Отговори
# 540
bloomnicer, правилно си разбрала за плащането на общежитието. Ние така плащаме, аз прехвърлям парите в сметката на сина ми в Райфайзен, а той плаща чрез системата на общежитието, както се купуват самолетни билети. Аз също си мислех, че няма такси като е чрез интернет, но има такса превалутиране, която е 1 % от сумата за нашата банка.
Ако преведа парите към шотландската му сметка ще имам по-големи такси.
За сега друг по-изгоден начин не съм намерила. Макар, че се ядосвам на Райфайзен - хем не предлагат сметка в паунди, хем си удържат такса превалутиране.

# 541
Момичета, на нас ни предстои кандидатстване тази година, та разглеждаме унитата в (Глазгоу и Единбург,психология.Сред вашите студенти има ли изучаващи тази програма?Мога ли от врем на време да ви птам за инфо?

Ние не сме такава специалност, но ако имаш въпроси питай, ще помагаме ако можем.
Подгответе се психически, че в Единбург почти не приемат българи от няколко години, за да не храните големи надежди за там. На другите места е по-лесно.

# 542
По назад съм пуснала линк към фирма, която се занимава с прехвърляне на пари от БГ към Англия и обратно... просто се иска да четете.

# 543
Аз лично не съм запозната с тези фирми и малко се притеснявам да ползвам такива услуги.

# 544
Пък и така като им гледам курсовете, те изяждат спестеното от комисиони, така че по-добре да си заложа на банката.

# 545
Аз лично не съм запозната с тези фирми и малко се притеснявам да ползвам такива услуги.

Фирмата е повече от стабилна и е известна между българите , които живеят в УК. Самата аз също съм я ползвала без абсолютно никакви притеснения. Peace

# 546
Може, но просто няма смисъл с този курс.

# 547
За жалост каквито и врътки да правиш, при международни преводи винаги има набутвация. Аз ги ползвам, ако пращам някакви дреби суми за БГ и ми изнася.

# 548
Разгледах я тази фирма, има и страница във Фейсбук, на която предлага експресТни парични преводи. Определено няма да ползвам услугите и.

# 549
За жалост каквито и врътки да правиш, при международни преводи винаги има набутвация. Аз ги ползвам, ако пращам някакви дреби суми за БГ и ми изнася.
Така е, спор няма. Най-изгодно е плащане през ПОС терминал, но не знам дали в нашия случай ще има такава възможност. Иначе и в брой да ги изтегли там, и да направим превод оттук, все е същата работа.

# 550
Всеки решава за себе си  Peace Все пак на някой може да му е полезна тази информация .
Примерно на мен не ми изнася да пращам с банков превод, тъй като ми струва 37 паунда , ако пращам до 1000 паунда ....

п/с ако ползваш ТОНИО, парите се получават в банковата сметка на сина ти, а не в брой. Ти правиш превод до тяхната банка в БГ, а те имат грижата да ги преведат в банката на сина ти .

# 551
  • София
Днес един колега ми каза, че може да се прехвърлят пари през ПейПал и таксата е 1%. Без други такси. Но аз не съм го пробвала още.

# 552
На синът ми също са му казали, че директен дебит може само през местна сметка и карта.
Общежитието го платих с българска карта през уърд пей.  Peace
Искам да попитам нещо битово: Знаете ли откъде мога да закупя кашон, който да побере 30 кг. багаж? Да не е с някакви хипер размери ,че да ме чарджва Арамекс допълнително  Laughing

Като избирате кашон трябва да внимаваш произведението от трите измерения разделено на 6000 да не се получи повече от 30. т.е АхВхС:6000<30 Това е т.нар "обемно тегло" Ако се надвиши те таксуват по горната тарифа. Доколкото си спомням отговаряше на 60 на 60 на 50см.

След много чудене как да преведа парите за общежитието, стигнах до извода, че като ги имам накуп, най- добре да ги преведа по картовата сметка в Уникредит на девойката, а тя някак да плати с картата VISA ELECTRON през MY CAMPUS. Не съм виждала как изглежда, но доколкото ми обясни излизат полета за попълване както за плащане през интеренет с карта /например за самолетни билети/
Мислите ли, че съм разбрала правилно и при това положение ще има ли някакви такси ако за плащане в интернет за тази карта пише "Без такси"  Thinking
Кашон купих от тази фирма.  Peace
http://www.korekt-bg.com/hamalski-uslugi/hamali-prodajba-opakovachni-materiali 
30 кг е много тежичко. Аз го наппълних и тежеше 21 кг и едвам го отместих....
Моят син също плати 1-ва вноска за общежитиети през онлайн портала на университета.  Досега в банкирането не се е появила такса за превода, което напълно ме устройва.
Децата се оправят Laughing Аз бях много притеснена от битовизмите, но ...справя се , при това не зле. Hug

# 553
  • София/Осло
Благодаря за отговорите за кашоните  и оформяне на пратката. Hug
ПейПал също е вариант, особено опцията- Пари за приятели и семейство. Трябва само и вие и децата ви да имате акаунти. Парите пристигат на секундата.

# 554
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
bloomnicer, правилно си разбрала за плащането на общежитието. Ние така плащаме, аз прехвърлям парите в сметката на сина ми в Райфайзен, а той плаща чрез системата на общежитието, както се купуват самолетни билети. Аз също си мислех, че няма такси като е чрез интернет, но има такса превалутиране, която е 1 % от сумата за нашата банка.
Ако преведа парите към шотландската му сметка ще имам по-големи такси.
За сега друг по-изгоден начин не съм намерила. Макар, че се ядосвам на Райфайзен - хем не предлагат сметка в паунди, хем си удържат такса превалутиране.
Преди малко питах в Уникредит, където е сметката и картата и. Казаха, че нямат такса "превалутиране". Превалутира се по курс на картовия оператор.
И ние плащахме депозита с картата и не си спомням да сме установили някакви такси.

Общи условия

Активация на акаунт