Сухо четкане / Dry Skin Brushing

• 80 859
  • 742
  •   1
Отговори
# 30

Тони,от къде си купи муселиновата кърпа?

Беше подарък към поръчка от сайта на PAI - органична био козметика, на мостри на продуктите им.

# 31
Благодаря ви момичета,днес чакам заплатка и ще си взема  Crazy

# 32
Четката от ДМ струва някъде 13-14лева.
Фей,да,за първи път ще се четкам,предимно заради целулита,много бавно и трудно се боря с него Sad , а и Бобченка беше споделила,че откакто се четка и при епилация няма подкожни косъмчета,което си е също предимство Simple Smile
Тони,от къде си купи муселиновата кърпа?

аз също имам такава кърпа, но не съм я ползвала досега.
Беше ми подарък от Ейвън , с поръчка на спа серия.
На мен също ми харесва най-вече това,което Бобченка сподели, чудесна полза.

# 33
Здравейте на всички новодошли!

Фея Кръстница,къде да намеря  Bоdecare?
Аз пазарувах директно от сайта им http://www.bodecare.com/. Ако се запишеш да получиш упътването за сухо четкане, ще получиш и достъп до офертата, от която се възползвах аз (за $97: четка за тяло, четка за лице, четка за масаж на скалп, пемза, масло от жожоба, видео инструкции за четкане, ВИП членство - подарък с всяка поръчка, напътствия и съвети по имейл - при нужда).

Понеже фирмата е в Австралия, доставката отнема повече време. Но си казах, че досега съм оцеляла, ще мога да устискам още една седмица, но да получа накуп и на чудесна цена всичките продукти, които така или иначе исках да си взема.

Внимавайте с четкането/ексфолирането на лице. Кожата там е по-чувствителна и е добре подобни процедури да се ограничават до 2 на седмица.

Фрози, четкането се прави на сухо тяло със суха четка, за да не се разтегля кожата и да не се замазват мръсотии в отворените мокри пори. Можеш да се четкаш вечер, преди къпане. Просто имай предвид, че заради подобреното кръвообращение и интензивните движения, четкането освежава. Може да ти е трудно да заспиш след това.

# 34
  • най-шареното място
Интересна тема. Благодаря за инфото!

# 35
Момичета,взех и аз такава четка , колко време трае четкането или зависи ?

# 36
Здравейте момичета! Фея, благодаря за прекрасната тема!  Hug
И аз отдавна се вълнувам, пробвала съм точно с четка като на Тони, но нещо усещането не ми е приятно. И затова ползвам ексф.ръкавичка. А преди години ползвах едни копринени ръкавички /Рая или Свила/. Те имаха невероятен ефект, направо светва кожата след това.
А иначе за лицето ползвам Миа кларисоник, но на суха кожа. Това ме подсеща, че отдавна не съм я ползвала. Нямам никакъв целулит въпреки че се ексфолирам само веднъж седмично. Храненето е особено важно!

# 37
ДесиHug Абсолютно си права за връзката между целулита и храненето. Но нали сухото четкане не се прави само заради целулит, а заради общото физическо здраве. Пък и важното е да отделяме положително заредено време за себе си.

Какво е "Миа кларисоник"? Почистващата система с четка и препарат ли или нещо друго?

Лисе, четкането трябва да се прави поне по 7 пъти на зона. Тоест, 7 движения между гърдите и ключицата, 7 от гърдите към рамото, 7 от горната част на дланта, 7 на подлакътницата и пр. Времето, което ще ти отнема четкането зависи до голяма степен от навика. Колкото по-продължително си практикувала четкането, толкова повече "рефлексно" ще бъде то. Когато ти е навик, сухото четкане отнема около 2-3 мин.

Да дам отзиви за маслото от ему.

Няма никакъв мирис, много е леко за нанасяне. При мен не попи веднага, но може да съм наложила повече, отколкото е трябвало, защото го ползвах за пръв път. Въпреки това сега кожата ми е мекичка и приятна на допир.

Твърди се също, че маслото от ему помага при ставни болки. Не знам дали има връзка, но снощи леко си разтегнах коляното - паднах по мократа трева на един склон, докато извеждах кучето да ака. Тази сутрин нямам никаква болка в коляното.

# 38
  • София
И след какаовото масло остава лек филм върху кожата, но аз нямам проблеми - тя не лъщи, просто се усеща при допир.
В същото време не цапа и не оставя петна по дрехите, тъй че аз си се обличам почти веднага след като съм се намазала.
Обаче косата попива от маслото и в частта, в която се търка в кожата може да стане леко мазна.

# 39
Хокей, аз се изчетках снищи и днес с четка от ДМ, даже и на баща ми взех една, да видим и той какво ще каже.
Добре ми се отрази на кожата и като цяло, но наистина на коремчето и гърдите не е приятно усещането  Rolling Eyes

Вие в каква последователност се четкате? Аз крака, дупе, ръце, гръб, коремче и гърди.

# 40
Вие в каква последователност се четкате?

Бранди Оуенс (която обяснява правилната техника за сухо четкане във видеото на първа страница) казва, че трябва да се започва от областта между гърдите и ключицата: първо около ключицата с кръгови движения, от централната ос на тялото навън. След това движенията стават линейни, от гърдата към ключицата. После можеш да продължиш където предпочиташ - краката или ръцете.

Бранди е сертифициран специалист по терапия на лимфните възли.

Няма ли по-меки четки на българския пазар? Нещо, което да е подходящо за корем и гърди?

# 41
  • София
А всъщност за гърба трябва четка с дълга дръжка, или се справяте с тази с лентата за ръка?
На мен ми е леко трудно и крема да нанасям около лопатките, камо ли да четкам.

# 42
Фрози, аз нямам проблем да достигам всички части на гърба си.

Не се опитвай да четкаш и да мажеш горната част на гърба с долната част на дланта си. Вместо това обърни четката така, че лентата да е откъм свивката на дланта ти.

При мазане слагай маслото от горната част на дланта и пръстите и така нанасяй. Ще ти е в пъти по-лесно и ефективно.

# 43
Ами аз с тази навсякъде стигам, защото не е малка, а и съм доста гъвкава, но наистина, за някой който не може е добре да вземе четка с дръжка.

# 44
  • София
Е аз с маслото се справям де. Слагам от пред от зад на пръстите, мажа от под мишниците и от над раменете, но като за четкане не си го представям...
Ще взема да си потърся и четка с дръжка, сигурно ще ме улесни.

Общи условия

Активация на акаунт