Дюкан все още ни зове да ходим на море - 271

• 34 894
  • 604
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте,Дами!
Днес никоя Дюканка не е писала...? Аз се възпололзвах от съвета на ArhMih да се претегля гол. Значи сутринта в събота бях 109.0 кг с дрехите. Като се върнах вечерта от работа с дрехите бях 108.8 кг и мисля да преместя линийката на 109 кг , защото вече няколко дена вечер съм под 109 кг. И така - изкъпах се и само по гащи се измерих и... 107.7 кг! Явно дрехите ми тежат 1 кг!
Искам да благодаря на всички дами които ме споменават в постовете си. Чувствам се поласкан и превилегирован.
На 10.09 правя 6 месеца на режима. Може да не съм от най-стриктните, но за 6 месеца не съм правил големи прегрешения с малки изключения  Embarassed .
Лека и режимна седмица на всички Дами!

# 286
  • София
Здравейте.  Hug
Вече направих малко повече от месец с вас и Дюкан.  Laughing
Като цяло съм доволна от резултата. Целта ми е общо 12 кг., от които досега съм свалила 5. Проблемът ми е, че зациклих яко от повече от две седмици. Нагоре, надолу. И в крайна сметка си тъпча на едно място. Като резултат - изоставам с 2 кг. от "графика". /преди това всичко вървеше по план - в смисъл - пак имаше нагоре-надолу, но като цяло нещата си ставаха "навреме"/. Направила съм си една таблица по дати спрямо калкулатора и в две колонки си нанасям кг, които е трябвало да постигна в съответната седмица и реалните, когато се меря. Така следя какво се случва.
Та - въпросът ми е - какво правите в такива случаи? Ясно ми е, че има такива моменти и са нормални, но все пак продължава наистина доста дълго. Като се познавам, има опасност да загубя и мотивация скоро. Единственото, което прочетох в книгата, е да се увеличат интервалите на смяна на П и ПЗ. Сега съм 3/3. Хич не ми се иска да променям точно това. Аз и така едвам издържам в края на третия ден.
Имали ли сте толкова дълго зацикляне и как сте го преодолели? Да кажа, че съм стриктна. Нямам големи прегрешения, пия си вода, ям правилната храна. За около 35 дена съм изяла само 3-4 шоколадови бонбона извън режима /когато някой е черпил по повод/, но те едва ли са ми проблемът /освен това, са били горе-долу равномерно разпределени във времето/.

# 287
  • Испания
... Да кажа, че съм стриктна. Нямам големи прегрешения, пия си вода, ям правилната храна. За около 35 дена съм изяла само 3-4 шоколадови бонбона извън режима /когато някой е черпил по повод/, но те едва ли са ми проблемът /освен това, са били горе-долу равномерно разпределени във времето/.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg22893156#msg22893156

# 288
  • София
Това ми е ясно.  Tired Чела съм книгата, чета и сайта на Дюкан.
Аз друго попитах...
Наистина, помогнете, ако имате какво да кажете по конкретния ми въпрос сАмо.
Да допълня - дори и в книгата /сайта/ пише, че има такива периоди и те са напълно нормални.
И да си задам отново конкретния въпрос - някой имал ли е такова зацикляне в продължение на 2 седмици и какво конкретно е предприел?

Последна редакция: пн, 09 сеп 2013, 00:32 от *Ирина*

# 289
Здравейте и от мен как сте ?Не знам дали аз съм ви липсвала,но вие на мен определено   bouquet
staiko1 тежат дрехите и още как  Grinning при нас в джудото преди жените се мереха задължително с тениска и по гащи и за това даваха 300 грама толеранс.За справка моите дънки (аз съм 157 висока) тежат 800 -900 грама зависи от модела,а мъжки на по- високите ми състезатели минават и над килограм.И на 10 -ти да черпиш половин година си е сериозен юбилей  Hug
Да споделя ,днес сутринта си забърках триците с прясно мляко и канела но ми отплесна кутийката с канела и прекалих.Към 17 часа така ми се разтрепериха краката и ми се зави свят и се зачудих малко ли съм яла ,с кафе ли съм прекалила.... Прибирам се и понеже нямаше нови коментари в темата почвам да чета стари теми и какво намирам:
GalaEluard Пет., 12 Апр. 2013, 20:33  
Цитат

Хелоу Smile
Мернах, че някой си слага повечко канела  ooooh! Много я обичам и аз, но миналата седмица на няколко пъти ми се разтреперва всичко, не мога да обясня какво точно е усещането... После разбрах, че прекалено много ми пада кръвната захар, явно без сладко си е нормална, но прекаля ли с канелата пада доста  ooooh! Та само споменавам да внимавате с количествата канела.

И си обясних всички неразположения свързани с режима( в началото нали мрънках,че имам световъртежи ) аз редовно си прекалявах с канелата като ми се дояде нещо сладко-кисело мляко,канела и подсладител забърквах .

Последна редакция: пн, 09 сеп 2013, 01:05 от mamaMiq

# 290
ей това за канелата не го знаех и аз си слагам в триците (става като мляко с ориз ) аз по принцип си слагам повечко , знам че и тя е много полезна и за отслабването , но до сега не ми е ставало лошо...   само веднъж ама бях на 4 кафета  Simple Smile

# 291
Ще ме разбиете бе хора, шоколад? Дюкан?? взаимно изключващи се неща. Шоколадови бонбони=задържане. Ха сега си отговори на въпроса.
По едно време в чекмеджето си имах към 10 шок бонбона от поводи. Взимаш, честитиш и не го ядеш.
Аз си започвам тренировката, успех на всички с режима.

# 292
  • София
Не е истина колко сте любезни тук.  ooooh!
Само да се погледнете отстрани.  #Silly afwitch

А изрично помолих да пише само някой, който има желание да отговори на конкретния въпрос.  Tired

Дано не е заразно.  Sick

# 293

*Ирина*  , не съм много запозната - може би някоя по старши дюканка трябва да каже , но според мен е нормалмно в един момент да има задържане и последните кг да се свалят по - трудно. Но не се отказвай по - добре мини на 3 фаза - четох тук , че моми4етата и тогава продължават да свалят...

# 294
Ирина, заразно е заразно е - няма как да ти отговорим, защото нищо не знаем за теб, за годините, за килограмите, за калкулатора, за начина ти на живот,за броя диети които си правила извън Дюкан, за количеството храна която ядеш, за времето в която я ядеш,  за  броя деца, за среда ако щеш - това са важни подробности и няма как да говорим по принцип. Отговаряйки ти, ще изпаднем в ситуация на шаманки, астроложки и всякакви други такива врачки. По принцип може да се дължи на много неща, но как да седнем и да обсъждаме всички варианти, когато може да се окаже нито един от тях - може да имаш Хашимото например и всичко изговорено да е излишно. За да даваш съвети, трябва да имаш информация, която в момента липсва. Съжалявам, ако сме те разочаровали, съвсем добронамерена съм, но постът ти ми заприлича на влетяване в къщи на някоя комшийка, която не познавам искайки ми съвет какво да прави, защото и е лошо. Моят под-опечен Дюканец понякога има 20-30 дневно задържане, но нека някой си представи, каква гледка би бил със смъкнатите 40 килограма - висещи кожи отвсякъде, които обаче следствие на това задържане се прибират. Може да е малко храна, може да е малко вода, може да е от съпротива на организма заради достигане на килограми на които си била най дълго време, заради нарушение/5-6 бонбона ако бяха наведнъж, щеше да е по "хубаво" защото щеше да е 1 прегрешения, а сега са 5-6 и организма се е шашнал/ не би могло да бъде от схемата 3/3 защото с 1/1 са смъквали, еми не ми се пише още причини, защото поста ми ще е напълно безсмислен. После се сърдите, че сме лоши, че старите били усойници-знаете ли колко свестни Дюканки "изгонихте" с подобно поведение. Още веднъж се извинявам , ако си решила , че съм рязка, можеш да се върнеш и да прочетеш стари мои постове, да видиш какви тигани съм раздавала - не се гордея, даже се срамувам , както за мен така и заради девойките, които са ги получили - дано поне е имало мъъъъничко полза.

# 295
  • Русе
Ирина, Бигбаба е права, когато не се знае нищо за теб е трудно да се предполагат всякакви версии, но щом питаш аз от моя не голям опит мисля, че задържаш от прегрешенията си  и това понякога може да продължи и месец и то само защото си изяла един бонбон и второ, килограмите ти за сваляне не са много и си мисля, че и затова може да има забавяне, но  Naughty за мен всичко се дължи на прегрешенията, затова е хубаво за напред да ги няма и всичко, ще си "заработи" както трябва Simple Smile

# 296
Мдааа Simple Smile внимавайте с количествата канела да не стават бели  Peace
*Ирина* ако не беше се черпила с бонбонките за 2 месеца щеше да си постигнала желаното и да си хапваш бонбони 2 пъти в седмицата на галите в 3та... Дори и една хапка нережимно нещо спира кетозата, която в този режим е "виновника" за топенето на сланинките. Това с бонбоните лично за мен не е стриктно спазване на режима  Naughty Но всеки сам решава как да си помогне или навреди. Изводите сама си ги прави.
Чак се чудя на себе си как още се обяснявам за такива неща  Crazy
Успех на всички  Peace

# 297
  • Плевен
Внимание, докато преглеждахте тази тема, в нея бе публикуван нов отговор. (че даже два станали!)
Стайко и момичета, привет!
Много се изписа, много хубави неща сте казали за тези 2-3 дни и ще е излишно да ги цитирам и анализирам! Прекрасни постове на Майки, Бигбаба, Смайлс, Цвети, Кукулинчето , МамаМия! Абсолютната истина!     bouquet
Боби, просто не разбирам защо толкова лично прие критиката към Тanitka^?!?  Да, трябва да се изслушваме тук и да сме по-толерантни, но само в тона, не и да поощряваме прегрешения. Тя просто не е приела режима и не е готова да го направи! Критиката тук е уместна и всичко останало ще е една мечешка услуга! Излишно е да повтарям и аз, че режимът е сериозен и затова всички скачат като видят такива споменати прегрешения. Но може би най-права е Сафо – вместо да са минус в килограмите, прегрешилите ще си сърбат попарата и ще имат най-малкото – задържане – както е и при Ирина сега! И пак се посочват грешките (а Бабето толкова спокойно и изчерпателно е обяснила евентуалните причини, че шапка й свалям за търпението!), и пак има сърдене... Ами нека да е ясно, бе хора: режимно хранене = отслабване; прегрешения = задържане и неотслабване! Но не е и само това! Ами се стига да сериозно нарушение на метаболизма и създаване на предпоставки за бъдещи заболявания! То да е само неотслабване и бавене по пътя към целта – да си го боднем като китка зад ухото! И аз се помотвах 4 години и си играх със здравето! Защо трябваше да загубя толкова време?!? Пролет и лято – свалях 5-6 кила, после есен и зима си ги връщах от неспазване на режима, че и отгоре! Неискам никой да попада на мое място! Не губете ценно време и най-вече здравето си! Сега се радвам, че някак си МамаМия успя на ме вкара в релси и за първи път от 2008 г. вече наближих 81-я си килограм! Надявам се скоро да го затвърдя и преместя линийката надолу с още едно килце! Да, бавно става щом си играя с режима толкова време, но пък тялото е толкова благодарно и се отприщва винаги щом сериозно се спазват правилата на режима и се приеме като начин на живот! Включих и много движение! Гледам навсякъде да ходя пеша, слизам поне 2-3 спирки преди дома и ходя пеш след работа, 4-5 пъти фитнес в седмицата, всяка сутрин – поне 5 минути домашна гимнастика. Така се чувствам и тонизирана всеки ден, и кантарчето се радва, че и душата ми ликува като виждам, че имам добри резултати! Така, че – признати или непризнати прегрешения – те дават “резултат” рано или късно!
Успешна и режимна седмица!
Пропуснах да поздравя отново страхотните постижения на съпруга (съвместно с нея) на Бигбаба, както и прекрасната визия на Майки! а и Стайко!!! Така, така - на кантара само по гащи, приятелю, ако не по безгащи! Laughing
Ирина, предприеми стриктно спазване на режима и повече вода, по-малко зеленчуци в ПЗ и може млякото да намалиш на 1 кофичка за деня! Месото да е варено и възможно най-чисто - бяло месо пилешко, риба - повече, както и белтъците на яйцата - можеш едно хранене да направиш само с тях. Включи движение! (вчера отидох нарочно пеш до един магазин на един баир - близо 20 минути до там и още толкова обратно и като се претеглих после на кантара бях с половин килограм по-лекичка!!! И днес също - на сутринта - в сравнение с вчерашните сутрешни килца!)

Последна редакция: пн, 09 сеп 2013, 10:43 от ArhMih

# 298
 ArhMih , Hug ти се появи ,хайде да местим линийките и аз съм килограм надолу  Laughing да не вземат да ръждясат  Joy Joy Joy
*Ирина* ,ArhMih ти говори от собствен опит, а bigbaba4 ти е отговорила достатъчно изчерпателно , GalaEluard и maikinatati
 също.
Цитат
Не е истина колко сте любезни тук.  ooooh!
Само да се погледнете отстрани.  #Silly afwitch
Според мен любезността изисква когато си поискал съвет и някой си е направил труда да ти го даде ,независимо дали ти харесва или не поне едно благодаря да кажеш.
Не прочетох някой да е груб или да е нелюбезен в отговорите на въпроса ти.
Чтвъртофазничките са си свършили работата с режима и са тук защото имат желание да помогнат и то не защото са длъжни ,а просто от добра воля и съчувствие.За което аз лично съм им благодарна.И смятам,че не са заслужили с нищо да бъдат обиждани и обвинявани,когато ни казват истината в очите.

Последна редакция: пн, 09 сеп 2013, 13:44 от mamaMiq

# 299
  • Плевен
Тук съм, тук съм, МамаМия! Само в почивни дни отсъствам, но за мотивацията ми вече няма отпуска! То да я местим линийката, но аз още несмея - гледам 2-3 пъти да ми покаже под 81 кг и тогава ще я мръдна мойта! ти, обаче си я плъзни!!! Що да не я пресместиш?!? Давай! Изпреварвай ме! Ти напред и аз след тебе! Да знаеш в събота как въртях педалите на един велоергометър - и само си викам: Мия каза 45 минути кардио - не по-малко...; поглеждам часовника на по 10 минути и си викам - Мога, още мога - и така до 50 минути...едни струйки се стичаха от мен след 20-тата минута... Накрая едва се докопах до банята - с припълзяване без прибежки! Но колко доволна - няма да описвам! Целувки и голямо благодарско!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт