Дюкан все още ни зове да ходим на море - 271

• 34 522
  • 604
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
А, бих добавила и следното - много е лесно на човек, който никога не е надвишавал 60 и няколко килограма да яде и бонбони, и бисквити, и каквото си мляко иска и да се смее на 100 килограмовите дебелани, които видиш ли, били прекалено дебели, за да дават съвети. Извинявам се, че се рових да отговоря на един от тези въпроси и моля да не се счита, тъй като съм от тези дебелани и не съм достойна да давам съвети.

# 496
  • София
Бих допълнила само без да иронизирам и критикувам, защото няма защо. От горепрочетеното си направих извод, че Ирина не е на Дюкан, а на някакъв свой измислен режим. Лично на мен не ми пречи, всеки има право да си прави интерпретации и да си отслабва както си иска, просто това е някаква друга измислена диетка, която е взела някои неща от Дюкан.
Абсолютно вярно!  Peace
Ирина е на "нейния" Дюкан, съобразен с нейните индивидуални особености и преследва своята цел. Целта е за определеното време да се постигне определеното от калкулатора тегло, което както знаете, е съобразено с индивидуалните особености на индивида /няма да ги изброявам, всички ги знаете/. Ирина не иска да свали определените кг. три пъти по-бързо от определеното, нито да свали под тях, защото това не би било добре за нея. Ако Ирина спазваше стриктно Дюкан, щеше да се случи едно от горните 2 неща, които са силно нежелателни.
Разберете, че всички сме различни и няма общовалидни "режими". Ако на някого му трябва стриктно спазване, че и престараване, то при други не е така. Нека всеки гледа себе си и да "помага", когато му се поиска "помощ".
И да, не е редно наистина някой, който цял живот се е тъпкал да се прави на по-голям светец и от папата. /изключвам случаите, когато болест е довела до това състояние/.
А, бих добавила и следното - много е лесно на човек, който никога не е надвишавал 60 и няколко килограма да яде и бонбони, и бисквити, и каквото си мляко иска и да се смее на 100 килограмовите дебелани, които видиш ли, били прекалено дебели, за да дават съвети. Извинявам се, че се рових да отговоря на един от тези въпроси и моля да не се счита, тъй като съм от тези дебелани и не съм достойна да давам съвети.
На никого не се подигравам.

Радвам се, ако поне няколко са се замислили над думите ми, без единствено да се фокусират върху това как аз спазвам своята диета.  Peace

# 497
 HugИ аз съм от тези,дето имат да смъкват  50+ килограма!
За щастие newsm44 newsm68,остават ми вече само 8!
И от висините на "бившите "си  130 кг. и настоящи 85,и като "повтарячка" на режима,диетата,диетката,или каквото и да е на д-р Дюкан,искам да кажа на тези,които се борят
с 30,40,50+ килограма,че:
1.Единствено и само максимално стриктното и последователно спазване на режима води до резултат!
2.Не прегрешавайте,и сведете до минимум прегрешенията,ако имате такива!
Това е от съществено значение не само заради задържането и забавянето на резултата,а и по чисто психологически причини,които са от огромно значение за хора,които имат да смъкват много килограми.Смея да твърдя,че храненето с бързи въглехидрати е лош навик,който е абсолютно преодолим с течение на спазването на режима.
3.Не се подвеждайте,и не се заблуждавайте по отношение храненето,не изпадайте в самосъжаление,че видиш ли,някой си ял еди какво си,и пак си отслабвал!За хора с голямо наднормено тегло,това е фатално!
4.Не визирам изобщо тези,които имат да смъкват 3,5,10 кг.и не им давам никакъв съвет!
Обръщам се единствено към момичетата,на които предстои дългия път,по който аз вървя вече година и осем месеца...
Та..."Пътят е страшен,но славен..." Mr. Green
И всеки миг усилие си заслужава!
Успех,милички,бъдете силни! Hug  :   bouquetДОКТОРЕ,поклон!  bouquet

# 498
  • София
An.che , напълно съм съгласна с теб.  Peace

# 499
  • Пловдив
Абсолютно вярно!  Peace
Ирина е на "нейния" Дюкан, съобразен с нейните индивидуални особености и преследва своята цел.

Никъде, в нито една от книгите си Дюкан не споменава, че всеки може да се прави "негов Дюкан" съобразен с индивидуалните си особености. Напротив, навсякъде се призовава към стриктно спазване.

Радвам се, ако поне няколко са се замислили над думите ми, без единствено да се фокусират върху това как аз спазвам своята диета.  Peace

Именно - твоята диета.  Peace  А не режимът/диетата на Дюкан. (лично аз приемам думата диета като режим на хранене, но съм съгласна, че се употребява в по-друг смисъл и съм по склонна да употребявам думата режим)  

# 500
  • София
Това е все едно аз да съм ученичка и да ми предстои контролно по математика. От малка отделям някакво време за занимания и цяла година си уча съвестно уроците и решавам по малко задачи. И идва Иванка, която цяла година не е учила и ми държи сметка защо аз не решавам задачи преди контролното или решавам по 10 минути, а тя по 20 часа на денонощие. И това значи ли, че на края Иванка ще знае повече от мен или, че ще има по-добър резултат. Не. Аз съм на по-високо ниво, дори и след нейното денонощно решаване. Дали защото съм по-умна, дали защото съм се старала равномерно цяла учебна година, има ли значение. Това, че тя се нуждае от повече подготовка в този момент, значи ли, че и аз се нуждая от същото количество?
В този смисъл, моят Дюкан е този, който ми върши работа за достигане на моята цел. Вашият си е ваш и може да е по-строг и от "оригиналния".
Абсолютно вярно!  Peace
Ирина е на "нейния" Дюкан, съобразен с нейните индивидуални особености и преследва своята цел.
Никъде, в нито една от книгите си Дюкан не споменава, че всеки може да се прави "негов Дюкан" съобразен с индивидуалните си особености. Напротив, навсякъде се призовава към стриктно спазване.
Е, и? Това да не е някой гуру случайно? На когото му е нужно, да спазва всичко стриктно. На когото му е излишно или вредно, ще го направи така, както трябва за него самия.
Именно - твоята диета.  Peace  А не режимът/диетата на Дюкан. (лично аз приемам думата диета като режим на хранене, но съм съгласна, че се употребява в по-друг смисъл и съм по склонна да употребявам думата режим)   
Е, и?
Пак констатирам, че се съсредоточавате върху мен и моята диета, а не върху нещата глобално.
Доста по-сериозни теми засегнах в първия си пост от днес.  Tired

# 501
  • Пловдив
Ами режимът е негов. И тъй като е негов правилата са си негови. И тъй като сме приели неговия режим спазваме неговите правила.

И изобщо не се съсредоточавам върху Вас. Съсредоточавам се върху режима на Дюкан и правилното му спазване. Което е и целта на темата.

# 502
  • София
Ами режимът е негов. И тъй като е негов правилата са си негови. И тъй като сме приели неговия режим спазваме неговите правила.
ОК. Ваш избор е да ги спазвате като божи заповеди.  Peace
И изобщо не се съсредоточавам върху Вас. Съсредоточавам се върху режима на Дюкан и правилното му спазване. Което е и целта на темата.
Правилното за всеки е различно, както писах досега.
Радвам се, че не се съсредоточавате върху мен, а върху въпроса да сте по-толерантни и по-малко иронични.  Peace

# 503
Привет от още една стара дюканка! Не съм писала тук, защото когато открих темата, вече бях свалила килограмите! За съжаление сега съм на изходна позиция, че и отгоре. Първия път от първоначални  74 кг за 3 месеца свалих 12 кг и стопирах на 62 кг. Сега положението е още по-лошо - започвам от 77 кг  и се надявам отново да сваля до 62 кг или имам да свалям 15 кг. Сигурно сега ще стане по-бавно и по-трудно, а и годините ми вече са сериозни - 57 г. /навършени вчера/, но се надявам с вашата подкрепа да стане! Иначе първия път бях много стриктна, купих си книгата, изчетох я много внимателно и непрекъснато се консултирах с нея! Амииии, това е от мен засега!

# 504
Първо Честит Рожден Ден на dorotea56  Успех с  режима и всичко най - хубаво   bouquet
Само от 1 месец съм с вас , момичета , но е жалко че вече съм изчела няколко " скандала" ако мога така да го нарека Simple Smile надявам се да не съм досадна с този пост и да не обидя някого.. но има хора , които съм виждала да пишат 2 пъти тук в тази тема и 2та пъти е последвал скандал... тези хора трябва да си направят отделна тема за дискусии на всякакви теми да си спорят на воля , защото за мен поне е много неприятно да чета глупости...  има и такива , които много се впрягат на чуждото  безхаберие , в крайна сметка всеки сам си се качва на кантара , всеки сам си преценява как се чувства добре и не можем да се сърдим на никой. Нека се подкрепяме , да си помагаме с каквото можем , да се хвалим една на друга и да се надъхваме една друга.... иначе смисъла се губи и аз виждам , че има няколко дами , които спряха да пишат, което е жалко.... Дано не съм досадила много, просто си мисля , че без този форум щях да съм се отказала от режима при първото задържане и не ми се иска да спирам да ви чета.. Лека нощ, сладки сънища и много минуси  Heart Eyes

# 505
След като изчетох стоически обидите към 100 кг. момичета, мога да кажа само едно нещо. Както Ирина изисква уважение към нейната диета, да бъде така добра да не иронизира дебеланките. На тях са им нужни два пъти по големи усилия.
Поздравявам всички 100 кг момичета, дерзайте и знайте, че само с точно и правилно спазване на режима ще достигнете до желаните килограми.
Не търсете извинения в постовете на "дюканки", за да нарушавате правилата.
Правилата са си правила, за да се спазват.
От моя опит мога да кажа, че не съм си върнала нито един килограм и това е точно защото се водя от правилата на Дюкан. 

# 506
  • София
Добро утро момичета...хубава неделя с много минуси на всички!!!

Аз имам само един въпрос към по старите Дюканки,дано не досадя с него ,но моля ви кажете как ви идва на ума рецепти или какво да си сготвите,защото ако продължа само на шечено пиле или печена риба,просто ще си умра!!! гледах рецептите,харесах си няколко но ми е чудно просто,как да си наглася мисълта така че просто да ми дойде на ума какво и как може да се направи...вие как успяхте?

# 507
bobi-an Съб., 28 Септ. 2013, 15:40 »
Цитат
Адмирации за поста, Ирина! Не само ще прочетеш критики, но се приготви за тотален игнор. Няколко пъти помолих за спазване на добрия тон, за изслушване, за някаква  доза толеранс. Не. Не се получава! Въпреки, че сега ще се нахвърлят върху теб, бъди готова на лични да получиш точно обратното. Тоест, не се връзвай, и от тоя сорт. Странно ми изглежда, хора, които дори не знаят, че буквата Щ, е винаги Щ, защото не е ШТ, да ми държат реч, сякаш съм престъпник. Рядко пиша вече, нямам желание. Чета, за да се зарадвам на някой, който е успял, и да видя как с едни и същи думи - гонят някого. Жалкото е, че не знам ти колко теми изчете, но аз прочетох доста стари - филма е един и същ, и то изпълняван от едни и същи. Още веднъж поздрави, и успех!
bobi-an Ей от злоба и правописните грешки тръгна да и изтъкваш като недостатък
Цитат
Рядко пиша вече,
,мдамммм забелязала съм ,че пишеш когато има кого да подстрекаваш през другото време дебнеш от балкона омразните ти Дюканки и търсиш повод за критика и разправия,когато някой се опита с добро да се обърне към теб- ти не го отчиташ (ти си над тия неща).  Всеки ден си пускаш кафенцето и отчетчето,пращаш си прегръдките и чакаш.... да се хванеш за някоя дума.
*Ирина*
Дюкан е направил режима за хората ,които имат да свалят много килограми,по тази причина тук в темата има много хора които са стартирали режима с над 100 кг.Целта е освен с начина на хранене да повлияе и чисто психологически,на човека който години наред е свикнал да се храни неправилно.В книгата всичко това е обяснено по няколко начина.За съжаление не всички сме отличници и именно за това са забраните ,и нуждата да се спазва режима стриктно.Ако човек има културата на хранене и воля сам да се оправи с наднорменото си тегло ,той не би бил тук.Давам пример със себе си,аз имам достатъчно познания по анатомия,физиология и биохимия за да мога да изготвям индивидуални хранителни режими (за спортисти с цел регулиране на теглото )и го правя постоянно.За себе си също знам как да изготвя,лошото е ,че когато аз си поставям забраните и няма кой да ме контролира , по- лесно си ги нарушавам и така не стигам до никъде.За това спазвам указанията от книгата (друг ми ги е наложил),пиша и чета в темата и нямам нищо против някой да ми се поскара ,посъветва и насърчи когато има нужда.Не съм изчела кой знае колко стари теми ,но не смятам ,че някой се държи(или се е държал )  грубо и обижда някой умишлено, ей така да го нарани.

# 508
  • София
Дюкан е направил режима за хората ,които имат да свалят много килограми...
Това не е вярно. Ако бъркам, моля посочи къде си прочела това твърдение.
И според мен именно оттам тръгват противоречията в темата. /поне тези за стриктността и следващите оттам забележки/. Ако се проумее, че има разлика в начина на постигане на целта при различните излишни кг., то тогава всичко ще е ясно и всеки ще има право на своята истина. Пак ще повторя - ако бях стриктна на 100 %, в първа и втора щях или да сваля много бързо /което е вредно/ или да сваля повече, отколкото отговарят на моите индивидуални особености. /което пък е предпоставка за йо-йо, а освен това също е вредно/.
След като изчетох стоически обидите към 100 кг. момичета,
Много моля, посочи къде съм обидила някого в частност или по принцип. С цитат, ако може. /и без същият да е изваден от контекста/.

# 509
Цитат
Цитат на: mamaMiq в Нед., 29 Септ. 2013, 13:19
Дюкан е направил режима за хората ,които имат да свалят много килограми...
Цитат
Това не е вярно. Ако бъркам, моля посочи къде си прочела това твърдение
.
Това съм прочела в книгата,за съжаление на мога да цитирам дословно (защото книгата ми е на вилата в момента)Отвори я и ще намериш къде го пише.Не съм седнала да те лъжа.
Изтеглих книгата от 1 страница ще опитам там да намеря цитата(аз имам 1-та книга), ето нещо което намерих в подкрепа на предния си пост.Цитат:
Цитат
Затова, за да успее да доведе докрай дадена диета или разширен план, дебелият трябва да се опре и на една друга инстинктивна пружина - мнението на авторитета. Следователно планът следва да е създаден от външна инстанция, от чужда воля, която да замести неговата и да приеме формата на точни инструкции, неподлежащи на тълкуване или на обсъждане и изпълнявани толкова дълго, колкото е необходимо
Съжалявам не успях да намеря цитата защото в този вариант увода липсва.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2013, 14:22 от mamaMiq

Общи условия

Активация на акаунт