Дюкан все още ни зове да ходим на море - 271

• 34 532
  • 604
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
стр. 55 от първата книга на Дюкан:

Колкото до кока-колата лайт, която днес е разпространена не по-малко от обикновената кока-кола, тя не само е разрешена, но и аз лично я препоръчвам поради няколко причини.
На първо място тя позволява да се допълнят двата литра предписани течности. Освен това практически не съдържа захар и калории - и т.н. ... да не преписвам повече, може да намерите страницата в книгата и да го прочетете Simple Smile

стр 72:

Ако пък не обичате студени напитки, знайте, че кафето, чаят и всякаква друга запарка или отвара са сродни с водата и можете да ги приспаднете от задължителния литър и половина.

# 481
Добро утро, Дюканки!
Тук съм след две седмици отсъствие. Ще ви пиша довечера от лаптопа. Сега съм на строежа и пиша на телефона. Само да кажа.че килограмите гравитират около 108 и довечера мога да променя линийката. Отивам да бачкам. Чао до довечера!

# 482
Здравейте!!! В този дъждовен и мрачен ден съм много щастлива , след вчерашния ПЗ ден имам -1 ... изобщо не го очаквах даже не знам защо се качих на кантара, много съм доволна   newsm44 newsm44  Станаха 8 свалени килограма за 40 дни  newsm44 newsm44 newsm68 newsm68

# 483
  • София
Здравейте за пореден път сладурки!!!

alexaandraa - няма по хубаво нещо от това, да видиш минус и то такъв Simple Smile)) Браво мила...аз се захващам отново !

Много ми хареса какво сте написали на първа страница с големи червени букви,а именно че всеки се отказва като види резултата! По една или други причина,всичко трябва да се изкарва до край..при мен не стана но мисля до другото лято да събера овацийте отново Simple Smile)) Радвам се че ви има и дори от време на време да ми се карате,ми помагахте много!  Hug Hug

# 484
  • София
стр. 55 от първата книга на Дюкан:

Колкото до кока-колата лайт, която днес е разпространена не по-малко от обикновената кока-кола, тя не само е разрешена, но и аз лично я препоръчвам поради няколко причини.
На първо място тя позволява да се допълнят двата литра предписани течности. Освен това практически не съдържа захар и калории - и т.н. ... да не преписвам повече, може да намерите страницата в книгата и да го прочетете Simple Smile

стр 72:

Ако пък не обичате студени напитки, знайте, че кафето, чаят и всякаква друга запарка или отвара са сродни с водата и можете да ги приспаднете от задължителния литър и половина.
Това вече е ясно, коректно и конкретно.  Peace
От около 2 месеца следя темата и ще си позволя да споделя някои повърхностни наблюдения, които може би на "старите" списващи не правят впечатление или се приемат за нормални, но пък правят впечатление на "страничните" наблюдатели.
1. Вече коментираното няколко страници по-назад наименование на метода на Дюкан. Адски грозно впечатление прави, когато някой сложи емотикона на повръщащо човече, защото някой е дръзнал да нарече "режима" "диета". Замислете се над това дали наименованието прави това, което се опитваме да постигнем.
2. Отговорите на конкретно зададени въпроси с иронични и злобни забележки. Няма да цитирам. Скоро стана дума и за това.
3. Назидателният тон - някои звучат като фанатици. Просто приемете, че прекален светец и Богу не е драг. Коментари по 3 страници за изядени три бонбона в рамките на месец са смехотворни.
4. Прави ми впечатление, че най-фанатизираните са тези, които имат да свалят най-много кг. и критиките им /меко казано/ са насочени основно към тези, които имат да свалят 5-10 кг. Тук също има над какво да се замислите. Тези с 50-те излишни кг. при старта цял живот са живели нездравословно и сега именно те се фанатизират. А тези, които имат да свалят по-малко, съответно са се грижили за здравето си през цялото време и се нуждаят от лека корекция на хранителния си режим. Не са първите тези, които ще критикуват последните.
5. Типичен пример снощния разговор за течностите. Дават се съвети, които надхвърлят предписанията на създателя на диетата. Защо? Това също е фанатизъм и размахване на пръст.
Който, както иска да си спазва диетата и каквито иска прегрешения да си прави. Никой няма право да критикува и да иронизира. На конкретни въпроси трябва да се отговаря конкретно или да се замълчи. Никой не обича да му се размахва пръст и то непоискано. Няма нужда от поучаване и иронизиране.
Ще приключа с това, че според мен
1. Тази тема трябва да е за взаимопомощ и ирониите в нея не са уместни.
2. Всеки си преценява как да нарича това, с което отслабва - може да е режим на хранене, може да е диета на Дюкан, както и всякакво друго наименование, което си хареса /диетка, диетчица, диетченце и т.н/. Това не влиза на никого в работата.
3. Бъдете толерантни. До вчера и вие сте били по 100 кг., но сега се вземате много на сериозно.
Все ми е едно какви коментари ще прочета по написаното горе, както и дали ще продължите в същия дух. Аз мога и да не пиша вече в темата, ако остане все така неприятна. Не правя демонстрации, просто споделям.
4. Никога в живота си не съм била над 60 и няколко кг. и е смешно да ме поучават такива, тръгнали от 100 примерно...
Също така бих допълнила, че въпреки 3-те изядени бонбона /а те вече станаха доста повече/, въпреки че слагам олио във всяка салата, ям готвено навън /например пържола със зеленчуци и сос със съставки по преценка на съответния готвач/, ям пилешко с корнфлейкс, кашкавал от време на време, киселото мляко с триците го ям вечер и изобщо не му гледам процентите, ям и по няколко нережимни бисквити поне веднъж седмично, когато ми се доядат и т.н....мога да кажа, че във втора фаза си свалям като по учебник. Явно е въпрос на метаболизъм и не е нужно да бъда плашена с анатема как видиш ли от един бонбон ще ме застигне страшния съд. Нека всеки си съобрази диетата със собствения организъм и сам да си преценява какво и по колко може да си позволи той конкретно. Нека да гледаме по-глобално на нещата. Не кой ще се фанатизира и ще свали 50-60 кг, а кой как живее по принцип и колко е застрашен от йо-йо ефекта. Според мен, непрекаляването с лишения е предпоставка за по-плавен преход към трета и четвърта и един организъм, който няма да се юрне да трупа, когато от прекалени /и често ненужни/ лишения скочи изведнъж на нормално хранене.
Приемете поста ми като добронамерена критика, все пак.  Wink

Последна редакция: сб, 28 сеп 2013, 15:30 от *Ирина*

# 485
Адмирации за поста, Ирина! Не само ще прочетеш критики, но се приготви за тотален игнор. Няколко пъти помолих за спазване на добрия тон, за изслушване, за някаква  доза толеранс. Не. Не се получава! Въпреки, че сега ще се нахвърлят върху теб, бъди готова на лични да получиш точно обратното. Тоест, не се връзвай, и от тоя сорт. Странно ми изглежда, хора, които дори не знаят, че буквата Щ, е винаги Щ, защото не е ШТ, да ми държат реч, сякаш съм престъпник. Рядко пиша вече, нямам желание. Чета, за да се зарадвам на някой, който е успял, и да видя как с едни и същи думи - гонят някого. Жалкото е, че не знам ти колко теми изчете, но аз прочетох доста стари - филма е един и същ, и то изпълняван от едни и същи. Още веднъж поздрави, и успех!

# 486
  Ирина, с много неща мога да се съглася, но като цяло това, което искаш е едно масово лицемерие и не мисля, че си съвсем права. Най- лесно е да кажеш някому- Ооо не се притеснявай че си изял пет бонбона или един кроасан, другата седмица ще оправиш това. Така си добрия, милия...и т.н. Но всеки знае, че ако човек иска да е стриктен, не бива да се сочи грешката му като нещо хубаво. Разбира се, че сме тук за взаимопомощ, но нали именно в това е помощта- да се посочват грешките и да се радваме заедно на положителните резултати? Ясно е, че всеки тръгва от различни килограми, но и това е по много и различни причини. И аз цял живот не съм минавала 52кг...и в един момент ки надминах с бясна скорост- първоначално мислех, че явно се прехранвам  Mr. Green, а когато започнах да следя как и какво ям реших да си направя някои изследвани и се оказа съвсем друга причината.
  Била съм тук...имала съм резултат. В интерес на истината някога тук доста повече тигани се размахваха и ми действаше лично на мен доста освежаващо  Mr. Green Сега е позамряла темата като цяло и предполагам, че основната причина е, защото хората не обичат да бъдат поправяни. Не визирам теб. Не визирам никого конкретно, но такова впечатление ми прави.
  Може би не е лоша идея всеки, под поста си да пише с дребни букви желае ли да му се дават акъли или не, за да няма такива недоразумения. Има хора, за които критиката може да бъде градивна, но има хора, които не харесват да бъдат критикувани...в което няма нищо лошо. Разни хора, рази предпочитания. Аз лично искам да бъда критикувана, искам когато попитам нещо да ми бъде даден отговор от знаещ и минал по моя път и затова съм благодарна на старите дюкянки, че все още се навъртат наоколо. Но...мир да има! Няма смисъл от лични нападки, от грози думи и квалификации. Нека ни е приятна темичката  Hug

# 487
Ирина,имаш моите адмирации за поста си,смея да твърдя ,че повечето от нас искат точно това ,и дано се замислим всички и не прочетем повърхностно думите ти ,а да се замислим над тях Simple Smile  Критиката винаги действа ,като освежаващ душ ,но мисля и смея да твърдя ,че тук остават само хората ,които наистина са се захванали сериозно с промяната на начина на хранене:) а не отскачащи от тема в тема ,както и да е .Всеки е правил грешки в режима ,някой от нас са и на поправка ,но както се казва в едно анимационно филмче "МОМЧЕТА НЕКА БЪДЕМ ПРИЯТЕЛИ  "bouquet

Последна редакция: сб, 28 сеп 2013, 16:06 от cveteto79

# 488
  • София
 Ирина, с много неща мога да се съглася, но като цяло това, което искаш е едно масово лицемерие и не мисля, че си съвсем права. Най- лесно е да кажеш някому- Ооо не се притеснявай че си изял пет бонбона или един кроасан, другата седмица ще оправиш това. Така си добрия, милия...и т.н. Но всеки знае, че ако човек иска да е стриктен, не бива да се сочи грешката му като нещо хубаво. Разбира се, че сме тук за взаимопомощ, но нали именно в това е помощта- да се посочват грешките и да се радваме заедно на положителните резултати?
За съжаление не си ме разбрала. Може би, ако прочетеш по-внимателно какво съм писала, ще разбереш, че нищо подобно не твърдя.  Peace

# 489
Хайде  да повторим! Ние всички сме тук, защото сме силни и имаме цел! Никой не оспорва, това, че когато някой прегреши, да му се каже. Когато някой поиска съвет, да му се помогне. Нека хвърчат тигани, нямам против. Но, когато се чешиш по главата, пулиш се, повръщаш, в знак на това че някой е казал нещо, което тук не е прието, ето това не е добре. Не е добре да иронизираш и да се присмиваш! Не е добре също да заплашваш, или нещо подобно. Всеки влязъл тук, се бори. И когато сгреши, едно такова отношение - не му помага. Но това вече съм го казала!  

# 490
  • София
Хайде  да повторим! Ние всички сме тук, защото сме силни и имаме цел! Никой не оспорва, това, че когато някой прегреши, да му се каже. Когато някой поиска съвет, да му се помогне. Нека хвърчат тигани, нямам против. Но, когато се чешиш по главата, пулиш се, повръщаш, в знак на това че някой е казал нещо, което тук не е прието, ето това не е добре. Не е добре да иронизираш и да се присмиваш! Не е добре също да заплашваш, или нещо подобно. Всеки влязъл тук, се бори. И когато сгреши, едно такова отношение - не му помага. Но това вече съм го казала!  
Peace

# 491
  • Пловдив
За да не се повтарям ще цитирам пост от предна тема:

Да, прави сте. Форумът е за подкрепа. Само че не за подкрепа винаги и при всички случаи. А в нашата тема е за подкрепа да се спазва режимът. Ако някой си мисли, че ще получи потупване по рамото, успокоение и поощрение "няма нищо, човешко е, наяла си се, почваш отначало все едно нищо не е било" много се лъже. Подкрепяме се за спазване на правилният режим, защото само така има резултати. А ако няма резултати - няма никакъв смисъл човек да се мъчи да спазва режимът.

Никой не дебне никого , за да се нахвърли. Но неща като непрочитане на една елементарна страница за запознаване с режима. За пренебрегване на основни неща, за тотално нарушение на режима се набиват на очи и е редно да се направи забележка. Няма нужда някой хем да е виновен, хем да скача като ощипана госпожица, да си накриви шапката и да се врътне сърдито, че са му се скарали. Ами да, ще му се скарат - нали уж иска да отслабне. Ако го иска ще прави каквото е редно за режима. Ако не иска - може да си продължава в същия дух - поел е правилната посока.

Бих допълнила само без да иронизирам и критикувам, защото няма защо. От горепрочетеното си направих извод, че Ирина не е на Дюкан, а на някакъв свой измислен режим. Лично на мен не ми пречи, всеки има право да си прави интерпретации и да си отслабва както си иска, просто това е някаква друга измислена диетка, която е взела някои неща от Дюкан.

# 492
Всеки си вярва в неговата " истина" ... Въпреки , че съм  съгласна с Ирина ( защото това е и моята "истина" ) според мен този пост е предпоставка за нови разногласия. Аз ви чета всеки ден само защото успехите на другите ме амбицират и надъхват...и все пак мога да се поуча от опита на опитните. Нека има мир , нека всеки сам си решава как и до кога ще се бори....   Peace

# 493
Ирина без да се пуля и слагам някакви емнонтокони ще ти кажа - ти не спазваш режима на Дюкан а някъква своя интерпретация - да може при теб да работи но моля те да не подвеждаш и не пречиш на тези които искат да го спазват правилно или може би трябва да се чуствам виновна че искам да съм стриктна и да правя всичко така както е написал Дюкан.Да разбира се че всеки е правил прегрешения но позволи ми да кажа че след написаното от теб за това как спазваш режима доста хора които сега го започват биха се подвели и после пак ще има Дюкан бил такъв и онакъв и колко било вредно да се спазва този начин на хранене
Мога още много да напиша по темата но наистина смятам че е по добре да се въздържа
Сега малко за мен нещата горе долу вървят по план тези дни варирам между 64.400 и 64.700 останаха ми малко по малко от 7 кг. до постигане на целта и все по често чета и се подготвям за влизане в 3та фаза
Лек и отслабващ уикенд ви желая и нека все пак не забравяме че това е форум за правилното спазване на режима на Дюкан  Peace

# 494
 Възможно е и да не съм разбрала добре Ирина....
 В поста си написах, че с много неща съм съгласна с теб и посочих изключенията, с които не съм съгласна , а именно размахването на пръст, дори  и непоискан, когато някой е сгрешил с храната, защото лично според мен и за мен това е вид помощ. Не целя заяжданя и също както и ти и боби-ан, призовавам за мир.
 И продължавам да смятам неуместен коментара ти за това кой колко тежал и какви права да критикува има, но..това си е твое мнение. Само посочих, че причините някой да е еди какви си кг не винаги е в резултат на това дали се е хранел здравословно или не.
 И всъщност ...това е прекалено задълбаване за една обикновена тема за определен хранителен режим/диета или както ще да се нарича. Лично мен тиганите ме връщат на земята, а чуждите резултати ме амбицират повече. Благодарна съм , че има такава темичка, а също така съм благодарна и на момичетата, които дават съвети и предоставят инфо всеки път, когато попитам.
 Дано няма засегнати и темичката продължи да си върви  Peace

Общи условия

Активация на акаунт