Дюкан все още ни зове да ходим на море - 271

• 34 512
  • 604
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Нападките, обидите и пуленето се толерират, а градивната критика - не?
Никого не съм обидила, за разлика от някои други. Оборвала съм всяко невярно твърдение с факти, а не с обиди и пулене.
Модераторите не е зле да видят и всичко, което се случва тук и то не от сега.
Ако не са пристрастни, естествено.
Между другото, на ЛС получавам само подкрепа. Хората не смеят да си кажат мнението тук. Или и това е по моя вина?

# 526
  • Испания
Привет от още една стара дюканка! Не съм писала тук, защото когато открих темата, вече бях свалила килограмите! За съжаление сега съм на изходна позиция, че и отгоре. Първия път от първоначални  74 кг за 3 месеца свалих 12 кг и стопирах на 62 кг. Сега положението е още по-лошо - започвам от 77 кг  и се надявам отново да сваля до 62 кг или имам да свалям 15 кг. Сигурно сега ще стане по-бавно и по-трудно, а и годините ми вече са сериозни - 57 г. /навършени вчера/, но се надявам с вашата подкрепа да стане! Иначе първия път бях много стриктна, купих си книгата, изчетох я много внимателно и непрекъснато се консултирах с нея! Амииии, това е от мен засега!

Добре дошла и честит рожден ден на патерици!   bouquet Ще свалиш излишните ти килограми, без съмнение, като спазваш режима. Още повече, че ти е познат. Успех!

...
Аз имам само един въпрос към по старите Дюканки,дано не досадя с него ,но моля ви кажете как ви идва на ума рецепти или какво да си сготвите,защото ако продължа само на шечено пиле или печена риба,просто ще си умра!!! гледах рецептите,харесах си няколко но ми е чудно просто,как да си наглася мисълта така че просто да ми дойде на ума какво и как може да се направи...вие как успяхте?[/b][/i]

Здравей отново!

За да не ти омръзне режима, трябва да си готвиш. А и това помага срещу появата на запек. Има вече много дюкански рецепти, които могат да ти подскажат някое ястие. Но аз, като започвах, си измислях какво да ям, като готвех неща, които обичам, без да слагам продукти извън разрешените.

Така си измислих, например, дюканска паейя.

Успех!

ЕДИТ: Дааааааа, наглостта е непобедима и неизтребима.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2013, 18:23 от smileys

# 527
  • София
Ехааа, ако поне постовете станат по-любезни изведнъж, като последния, значи ненапразно съм се хабила.
Спирам по темата.
Оттук-нататък ще пиша само по същество, докато не се хвърлите да разкъсвате следващата жертва, когато отново няма да си замълча.  

# 528
  • София
smileys благодаря много мила... определено не се бях замисляла,да правя това което обичам и просто да изключа Непозволените храни...така ми идват доста неща на ум!

# 529
desislava_87 , аз съм любител на сладкото.. днес си направих ванилов крем с 1 яице ,мляко 0,1% подсладител и желатин.. ами да ти кажа стана си като от магазина.. първите 20 дни ядях само пиле,риба и трици Simple Smile от 10 дни обаче си се глезя.. мисля какво ми се яде и кое с какво мога да заместя и си хапвам и сладичко изобщо не го усещам като диета ( в смисъла , които сме свикнали да я приемаме) Ям си всичко, слабея и се чувствам супер.. тук във форума има тема само за рецепти.. чети си , готви си и си хапвай на воля ... Успех

# 530
Добър вечер! Имам една главоблъсканица ,която мира не ми дава тези дни,та така де ,започвам лекции от утре и съм малко затруднена относно консумирането има на закуска ,единият вариант ,който съм обмислила е да си ги приготвям от вечерта и сутрин с кафето и тях,а другият е да ги консумирам вечер,другото което си мисля  е ,че ще трябва да успея някак си да не се храня с боклуци през тези дни и ще се наложи да си приготвям салатките в нас ,защо ви ги пиша ли ,ами защото за първи път ще ми се наложи да попадам в такава ситуация ,без да съм подготвила средата около мен ,на работа си имам условията ,а и съм си съставила режим ,но ще се справя знам си Simple Smile а вчера си направих един кекс и вместо 1л.пшеничени трици ,като взех че сложих 3 ..пак стана де ,а сега засядам да си почета малко за действието на тези пшеничени трици Simple Smile За протокола ,килограмите и мерките не са се променили Simple Smile

# 531
cveteto79 , триците аз ги ям попарени с топла вода и после доливам малко прясно мляко и подсладител стават за секунди.Приготвям ги заедно с кафето.Колкото до обяда когато си на лекции,в обедната почивка можеш да отскочиш някъде и да си поръчаш  пилешка пържола или шишчета,салата неподправена мисля ,че ще се справиш.

# 532
cveteto79 , триците аз ги ям попарени с топла вода и после доливам малко прясно мляко и подсладител стават за секунди.Приготвям ги заедно с кафето.Колкото до обяда когато си на лекции,в обедната почивка можеш да отскочиш някъде и да си поръчаш  пилешка пържола или шишчета,салата неподправена мисля ,че ще се справиш.
това за попарените с топла вода не съм се сещала,досега винаги съм си ги яла с кисело мляко ,ще пробвам и да определено ще намеря варианти отивам сега да заформя една палачинка Simple Smile

# 533
Или попарени с извара и прясно мляко. Или приготвени като мъфини- стават супер.

# 534
Здравейте,

Много съжалявам за полемиките, които предизвиках без да искам с поста си за колата... Явно с мен избуяха страстите, но сега вече всичко е утихнало, надявам се Simple Smile
При мен нещата си кретат лека полека, свикнах отново с режима и сега - засега не ми тежи. Единственият ми проблем е, че покрай детето има дни , в които нямам и 5 мин свободни и  ям задължително триците с кисело мляко сутрин и после ми се пада ядене чак към 21ч. През останалото време съм на вода и кафе и честичко гладувам Sad Но ми хрумна да сваря 10 яйца, тъй и тъй на малката давам през ден жълтък и поне като прегладнея ще смотам едно на бързо.

cveteto79, можеш да си направиш солен кейк с триците в по-голямо количество и да си взимаш от него за лекции. Аз на времето правех един за 3 дни и си знаех задължително по 2 парчета на работа към 10 ч като прегладнея. А до тогава карах на кафе с мляко...
Ей оттук също черпех идеи за кексове http://biblioteka.biberonbg.com/index.php?section=22&page=-1

# 535
Здравейте, Дами!
Страхотен диспут се е бил разразил тук с размахване на томахавки. Радвам се , че всичко вече е приключило... А така се изненадах, като видях, че за два дена са се изписали 3 страници..., но радостта ми беше кратка като взех да чета.
Сега за мен - нямаше ме почити 2 седмици, защото карах едни курсове за голям мотокар и бях много зает да уча теория на английски. Не съм влизал почити в сайта. Ще кача една снимка на вида мотокари , които се използват по строежите. Доста са големи и са по-различни от обикновенните мотокари.

За този вид мотокари има по- вече работа и е по-платено.
Иначе режима върви полека. Понякога като съм в тренировъчния център , а и на строежа не мога да съм много стриктен и не мога да пия много вода. Надявам се като стана пак мотокарист да ми е по-спокойно и да имам възможност по-вечко вода да пия и да има време за'' малка нужда''.
Килограмите ми тая сутрин бяха 107.8 и промених линийката на 108 кг. От началото съм -21 кг.
Лека нощ от мен!
П.С. ArhMih специални поздрави!!!

# 536
Добро утро, на всички.staiko1,честита ти нова квалификация и дано ти донесе успех при намирането на нова работа!Стискам палци,но недей да правиш компромиси с водата,гледай да си наваксваш.
Вчера си изкарах акъла с +2 кг без видима причина,но днес съм 1 ден МЦ и всичко ми се изясни Simple Smile надявам се до ден два да са се махнали.
Ползотворна седмица на всички и много свалени килограми  Hug !

# 537
Добро утро и от мен и успешна нова седмица!

# 538
Добро утро Simple Smile
Успешна седмица на всички Hug
Не изчетох всичко изписано през последните дни, само откъслечни изречения. За количеството вода ще споделя от личен опит и лично мое мнение, след доста прочетени интевюта на лекари... Водата не може да бъде заместена с нищо друго. Колата зироу (зеро или както искате я наричайте) освен, че не увлича вредните натрупвания в организма е и пълна с отрови. Пия много рядко такава кола, подувам се от нея, но когато усетя глад за сладко си позволявам кола.
Някой попита как ни идват идеи за дюкански рецепти  newsm78 И аз в началото карах само на печено пилешко филе и риба, но с времето редовно преглеждах рецептите на Смайлсчето иии сега само като погледна "нормална" рецепта си я интерпретирам веднага в дюкански вариант  Laughing Експериментирах много, например в "нормална" рецепта брашното замествах с трици или нишесте, сметаната с Ескуиза 0.1% или цедено кисело мляко. С времето се свиква и става много лесно. За да е лесно спазването на режима трябва да си готвим, да не оставаме без режимни продукти Simple Smile
Всичко написано от мен е от личен опит, кой както иска така да го приема!
Хубав и усмихнат ден на всички  Hug

# 539

Общи условия

Активация на акаунт