Дюкан все още ни зове да ходим на море - 271

• 34 520
  • 604
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Цитат
Цитат на: mamaMiq в Нед., 29 Септ. 2013, 13:19
Дюкан е направил режима за хората ,които имат да свалят много килограми...
Цитат
Това не е вярно. Ако бъркам, моля посочи къде си прочела това твърдение
.
Това съм прочела в книгата,за съжаление на мога да цитирам дословно (защото книгата ми е на вилата в момента)Отвори я и ще намериш къде го пише.Не съм седнала да те лъжа.
А поне помниш ли какво се има предвид под много кг? /защото "много" няма конкретно количествено измерение/ 20-30-40-50-60...колко?
Защото това автоманично ще отговори на въпросите под колко излишни кг. стриктността не е чак толкова важна.  Wink

# 511
  • Пловдив

Това не е вярно. Ако бъркам, моля посочи къде си прочела това твърдение.
И според мен именно оттам тръгват противоречията в темата. /поне тези за стриктността и следващите оттам забележки/. Ако се проумее, че има разлика в начина на постигане на целта при различните излишни кг., то тогава всичко ще е ясно и всеки ще има право на своята истина.

Цитат
.

А поне помниш ли какво се има предвид под много кг? /защото "много" няма конкретно количествено измерение/ 20-30-40-50-60...колко?
Защото това автоманично ще отговори на въпросите под колко излишни кг. стриктността не е чак толкова важна.  Wink

Ето сага аз настоятелно като теб искам да ми покажеш къде в книгата на Дюкан се говори за различни истини,  къде се пише за интерпретации и къде е казано, че може да не сме стриктни?

# 512
  • София

Това не е вярно. Ако бъркам, моля посочи къде си прочела това твърдение.
И според мен именно оттам тръгват противоречията в темата. /поне тези за стриктността и следващите оттам забележки/. Ако се проумее, че има разлика в начина на постигане на целта при различните излишни кг., то тогава всичко ще е ясно и всеки ще има право на своята истина.

Цитат
.

Защото това автоманично ще отговори на въпросите под колко излишни кг. стриктността не е чак толкова важна.  Wink

Ето сага аз настоятелно като теб искам да ми покажеш къде в книгата на Дюкан се говори за различни истини,  къде се пише за интерпретации и къде е казано, че може да не сме стриктни?
Никъде.  Peace

# 513
Ирина, нито ще цитирам, още по- малко ще ти се обяснявам.
Ако ти е смешно 100 килограмови /макар и повечето- бивши/ да те поучават, какво правиш в тази тема?

# 514
  • София
Ирина, нито ще цитирам, още по- малко ще ти се обяснявам.
Ако ти е смешно 100 килограмови /макар и повечето- бивши/ да те поучават, какво правиш в тази тема?
Когато твърдиш нещо, подкрепи го с цитат. Иначе не звучи сериозно.
Никак не ми е смешно.
Не всички са по 100 кг, а и това не е важно. Всеки има своето място под слънцето.
Темата е за всички. Гониш ли ме?

Ако се замислиш, всичко тръгна от няколко неща:
1. Иронични подмятания и опулени и други емотикони на въпрос, на който това беше единственото като отговор.
2. Повръщащ емотикон към някой, който е дръзнал да нарече "режима" "диета" /или диетка, не помня/.
3. Неадекватно изказване, че Кола-та не влиза в дневните течности, подкрепено с цитат, където нищо подобно не се твърди.
Не съм чела другите теми, но се спомена, че иронията и скандалите често присъстват в тях. А не бива да е така.

# 515
  • София
Цитат
Цитат на: mamaMiq в Нед., 29 Септ. 2013, 13:19
Дюкан е направил режима за хората ,които имат да свалят много килограми...
Цитат
.
Това съм прочела в книгата,за съжаление на мога да цитирам дословно (защото книгата ми е на вилата в момента)Отвори я и ще намериш къде го пише.Не съм седнала да те лъжа.
Всъщност, май все пак "ме лъжеш". /неволно, естествено   bouquet/.
Аз намерих подходящия цитат, според който не е вярно горното ти твърдение:
За кого е предназначен?
- За дебелите, които желаят да свалят между
10 и 20 килограма- За свръхзатлъстелите, които имат 30 и повече излишни килограми
- Но и за дамите, които желаят да се повталят, преди да отидат на море [/color]

# 516
Такааа да видим в каква точно лъжа ме обвини?И къде точно те подведох?!?!?!?Не помня някъде да съм писала,че режима е САМО за хора които имат да свалят много килограми,казах че е създаден за хора които имат да свалят много килограми. И не и не виждам кое не е вярно в твърдението ми имайки в предвид цитата?.Такаааааа
Цитат
Защото това автоманично ще отговори на въпросите под колко излишни кг. стриктността не е чак толкова важна.  Wink
А под много за сваляне килограми разбирам и 10 и 50 кг.И стриктността е важна пак ще цитирам:
Цитат
Затова, за да успее да доведе докрай дадена диета или разширен план, дебелият трябва да се опре и на една друга инстинктивна пружина - мнението на авторитета. Следователно планът следва да е създаден от външна инстанция, от чужда воля, която да замести неговата и да приеме формата на точни инструкции, неподлежащи на тълкуване или на обсъждане и изпълнявани толкова дълго, колкото е необходимо

# 517
  • София
Такааа да видим в каква точно лъжа ме обвини?
Първо, не правиш разлика между "лъжа" /което съм написала и което е в смисъл на неволно объркване/ и лъжа.
Но независимо "лъжа" или лъжа, да кажеш:
Дюкан е направил режима за хората ,които имат да свалят много килограми
е все едно да кажеш:
Дюкан е направил режима за дамите, които желаят да се повталят.
И двете твърдения са принципно верни, но подвеждащи извън контекста на цялото предназначение на диетата, което е именно:
......цитат............
- За дебелите, които желаят да свалят между 10 и 20 килограма И
- За свръхзатлъстелите, които имат 30 и повече излишни килограми И
- Но и за дамите, които желаят да се повталят, преди да отидат на море
.......край на цитата............
т.е. и за дебелите, и за свръхдебелите и дори за тези, които просто искат да изглеждат малко по-добре.
т.е. диетата е за всички. А кой как ще я спазва, си е лично негово решение и право.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2013, 16:05 от *Ирина*

# 518
Цитат
т.е. и за дебелите, и за свръхдебелите и дори за тези, които просто искат да изглеждат малко по-добре.
т.е. диетата е за всички. А кой как ще я спазва, си е лично негово решение и право.
Това го отдели от цитата защото така звучи все едно не е твоя мисъл ,а цитат от книгата.
ПП Прави си какъвто режим искаш ,по каквито правила намериш за добре,проблема си е твой килограмите също.Мен това по никакъв начин не ме касае .

Последна редакция: нд, 29 сеп 2013, 16:05 от mamaMiq

# 519
надявах се днес някои да се похвали с резултати , но пак чета едни и същи глупости   Sad

# 520
  • София
Цитат
Това го отдели от цитата защото така звучи все едно не е твоя мисъл ,а цитат от книгата.
Приема се.  Peace Вмъкнах край на цитата, където беше нужно.
Сега можеш спокойно да прочетеш и цитатите, без да се бъркаш.

# 521
  • Испания
Ирина, от липса на внимание у вас и в реалния живот ли страдаш, та търсиш тук такова с всичко изписано? Хайде, по-кротко и се опомни, че от три поредни дни чета писанията ти, в които няма нищо свързано с темата, освен нападки и обиди към стриктно спазващите режима. Преди го правеше, но през няколко дни.

Ти не спазваз режима на Дюкан. Като не е гуру, като ние сме еди-какви си, какво правиш тук? Когато някой нов влезе в една къща, не си сменя къщата правилата заради него, а той се съобразява с установените правила. Пиши на Дюкан, може пък да промени режима си заради твоите претенции.

Вероятно всичко това ти доставя удоволствие.

Но благодаря, че ми отвори очите за две неща:

1. Започвам да се срамувам, че съм свалила 40 кг.
2. Чувствам се прецакана, че съм била фанатично стриктна. Можеше да ги сваля и за повече време, ама ядейки бонбони, кашкавал и т. н.

Не участвам в безсмислени разговори и повече няма да се обърна към теб, защото съм се убедила, че глупостта и наглостта са безкрайни и непобедими.

# 522
  • София
Ти като последна инстанция ли се изживяваш? Не аз трябва да се опомня, защото проблемите тук не са от днес, не са от три дни, не са и откакто аз пиша в нея. Или греша?
За глупостта и наглостта ще си замълча, защото това е директна обида и говори за този, който я пише.

# 523
Моля модераторът на темата  да вземе адекватни мерки за  потребителя *Ирина*. Спаменето в темите по принцип не се толерират. Лично към Вас Ирина - от постовете Ви, не научих нищо полезно, което ги прави абсолютно безсмислени.

# 524
  • София
И АЗ МОЛЯ ЗА СЪЩОТО КАКТО  bigbaba4

от тази жена постовете на хората,които реално имат въпроси и искат да споделят нещо ,просто не се виждаттт!!!!
Ами мила Ирина,може ли да си толкова спамеща и нахална????

Бабче ,радвам се да те видя...Преди доста време ти беше една от тези които ми помагаше със съветите си  Hug

Общи условия

Активация на акаунт