Окръжна Болница - Варна - тема 6

• 55 151
  • 773
  •   1
Отговори
# 720
Благодаря за инфото, което сте дали.
Мамите, раждали нормално - бихте ли казали дали сте ползвали епидурални упойки?

# 721
Благодаря за инфото, което сте дали.
Мамите, раждали нормално - бихте ли казали дали сте ползвали епидурални упойки?
Не съм ползвала упойка  Peace

# 722
Здравейте бъдещи и настоящи мами  Simple Smile Някой да има случайно координатите на д-р Владимир Нешев?  newsm78 Нищо не мога да намеря назад из темата или с помощта на чичко Гугъл. Благодаря предварително Wink

# 723
Момичета кога и как се избира акушерка.Доктора вече ми е ясен,ама акушерка не знам как и коя да си избера.И колко по-рано трябва да я намеря и уговоря.Заплащането е само за лекаря нали?Дайте препоръки за акушерка.

# 724
Момичета кога и как се избира акушерка.Доктора вече ми е ясен,ама акушерка не знам как и коя да си избера.И колко по-рано трябва да я намеря и уговоря.Заплащането е само за лекаря нали?Дайте препоръки за акушерка.

ако плащаш избор на лекар, плащаш само за него, т.е. той работи, с която е на смяна

# 725
Ясно,аз мислех че лекарят си има акушерка,която работи с него.

# 726
  • Варна
Благодаря, момичета! Дано и някой с естествено раждане се включи, нужно ми е надъхване, че да се престраша да отида направо, без уговорка  Mr. Green
Честно казано, не ми харесва това, че бебетата трябва да са в боксовете през нощта и смятам да не си я давам. Rolling Eyes

# 727
  • Варна
Аз съм писала преди, не съм плащала за лекар или екип, родих естествено при д-р Димитрова - при нея се паднах. Нямам забележки, всичко си беше наред, но и аз нямах никакви усложнения и проблеми. Бебето ми беше в бокса само първата нощ, защото спа непробудно. Следващите две нощи беше при мен.

# 728
аз също родих нормално, без упойка, но с избор на доктор. За акушерките - препоръчвам Нина Михалева - уникална е И като човек Peace

# 729
И аз родих нормално в началото на февруари, без избор на лекар или екип. Паднах се при д-р Георгиева, благодарение на чиито навременни реакции ми се размина секциото. Много съм и благодарна. Към днешна дата нямам никакъв белег от епизиотомията и се чувствам мн добре. Стоях в болницата 8 дни и не съм усетила някакво по-лошо отношение затова, че съм без избор. Точно тук и аз добих сигурността да отида в ОБ, когато моментът настъпи и не съжалявам Simple Smile

# 730
Благодаря, момичета! Дано и някой с естествено раждане се включи, нужно ми е надъхване, че да се престраша да отида направо, без уговорка  Mr. Green
Честно казано, не ми харесва това, че бебетата трябва да са в боксовете през нощта и смятам да не си я давам. Rolling Eyes
Не забравяй, че в стаята няма да си сама и не сигурно другите майки ще искат да си починат през нощта, а с бебе в стаята, това не винаги е възможно. А и реално никой не пита искаш или не да си го задържиш през нощта.
Това го правят и за удобство на майката.

# 731
  • Варна
Първия път раждах в Бургас и дъщеря ми си беше при мен от самото раждане. Предния път, при раждането на сина ми, в ОБ и трите момичета в стаята си държахме бебетата при нас. Много се учудвам от тази промяна и хич не ми харесва.  Confused Не виждам коя майка ще счита, че е по-удобно да е разделена от бебето си. Rolling Eyes Как така няма да ме питат, това да не е тяхно бебе?(

Месечинка виторога, galinkaa, много благодаря за споделеното, добре е, че няма разлика при избора на екип или липсата му. Party

За акушерките - препоръчвам Нина Михалева - уникална е И като човек Peace

Някой има ли някакви нейни координати? Praynig

# 732
  • Варна
Спокойно, никой няма да ти го вземе насила, нито ще ти се карат ако влезеш и си го вземеш. Казваш, че плаче и толкова. Аз на втората нощ си го взех защото ревеше, една акушерка ме видя, каза да го върна чак сутринта за визитацията. На следващата нощ като минаха да събират бебетата в боксовете моят сучеше, сестрата каза после да го оставя в бокса, отговорих ОК, но не го оставих. И така. Естествено, че е тъпа идея това с боксовете, бебетата се деряха по цяла нощ. Как точно това ми помага "да си почина"? Ако всички бяха при майките си сигурно поне 80-90% нямаше да плачат и щеше да е много по-тихо. Защото през деня плач (почти) не се чува, но нощем ела да видиш какво става.

# 733
И аз си вземах моето при мен и никой нищо не ми е казвал! Оставих го една нощ за да си "почина" ,но имаше едно бебе,което буквално НЕ спираше да реве сигурно в продължение на 48 часа!!! И то как да си починеш... ще си почиваме като завършат унито Simple Smile Иначе и от момичетата в стаята ми изобщо не можех да си почивам,така че....ВИкам първата като си замина на нейно място ще дойде някоя по-неприказлива...е,да,ама тя пък постоянно говореше с "мили" и с разни други роднини и си търкаше краката един в друг и си представете дали не ми идеше да си оскубя косите Simple Smile  doh smile3511 smile3512 tooth tooth tooth

# 734
Здравейте! Родих на 28.05 второто си дете в ОБ секцио. Преди 1 година е девет месеца родих пак там първото си дете нормално! Без избор на екип и доктор. И двата пъти се паднах при Папазов, който сега е шеф на отделението и е там всеки ден от 8 до 5 часа, така че който не си е платил най-вероятно при него ще се падне да ражда, както бях аз. Страхотен професионалист, който си разбира от работата. Упойката при секциото ми беше пълна, след което те събуждат и лежиш 24 часа до раздвижването, като през цялото време те обезболяват , подмиват и непрекъснато те наблюдават (мерене на кръвно и т.н.) Ако имате възможност да раждате нормално- направете го, защото по -скоро ще можете да гушкате бебетата си. Аз родих секцио втория път , защото бебето ми беше седалишно и от болницата решиха този начин на раждане. Престоя ми и двата пъти беше напълно безплатен. Имате и закуска, обяд и вечеря, осигурени от болницата. Лежах в обикновена стая , не ВИП. И двата пъти престоя ми продължи 6 дни, понеже ни хвана жълтеницата и децата ми бяха на фототерапия. Бебетата стоят през цялото време при майките, освен сутринта , когато ги вземат в 7:30 за душ и визитация от педиатър. Има и визитация на майките в 8:30. И в 1 часа вечерта отново ги вземат до 5:30 сутринта, но ако беебто ви плаче или ви викат да го храните или си го вземате в стаите. Естествено иам бебета, които са по ревливи и общо взето плачкат цяла вечер, но акушерките се стараят да обгрижват всички.  Ако бебето е на фототерапия се ходи на всеки 3 часа за да го кърмите, а ако е на системи с антибиотик, глюкоза и т.н. стоят по боксовете и отново се налага да ходите да ги кърмите на място. Престоя не е като на 5 звезден хотел, но все пак това е болница и са осигурени всички елементарни нужди като тоалетна в стаите, храна и т.н.    Моето мнение е , че няма смисъл да се плаща, понеже всички доктори там са професионалисти и си вършат работата перфектно. Също така няма никаква разлика с грижите, които се полагаха за тези , които си бяха платили. Ако някой има въпроси за нещо , което съм пропуснала нека да пише. Насреща съм за отговори

Общи условия

Активация на акаунт