За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 38

• 24 291
  • 769
  •   1
Отговори
# 90
здравейте мамчета Hug, имам един въпрос Симонка спи по 4-5 понякога и 6 часа между храненията а снощи удари капака 8 часа  наистина яде повечко ( 150-160гр) и като се събуди си седи към 1-1.5 час будна според вас нормално ли е Rolling Eyes

Аз съм чувала, че в първите 2-3 седмици, до месец, докато не мине жълтеницата бебета са  по-поспаливи и е хубаво да я будиш.

Първо не всички деца карат жълтеница, второ тя обикновено минава още в родилния т.е. за няколко дни, освен ако не е по-тежък случай.
Много деца си спят по цели нощи (около 6часа) от самото начало, не виждам място за притеснение.

# 91
Предстои ни тръгване на ясла, и е време за имуностимуланти и предвид, че малкия не яде никакви плодове, и витамини мисля да давам.

Какви имуностимуланти и витамини ползвате, и в какво количество?

# 92
здравейте мамчета Hug, имам един въпрос Симонка спи по 4-5 понякога и 6 часа между храненията а снощи удари капака 8 часа  наистина яде повечко ( 150-160гр) и като се събуди си седи към 1-1.5 час будна според вас нормално ли е Rolling Eyes

Аз съм чувала, че в първите 2-3 седмици, до месец, докато не мине жълтеницата бебета са  по-поспаливи и е хубаво да я будиш.

Първо не всички деца карат жълтеница, второ тя обикновено минава още в родилния т.е. за няколко дни, освен ако не е по-тежък случай.
Много деца си спят по цели нощи (около 6часа) от самото начало, не виждам място за притеснение.

става въпрос че  интервалите от 4,5-6 часа ги прави през деня след като е спала 8 часа вечерта

# 93
  • Варна
Мамчето@@@, аз никога не съм си будила детето. Все едно някой мен да ме събуди докато спя  Laughing
Една приятелка пък като дойдеше време за хранене винаги го будеше. Според мен, ако е гладна ще се събуди сама и ще си я нахраниш, освен ако се кърмите и нещо не те притеснява рядкото кърмене. Радвай се, че спи, нямаш място за притеснение  Wink

# 94
  • Шумен
Будих докато осъзнах че и заспали си цокат млякото и то много по-добре от будни. Имали сме и по повече от 12 часа непробуден сън и според-зависи по кое време са били брой хранения първо на 3 часа после на 3,5-4 часа. Единственото на което държах беше само да се събуди детето за къпане, така съм сигурна че наистина е будно. Случай с отворени очи след дълго будене и писък от истинското будене при слагане във водата сме имали, та това от опит  Blush

# 95
  • София
Хм, никога не бих будила бебе, за да го къпя... за хранене ако е кърмене поне, бих слагала на гърда пък ако и колкото се събуди и то ако прави прекалеено дълги паузи.

# 96
  • Шумен
Млада майка с две бебета на дни още неопознали се. Първата седмица от 7 дни само в един не се будихме и реших да изместим къпането във време когато бебетата будуват. Моите самички се будиха около 16.30 следобед и си будуваха до храненето в 18, та това ни беше нашия прозорец. После дойде навика и почти до годинката им се къпехме към 17 ч и после сами си заспиваха за нощен сън. Взеха си съня като бебета и вкъщи от началото на тази година обикновено не спят следобед (изключение е като са болни), в детската градина спяха, но ще ги видя сега след ваканцията дали ще искат пак да спят. Малко ми е притеснено за това, но дано гледайки другите деца да спят и те  Praynig

# 97
Аз пък моя не можах да го приспя. На ден по 20 мин. сън няколко пъти.Нормално малко преди 3 годинки започна
нощем да спи без да се буди.Това е само промяната.Но той 5 мин. не се свърта на едно място
 буен е.Такава натура е.Не спи от 2 годишен следобед.
Вие сте в другата крайност.Радвай се на спокойно бебче.

# 98
Дами, моята кукличка си хапваше по 120мл. на 3 часа, но от 7-8 дни яде същото количество, но на 4 часа, та дори понякога не го изяжда цялото. Мислех си, че след първия ден два ще увеличи и количеството, но не. На какво може да се дължи това и дали е нормално?

# 99
  • София
Дами, моята кукличка си хапваше по 120мл. на 3 часа, но от 7-8 дни яде същото количество, но на 4 часа, та дори понякога не го изяжда цялото. Мислех си, че след първия ден два ще увеличи и количеството, но не. На какво може да се дължи това и дали е нормално?

Колики, жега - какво ли не. Абсолютно нормално е, започва да прави по-голяма пауза между храненията. Някой път ще остават, друг път няма да стигат. Никой човек не изяжда едно и също количество храна по едно и също време на деня. И не очаквай, че ще увеличи количеството толкова бързо. На моето съм увеличавала дозата с 30 мл горе-долу веднъж на 1-2 месеца (с по 10 мл) Peace Давай й дозата за възрастта и се ориентирай по детето  Peace

# 100
  • Шумен
Постепенно се научих да се водя по децата а не по количествата. Познавах ги по начина по който се хранеха моите. Като пресуши шишето дали е от лакомия - когато е достатъчна дозата последните милилитри по-вяло се изпиват. Или не му стига на малкото - до последно пие с едно и също темпо и като свърши иска още, дали с плач или с опит да подърпа още бибата белким пусне нещо  Wink По едно време забелязах че обикновено вечер на последното хранене увеличаваме дозата, дали аз не съм ги забелязвала през деня или точно вечер моите си искаха по-високите дози не знам. А по-дългите паузи са нормални вече за вашата възраст, детето само си променя часовете на хранене.  Peace

# 101
Разбирам, че е нормално да уличава интервала между храненията, но малкото храна ме притеснява. Не се водя по това колко трябва да яде, защото за възрастта си трябва да яде по 150 мл., нямам намерение зорлен да я тъпча само и само да сме в "норма", просто не ми е ясно как на 2 месеца ядеше по 120 на 3 часа, а сега по 90-110 на 4 часа. Та нали колкото повече расте, трябва и да яде повече. Варианта за жегата и за коликите ги изключвам. Колики имаше до 40-тия ден, а жегите вече не са толкова тежки...и в големите жеги си ядеше нормално

# 102
Момичета при мен пък е обратно... моя лаком бебок не мога да го смогна хапва си по 100 милилитра на час-час и половина максимум. За мен това си е доста. Иначе е весел, смее се,гука си, всичко си е ОК, но дойде ли му времето за хранене става страшно,докато приготвя млякото всички ни чуват  Grinning , нахрани ли се пак си е същия! Нашата педиатърка каза да го захраня с плодови пюрета на 3 месеца,защото очевидно АМ не му задоволява нуждите, но аз не съм сигурна какво да правя... моля за съвет.

# 103
Julsssy аз захраних на 5 месеца със зеленчукови и още не съм давала плодови. Тедито също иска повече АМ и аз и увеличавах дозата, но толкова рано пюре не бих дала. Има майки които почват от 3-тия месец и нямат проблеми, но на мен ми се струва много рано, за да и натоварвам коремчето. То и без това плодовото пюре го дават между храненията, а не за наяждане. Тъй че решението си е твое. Ако искаш прави плодово, тъкмо ще се възползваш от пресните плодове, преди да са свършили, освен ако не мислиш да купуваш готови.

# 104
  • София
otito, не е задължително да яде повече. Опитай да даваш по малко вода, щом е само на АМ, може просто да е жадно детето. И гледай памперсите - щом пикае в нормални количества (ако не се лъжа, сега трябва да имате около 10 напикани за денонощие), значи всичко е ОК  Peace

Julsssy, аз лично не бих дала нищо освен мляко толкова рано. Твоето ми звучи като "скок в растежа". Ние също имахме няколко периода от по 2 седмици, в които ядеше/ пиеше мляко през 2 часа, но аз съм на принципа - иска да яде - давам. В крайна сметка, кърмачетата са на този принцип, не виждам защо децата на АМ да ядат под час. Вярно, внимавах с количествата, но детето само си нормализира всичко.

Общи условия

Активация на акаунт