За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 38

• 24 173
  • 769
  •   1
Отговори
# 75
  • България/Германия
Деси, мерси   bouquet

Дано да минава леко тогава.  Praynig

# 76
Елфи, сега върлува един вирус, който минава за два дни, май е по-добре да го изкара. При възрастните е цяла нощ с повръщане и диария и зверска отпадналост на следващия ден, при децата първия ден е с температура и леко разстройство, на втория почти нищо им няма. От 4 майки и деца само ние не го изкарахме.
И ние полвин ден Т. и повръщане.На другия нищо.

# 77
Здравейте мами. Аз от два дни съм много притиснена малката има колики като я изправа правичка за да мога да и притисна коремчето и забелязах че крачетата и посиняват тя е много бяла. Моля ви дайте ми съвет на някой случвало ли му сее Четох че при бебетата било нормално но кажете и вие какво мислите

# 78
На моята и ръцете и краката посиняват и полилавяват като я хвана не правилно. Като я хванем под мишниците, за да измием дупето в легена всеки път посиняват ръцете и за това бързам. А като я държа с една ръка в мен и правя нещо с другата и притискам крачетата явно и те стават сини или лилави. Но като я сложа да легне за няколко секунди се оправят. Внимавай как я държиш Simple Smile

# 79
  • София
Не ми се е случвало да посинеят крайниците на бебето, независимо как съм го хванала.

# 80
  • София
На мен не ми се е случвало да посиняват крайниците на децата от правилно или неправилно хващане.
Направете консултация с педиатър/ЛЛ.

При моите е имало промяна в крайниците (цвета) само ако им е било студено.

# 81
Аз го приех като нормално, защото ако я държа под едната мишница и почне да посинява и я я хвана под другата. За няколко секунди се оправя ръката, същото е и с крачетата. За това не го смятам за някакъв проблем, а за лошо хващане от моя страна.

# 82
Аз по-скоро бих го приела за слабо уросяване и бих направила консултация със съдов хирург или най-малкото педиатъра да ме насочи!

# 83
  • Шумен
За свое спокойствие направи консултация с лекар. Не ми се е случвало при какъвто и да е хват да посинее крайник на бебе/дете. Веднъж се случи на Миша да посинее цялата за около минута по време на първата консултация, но голо бебе в недобре затоплена стая лекарката го прие за нормално. Не се повтори.

# 84
И мъжа ми го приема за слабо оросяване, но за мен си е притискане. Първия път като я видях се стреснах, но после го приех като нещо нормално. Както и да е, не го смята за нещо за което да се притеснявам, но ме плашите тука и ще взема да попитам за всеки случай Simple Smile

# 85
  • София
Попитай да ти е мирна главата. На мен също не ми се е случвало да посинява както и да съм го хващала.

# 86
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Само за инфо да попитам - Коларгола подподящ ли е за бебета на около месец?

# 87
здравейте мамчета Hug, имам един въпрос Симонка спи по 4-5 понякога и 6 часа между храненията а снощи удари капака 8 часа  наистина яде повечко ( 150-160гр) и като се събуди си седи към 1-1.5 час будна според вас нормално ли е Rolling Eyes

# 88
  • София
здравейте мамчета Hug, имам един въпрос Симонка спи по 4-5 понякога и 6 часа между храненията а снощи удари капака 8 часа  наистина яде повечко ( 150-160гр) и като се събуди си седи към 1-1.5 час будна според вас нормално ли е Rolling Eyes

Не се притеснявай. Моето дете имаше период (беше на около 2 месеца), когато спеше непробудно по 10-12 часа, после влезе в ритъм  Peace А и от самото начало си правеше пауза от 5-6 часа без храна, най-често между 14.00 и 18-19.00 часа.

# 89
здравейте мамчета Hug, имам един въпрос Симонка спи по 4-5 понякога и 6 часа между храненията а снощи удари капака 8 часа  наистина яде повечко ( 150-160гр) и като се събуди си седи към 1-1.5 час будна според вас нормално ли е Rolling Eyes

Аз съм чувала, че в първите 2-3 седмици, до месец, докато не мине жълтеницата бебета са  по-поспаливи и е хубаво да я будиш.

Общи условия

Активация на акаунт