За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 38

• 24 167
  • 769
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Аз пък деца по улиците с пръст в устата не съм виждала.
? месечно с ръце в устата не е проблем за мен, опознава тялото си, интересно му е, ръчичка е едно, палец съвсем друго, за мен е достатъчно в случая нежно отместване на ръката, не бих тикала биберони.

# 61
Има 2 сестрички като се притеснят или ги е страх лапат палците даже и на вън.А не заспиват без да са в устата.Малката е на 4 г а каката ще е първи клас.Нашия татко при по напрегнат ден си смучеше пръста нощем.А е на 40+ веце

# 62
  • София
Децата се отучват много по-лесно от биберон, а не от палец  Peace Колкото до зъбите и биберона, то захапката се формира след 2-годишна възраст и дотогава залъгалката не е сериозен проблем.

# 63
  • Шумен
Ако сега тепърва гледах бебе бих купила каквото намеря на пазара все някоя биберона би се харесала. Но преди 4 години не разсъждавах така, предложих 2-3 вида и като не се прие се отказах. Сега не знам как да ги отуча от палеца нощем. В будно състояние вече не си лапат палците, с много настояване и дърпане и със заспиването имаме успех. Но заспали и да дръпна палците след минута или са будни от борбата или са в устата отново ooooh! Аз бях така с гризането на ноктите, с тази разлика че на мен никой нищо не казваше и как да каже майка ми го правеше постоянно. Сама с голяма воля, вече осъзната си наложих да спра. И пак под голямо напрежение неусетно почвам да си дъвча ноктите  Confused Та тези навици отрано трябва да бъдат изкоренени а не да се чака да пораснат бебетата и тепърва да се търси изход от ситуацията, в случая биберона би бил по-малкото зло  Peace

# 64
  • София
Има разлика между палец и ръка, обаче.

# 65
  • София
Има разлика между палец и ръка, обаче.

А не започват ли първо с цялата ръка и после продължават само с палец? Питам, защото при нас нямаше такъв проблем и ми е интересно. 

# 66
  • Шумен
Да има разлика, бебето първо опитва с юмруци (Вали дори успяваше и двата да напъха в началото  Laughing) , после като пораснат пръстчетата само си лапа бебето. Докато нямаха претенции моите сякаш изведнъж откриха палците и до рани се докараха за отрицателно време. После спряха сами, със зъбките почна истинското смукане на палец и моята борба продължила близо 2 години.

# 67
  • София
Моят си лапаше много рацете, точно на тази възраст, после спря, нито палец засмука, нито биберон.

# 68
Ако сега тепърва гледах бебе бих купила каквото намеря на пазара все някоя биберона би се харесала.
Аз за три месеца имах над 20 биберона ,а той смучеше "агнешки".Проблема беше че като порасне още малко ако го натика целия в устата ще се задуши понеже е за шише и няма ограничител.Борбата беше голяма да махна "агнешкия".След това от всичките налични който сварех него давах да не свиква пак на един.Около 2 годинки приключихме с биберона като сложа и изгубените имах 12 налични биберона.

# 69
  • София
Какво ще рече "агнешки"?

# 70
  • София
Какво ще рече "агнешки"?

Този, който пуска млякото - биберона от шишето, а не залъгалката  Peace

# 71
Правилно ти е отговорила Деси.В болницата бебетата след раждане с операция ги хранят с такива докато майката дойде.В добрия случай 3 дни. Същите биберони ги ползват за залъгалки.Но към момента вече се използват само за хранене на бебета агънца,козленца  и др, животни от този род.
http://shop.danet.bg/userfiles/productimages/large/product_4623.jpg
http://www.sigmaprovadia.com/bg/products/product850.html

# 72
Тедито в началото се опитваше да натика в устата цяло юмруче, после почна да търси пръст, но като не уцели смучеше дланта. Вече спокойно си лапа директно палеца. Даже и в просъница, ако се разбуди нещо и почне да се върти, веднага палеца е в устата. Махам и давам биберон винаги като я видя. Иначе с агнешкия я храниха първите 2-3 дена в болницата, защото бях със секцио.

# 73
  • България/Германия
Каката ни е от вчера с температура и леко (засега) разстройство. Според педи е стомашен вирус и бебето почти сигурно също ще го изкара. Въпросът ми е дали мога да му давам нещо профилактично с цел предотвратяване на заразата или поне да мине по-леко, ако се разболее или ми остава само да се надявам да го подмине?  Rolling Eyes

# 74
  • София
Елфи, сега върлува един вирус, който минава за два дни, май е по-добре да го изкара. При възрастните е цяла нощ с повръщане и диария и зверска отпадналост на следващия ден, при децата първия ден е с температура и леко разстройство, на втория почти нищо им няма. От 4 майки и деца само ние не го изкарахме.

Общи условия

Активация на акаунт