За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 38

• 24 305
  • 769
  •   1
Отговори
# 105
Препоръчайте ми, моля ви хубави инхалатори на изгодна цена?

# 106
  • София
http://www.kbs-omron.com/details.php?id=31 нашият е такъв, доволна съм.

# 107
И откъде може да се купи изгодно?

# 108
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица

Линка не се отваря, а ми се иска и аз да видя какъв е  Peace

# 109
  • София
omron Com Air C 28 129лв... silvanchence дефинирай изгодно? За мен си е изгодно. Спести много, грижи, влошавания и лекарства...ако не ти е много спешна покупка може да се поровиш из чужди сайтове за оферти или из продавалника, тук не падат повече от това мисля... най-много 120 лв ми се върти като цена да е бил по някое време.

# 110
  • София
Имаме Омрон и Унимарк. И от двата съм доволна. Хубавите инхалатори са над 100 лв., така че имай го предвид.

# 111
  • Шумен
otito, вода давала ли си по време на големите жеги?

# 112
otito, вода давала ли си по време на големите жеги?

Да. Нормално пие по 100-120 мл вода на денонощие, а в големите жеги и по 200 е пила

# 113
  • Шумен
Щом е жадно детето нека си пие  и водичка Peace Може би е някакъв период, който скоро ще отмине. Другия вариант с намаленото хранене, е да сте пипнали някой вирус и намаленото хранене да е предвестника. За пръв път ми се разболяха след навършване на 2 г. моите и така обикновено реагират като намалят или спрат храната (имали сме болести искарани на една бисквита и обилно вода за деня), не знам как е при бебетата.

# 114
Гледах в подфорума Стоматология, но като  за нашия случай не видях отговор...затова питам тук или ако може да ме насочите Praynig
Детето има вече 8 зъба-4 горни и 4 долни. Обаче едниния  краен долен е изникнал по назад  Cry т.е не е на реда на другите зъбки, а по назад  Sad
Понеже са млечни трябва ли да правя нещо? Sad И всъщност откога се слагат шини и прочие-след като се сменят млечните или по-рано?
Много ми е притеснено, тъй като аз имам 2 горни леко криви, но когато нашите ме водиха зъболекарката  каза че няма нужда и сега си ги влача доживот  Close А не искам детето да е така  Praynig

# 115
  • София
Мисля, че шини се слагат на постоянните зъби. Но бих ти препоръчала да заведеш детето на стоматолог да го види, така или иначе щом има зъби е хубаво 1-2 пъти годишно да ходите на профилактични прегледи.

# 116
Нищо не пречи да го заведеш на консултация със стоматолог.От консултации глава не боли.
Реално погледнато са млечни зъби ,пък и не са излезли всичките може да се наместят.Така погледнато не го води.Обаче като излязат и другите може да го избутат и да стане по зле.Пък постоянните излизат под млечните и няма гаранция че и постоянния няма да е така.И още повече че тебе те притеснява.Пък и хубаво отрано да свиква с такива манипулации.

# 117
  • София
И двете ми деца са с криви зъби. Така си изникнаха. Според стоматоложката, при кято ги водя, не е задължително, щом млечните са били криви и постоянните да са такива. Правихме и консултация с ортодонт. Шини се слагат на постоянни зъби, като трябва да са се сменили всички млечни.

Gubzerka, никога не е късно да се коригират криви зъби. И сега можеш да си сложиш брекети  Wink

# 118
Ох, бих си сложила, но в момента са ми непосилни като цена-че то една лека кола все едно  Shocked ooooh! newsm78
Е поне за дребното  има време да съберем  Mr. Green дай Боже да не се наложи  Praynig
Мерси много за отзовалите се мами   bouquet

# 119
  • Пловдив
Здравейте, имам проблем със захранването.
 Калоян тотално отказва да яде. Като му дам първо прави една физиономия все едно съм му дала отрова и после започва да се дави. Докато не го вдигна да повърне, не си взима въздух. Опитах първо с оризова каша, но реших, че не е готов още и затова прави така. Изчаках седмица и предложих пюре от морков- с много усилия изяде 2 3 лъжички и пак отказа и започна да се дави. Спрях да го мъча и изчаках още седмица. Днес опитах с пащърнак, бил сладникав и се харесвал от децата, направи една отвратена физиономия и започна пак да се дави. Държи си го до гърлото и не гълта, нито си поема дъх. Изплаших се много и го вдигнах от стола и го обърнах по корем. Повърна всичкото мляко, което беше изял преди това, заедно с пъщърнака и чак тогава си пое дъх. След това отново си стана същото щастливо и засмяно дете.
Като че ли не се сеща как да го глътне.

А от друга страна и лекарката постоянно ме притиска да го захранвам ида го тъпча, че малко ядял ( изяжда по 100 мл на хранене и миналия месец е качил 600гр), трябвало насила да го тъпча, да яде повече, дори витамини ни изписа. Да му дошъл апетита.

Незнам вече какво да правя,дали да изчакам до 6 месеца и пак да опитам. Или да продължавам насила да опитвам да го тъпча. Но днес така се изплаших  Cry Ами и ако на 6 месеца откаже? Дали да опитам с плодови пюрета, може пък да му харесат. Знам,че нямат хранителна стойност, но пък може да се научи как да гълта. Или да опитам другите методи на захранване? 

Детето е на АМ, ако това има някакво значение и засега няма никакви признаци да не му стига млякото.

Общи условия

Активация на акаунт