Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 16

• 65 428
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Ами народът е изтрещял. Нищо не ме учудва.

ПП. Но да, гнусно е. И безумно. ИЗказването.

# 631
  • Северозапада
Откачалки  ooooh!
Освен това мисля, че в КТ си е регламентирано намалено работно време за майки-кърмачки.

# 632
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Да, в кодекса на труда е регламентирано времето за кърмене в работно време, като майката може да го използва или през деня или например да си тръгне по-рано. Само не помня колко точно беше, но мисля, че беше нещо от сорта на 2ч за бебе под годинка и 1ч. за детенце над 1г. Взима се бележка от лекаря, че бебето е кърмаче и с нея при работодателя.  Peace

А това изказване наистина е грозно, но пък какво ли не сме чували вече, та да се учудим.  Wink

# 633
.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2014, 11:31 от Епона

# 634
  • До хладилника, който обичам
Ще ме прощаваш, Епона, но изказванията в същата тема по адрес на некърмещите бяха не по-различни.
Нека се придържаме към темата на темата, а именно, "абсурдни реплики" и без квалификации Peace

# 635
Ок. Ти ще ме прощаваш. Сториха ми се перфектни примери за абсурдни реклики относно кърменето.

# 636
Днес колежката ми се опита да ме убеди в предимството на АМ пред кърменето с аргумента, че тя има 3 деца и трите ги е хранила с АМ и са в отлично здраве, а пък братовчедка и кърмела и детето и имало не знам си колко алергии, следователно причината е в кърмата  Laughing

# 637
"Кърменето е толкова гадно и отблъскващо. Аз съм много против него. Никога не съм кърмила, намирам го за толкова остаряло. Нищо полезно няма в него. Г. е от 40 си ден на КИСЕЛО МЛЯКО и ми е много здрав."
Уточнение: Г. не е теленцето в краварника, Г. е детето ѝ, а тя е толкова проста и ограничена, въпреки мнението, което има за себе си, че тактично си замълчах. Ама ми се повдига от нея.

# 638
нЕ Е абсурдна реплика, но на посл. консултация (1г1м) педито ми каза, че по принцип е добре, ако може, да се кърми до 2г. Останах впечатлена, не знам дали всички са така newsm10

# 639
http://dama.bg/article/da-si-go-kazhem-chestno-kurmeneto-e-tegava-rabota/4540/

Цитат
Никой не ти казва, че това реално означава да се откажеш от гърдите си напълно. Те вече не са твои, а на бебето ти.

# 640
Аз лично мога да се подпиша под всяка дума от статията.

# 641
  • Плевен
Никой не казва че кърменето,и и не само е лесно.Но това е хубавото на кърменето,че трудностите минават.Описаното е само в началото.Но много майки мислят че това ще е така во веки и бързат да се откажат бързо-бързо,без изобщо да се потрудят за да стане лесно кърменето.Една моя позната сега роди,вика един път консултант,но мъжа и бил забранил чужди хора да се разхождат из къщата му.Дохранва и то доста голяма част от дневното мляко е АМ,нямат пари да си платят нета и телефона,тя ходи с пробити ботуши и мокри крака из снега.Бебето се запекло от АМ,сменят го с ново,хвърлят пари.Изписали и свещички за запека,струва едната 15лева,сега го "дупчи " с термометър..........Но не се сеща да поиска помощ от консултанта,на чужда територия като нейни я не позволява...Не знам,опитах се да и кажа как да го накара да засуче защото е свикнало със шише,не ме слуша,блее нанакъде...Отказах се.Само се оплаква че няма пари,ходи мокра,детето се запекло,но нищо не прави да спаси кърменето.Думите и-"като иска да дава пари,нека ги дава,нали той плаща всичко"....

# 642
Това е възножно най-лъжовната и глупава статия. Описваща малка част от процеса на кърмене. Но е идеална за тези, които търсят оправдания за да не кърмят.

# 643
Ама разбира се, ако нещо не съвпада с личния ви опит и усещания, значи е лъжовно и глупаво.
Освен това, невъзможно е да кърмиш, без да се прехласваш по кърменето.  Naughty Задължително е да се превъзнасяш, да ахкаш и да охкаш, иначе не се брои.

Нищо чудно, че много хора се отнасят с насмешка към кърмещите жени.

# 644
Всичко описано в статията се случва първия месец, че и преди това спира. Потенето и преливането са в първите 2-3-4 седмици. Не за винаги! Колкото до собствеността на гърдите... това е тяхната функция в крайна сметка!

Общи условия

Активация на акаунт