Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 16

• 65 421
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
Всичко описано в статията се случва първия месец, че и преди това спира. Потенето и преливането са в първите 2-3-4 седмици.
Това въобще не е така.  Stop
Е, аз явно съм от изключенията. Течеше ми поне до 7 месец и по много. Виж, за потенето не помня... дали въобще съм се потила и т.н. Rolling Eyes

Нищо чудно, че много хора се отнасят с насмешка към кърмещите жени.
С това съм напълно съгласна.
Колко пъти пиша тук и в друга подобна тема да се гледа реално на нещата и да не се "заблуждават" младите майки-кърмачки, защото се получава обратния ефект.  ooooh!

Последна редакция: вт, 20 яну 2015, 19:58 от 6tastliva

# 646
  • София
аз искам да попитам защо всички жени, които не са успели да кърмят, обвиняват всички останали, а не себе си? Защо очакват някой да им каже нещо, без да се поинтересуват предварително? Защо чакат някой да направи нещо за тях, при положение, че те трябва сами да го направят!?Никой на никого не е длъжен да се обяснява... Не разбирам смисъла на статията, какво има за цел авторката и? newsm78

# 647
Къде пише авторката, че не е успяла кърми?

# 648
Кърмачката била недоспала - това пак е въпрос на "мениджмънт". Този въпрос при кърменето е лесно решим. Но колко познати, хранили с АМ са се оплаквали именно от недоспиване. Ставай, топли, бъркай... Сигурно и там е въпрос на организация.
Относно гърдите - да, на бебето са, но не напълно. По-скоро "на семейството".
Определено има трудности в началото! При мен първите две седмици бяха много трудни. И често си мислех, ако вечно е така, няма да издържа. Но премина и след това вече беше и е почти изцяло магията. Е, имало е и има тук там затруднения отново, но не е нещо грандиозно. (Това да ми се понаморки нощницата, не го считам за трудност, а и още се случва понякога, голям праз.)
Та, не съм особено съгласна с написаното или по-скоро тенденциозният начин, по който е направено.

# 649
  • Северозапада
Аз малко съм се мокрила, нямах чак такива количества, че да тече обилно. Мисля обаче, че това е най-малкия проблем и е лесно решим с подплънки. Не знам защо авторката на статията смята описаните неща за трудност. За мен трудното беше да се цедя всяка нощ до 6-тия месец след кърмене, т.е. поне по 2-3 пъти, за да поддържам лактацията, която и без това ми беше трудна. И въпреки това си беше (е) на смесено хранене. Разбира се, че не всичко и не за всички е лесно и приятно, но е въпрос на избор и не трябва да гледаме в паничката на другия. И аз много пъти съм се възмущавала на познати, че не са положили усилия, а не са били като мен, да се борят за всяка капка, но се въздържам от коментари. Ако някой ме пита, обяснявам как съм го постигнала, но гледам да не се натрапвам.

# 650
  • Плевен
Не че имам опит,но и аз смятах храненето със АМ за по-трудно.Особено по нощите.Кърмех нощем до 2 годинки и се наспивах,много повече от мама която не кърми.Светване на лампи,топлене на вода,изсипване и мерене на необходимото сухо вещество,джуркане,пък да провериш дали не пари  ooooh!А детето се дере от глад!Не можеш да храниш на тъмно щото може да се задави,знам ли,трябва да се наблюдава докато се храни.А аз кърма на тъмно,прехвърлям на леглото му и той вече заспал.Последния път мъжа ми и детето се скараха за мен.Като се върнах от града(нямаше ме 4 часа)ме дърпаше да суче а моя искаше да се погушкаме че му домъчняло за мен.И се стигна до разделяне на тялото на мама на двама.От кръста нагоре за детето,а надолу за тати  hahaha

# 651
При мен подплънките подгизваха и ходех с едни контейнерчета на гърдите, които стояха ужасно неестетично под сутиена за кърмене. Придаваха една странна, издадена, издължена форма на гърдите Mr. Green , но нямаше как, въпреки че и те се разтичаха.
Беше лесно, че ги вадех, изсипвах и пак наново.  Peace
А бе аз наистина много течах....

# 652
  • София
аз течах до момента в който спрях да изцеждам, някак си се регулираха нещата, имаше си достатъчно количество и бебка сучеше и от двете като свърши едната минаваше на другата. При следващото кърмене сменях гърдите, почва от по-пълната и после минава на другата. Снаха ми се отказа на 2-рия месец, защото бебето не издържало 3 часа, а 2 било гладно по цял ден  ooooh!

Къде пише авторката, че не е успяла кърми?

никъде, говоря от опит. Кумата ми обвинява свекървата си, че я подлагала на голям стрес и за това не могла да кърми. Не можела да се цеди, защото помпата била неефективна. На ръка също не могла, не знаела как. Мога много причини да изброя, които лично съм чула, но ще стане много дълъг поста ми...  Peace

# 653
  • Варна
Е, аз явно съм от изключенията. Течеше ми поне до 7 месец и по много.
И на мен така. Също така всяка нощ гърдите ми ставаха на камък и на буци, ставах нощем да цедя, защото иначе... гарантирани запушвания. На 2 месеца беше малкият, когато ме цепиха заради абсцес, беше супер гадост и много ме беше страх да не се повтори. Много рядко съм се наслаждавала на кърменето, имаше и такива моменти,разбира се, но като цяло не бях влюбена в процеса. Кърмих до година и 4 месеца, защото смятах, че така е редно, реших да пренебрегна собствените си неудобства за да дам най-доброто на детето. Имаше и финансов момент, няма защо да се лъжем. Така че... намирам статията за съвсем нормално написана, чак пък лъжовна...

# 654
Да си го кажем честно - не само кърменето, ами то цялото майчинство си е тегаво занимание. Без значение ще кърмиш, ще даваш АМ, ще захранваш рано или ще захранваш късно, ама дай сега и от децата да се откажем, защото било тегаво.

# 655
Не знам защо е нужно да изопачавате нещата така. Това, че на някого му е трудно, не значи, че ще се откаже от кърменето или от децата си. Жената споделя. Който предпочита - може да мълчи и да стиска зъби. Най-много да получи тиквен медал накрая.

# 656
  • Варна
Няма нужда от преувеличения. Това, че искам да имам дете и си обичам детето не означава, че трябва да кажа на черното бяло и да се превъзнасям по всичко, свързано с отглеждането му. Има трудности, разбира се, има преглъщане на личните потребности за сметка на детето, това е нормално. Няма как във всеки един момент потребностите ни да съвпадат и да съм супер безумно щастлива и доволна във всяка секунда от живота си оттук нататък. Също така това, че си признавам трудностите не означава, че предпочитам да го няма детето, що за глупост е това? Категорично, не всичко около отглеждането на дете е цветя и рози и който твърди обратното според мен нагло лъже.
п.п. Лекси ме изпревари.

# 657
Ами, защото, Лекси, не на всеки кърменето е трудно. При мен беше трудно първите три седмици. След това нямах проблем, не съм се цедила, не съм се потила, не съм текла, само дето напълнях. Трябва да се представят обективно нещата. Кърменето не е някакъв особен героизъм, не винаги е мъка невиждана и т.н.

# 658
"Обективно" не значи "съвпадащо с личния ми опит".

# 659
Не значи, разбира се. Обаче много често се случва нещо да се представи едностранчиво - леле колко е лесно, приятно и готино кърменето, е също толкова невярно, колкото и колко е тегаво кърменето.

Общи условия

Активация на акаунт