Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 8

• 117 823
  • 781
  •   1
Отговори
# 765
  • София-Младост
Благодаря ти, Ала-Бала! И аз мисля така, което означава, че са взети предвид доходите ми до м.януари включително, нали така? Hug За съжаление не работя и съм подписала декларация за това, а не удостоверение за доходи.
Да.

# 766
# 767
Момичета, може ли да ми покажете образеца за удостоверение или служебна бележка от училището,  че детето е ученик, която да послужи пред социалните за детски надбавки, тъй като сто пъти ме връщат от социалните, че бележката ни не била по образеца

# 768
  • Пловдив
Момичета, може ли да ми покажете образеца за удостоверение или служебна бележка от училището,  че детето е ученик, която да послужи пред социалните за детски надбавки, тъй като сто пъти ме връщат от социалните, че бележката ни не била по образеца

Приложение № 7 към чл. 17, ал. 3, т. 4
(Ново - ДВ, бр. 73 от 2013 г., в сила от 01.09.2013 г.)
......................................................................................
(наименование на детската градина/училището, адрес, телефон)

УДОСТОВЕРЕНИЕ
№......................./....................... 20 ... г.

Настоящото удостоверение се издава на: ...................................................................,

(трите имена на детето)
ЕГН .................................,
в уверение на това, че детето е записано в подготвителна група за задължителна предучилищна подготовка или като ученик/ученичка за учебната 20.../20... г. и е записано в книгата за подлежащите на задължително обучение деца до 16-годишна възраст на стр. ........, № ..............
Настоящото удостоверение се издава, за да послужи пред дирекция "Социално подпомагане" - ............................................................................................

ДИРЕКТОР: ............

(подпис, печат)

# 769
  • Sofia
Онзи ден разбрах, че мога да вземам детски надбавки. Имам две деца, второто няма ваксини, дали мога да подам документи само за първото? И когато се сдобием с ваксините, само документа с тях ли ще трябва да приложим?

# 770
  • Пловдив
Онзи ден разбрах, че мога да вземам детски надбавки. Имам две деца, второто няма ваксини, дали мога да подам документи само за първото? И когато се сдобием с ваксините, само документа с тях ли ще трябва да приложим?

Разбирам,че не ваксинирането не е по ваше желание,нали така?Тогава имате право на бележки от ЛЛ за ваксините.Все пак нямането на ваксини не е ваша вина и не е редно вие да губите детските.А и бебето има ваксини от родилното.ЛЛ ги вижда от епикризата и да ви даде бележка

# 771
И аз влизам с въпросче:
родих август, предстои ми подаване на документите следващата седмица, тоест през Декември.
Та искам да знам уверението от университета, че не съм получавала стипендии за кой период трябва да бъде? (декември 2013-ноември 2014 ли). И друго- удостоверението за БТВ също не ми е ясно за кой период?  newsm78
Мерсииии

# 772
  • Пловдив
И друго- удостоверението за БТВ също не ми е ясно за кой период?  newsm78

Щом подаваш декември,служебната бележка за доход трябва да е за период декември 2013-ноември 2014
Това уверение,че не си студент искаха ли ти го ?За мен е много странно,ако го искат.Че то има 5 университета,от всичките ли ще им носиш уверение,че не си студент?

# 773
Ами аз съм била и искат да удостоверя че съм нямала доход от стипендии, а и в момента съм със студентски права, и бях подала за помощта за майки студентки и сигурно затова, и така:)
 Цяяял ден звъня в социалните, препращат ме от човек на човек, нямам думи.....
Мерси много

# 774
  • Sofia

Разбирам,че не ваксинирането не е по ваше желание,нали така?Тогава имате право на бележки от ЛЛ за ваксините.Все пак нямането на ваксини не е ваша вина и не е редно вие да губите детските.А и бебето има ваксини от родилното.ЛЛ ги вижда от епикризата и да ви даде бележка

Елфита, благодаря за бързото включване. На практика е по мое желание, тъй като нямаме някакво официално решение за отлагане. Детето боледува много, с астма е, но решението за отлагане е мое. Докторката ми ме помоли да подпиша отказ от ваксини, за да не я накажат при проверка. Не знам дали в този случай може да става въпрос да ми даде бележка. Въпросът е, дали ще е много усложнена процедурата, ако подавам документи на части- първо за единия, после за другия.

# 775
  • Пловдив
е, дали ще е много усложнена процедурата, ако подавам документи на части- първо за единия, после за другия.

Не е сложна процедурата.Подаваш първо за голямата дете.Като наваксате с ваксините за второто ще занесеш акта и бележката за ваксини.Ще ги прикрепят към молбата,която вече е в сила и това е.Няма да ти искат бележка за доходи.Не е като да подаваш на ново
Щом решението ти за неваксиниране е твое ЛЛ не може да ти бележка,че бебето има всички поставени ваксини.Между другото решението ти е много добро  Wink

# 776
Здравейте! Имам едно питане, дано успея да намеря отговор тук! Аз съм детски учител и всяка година си подавам едни и същи документи за месечни детски надбавки. Така направих и миналата седмица за новата година. Но съвсем забравих, че миналата година бях базов учител и съответно получих заплащане за това. Та въпросът ми е трябваше ли да спомена и тези доходи? Те не са кой знае колко, но все пак...... Предварително благодаря!

# 777
  • София
 Гевито, декември подадох документите. В периода имах един месец с часове на хонорар - предоставих бележка и за тях.

# 778
  • в матрицата
Здравейте! Подадох документи за помощи Ноември, Декември и бяха изплатени, но сега в Януари, все още няма превод? Вие получихте ли превод за Декемврийските помощите ? Нужно ли е всяка календарна година да подавам нови документи за помощи, ако няма промяна в обстоятелствата и дохода?
Благодаря!

# 779
Благодаря pantera666 и ogan1 ще попитам и при нас в социалните, но понеже нямах време да отида та затова попитах и тук Simple Smile. Иначе не съм я взимала тази от 2880лв  Peace

Здравейте като стана въпрос за университет не знам дали тук е мястото да задам въпроса си,но не знам и кой може да ми отговори,та въпроса ми е,че съм студентка,но завършех семестриално,и ми истекоха миналата година студенските права, ако кандидатствам пак за да си ги подновя,но тогава ще съм бременна вече в четвъртия месец края някъде,имам ли право на тая помощ от университета? Ще съм благодарна някой ако знае да ми каже,защото не знам към кой да се обърна,а от университета може и да не ми кажат.

Общи условия

Активация на акаунт